Blog 1 ; Ik heb helemaal geen idee!

Mijn allereerste Blog schrijven over mijn reis naar de Filipijnen met Culture Clash 4 you.
Eigenlijk weet ik nog amper wat voor reis dit gaat worden, ik heb nog nooit eerder zo'n 'wereldbijdrage' geleverd. Afreizen naar de Filipijnen, waar ik niks van weet en geen enkel beeld van heb, daar de allerarmste wijk Tondo opzoeken, in hoofdstad Manilla. Kinderen lesgeven, entertainen en hopelijk iets meegeven!
Ik weet helemaal niet waar ik aan begin, mar gelukkig is er een begeleider die mij kan voorbereiden, een uitgebreide voorbereidende training vooraf en bij aankomst in de Filipijnen. Hopelijk weet ik na alle training beter wat ik kan verwachten.

Hoe goed kan ik tegen armoede? De armste landen waar ik tot nu toe ben geweest Suriname en Cuba, dit zijn geen rijke landen, maar niet zo arm als Manilla schijnt te zijn. Het is er allemaal niet zo 'in your face' zeggen 'ze.'
Wie zegt dat de spelletjes, liedjes en dansjes die wij in Nederland aan kinderen leren daar ook aan zullen slaan?
Zijn kinderen daar dankbaarder omdat er minder is?
Hoe bereid je je goed voor op zo'n reis?
Ik heb een 1000 vragen maar moet gewoon afwachten tot de training.

Fundraisen op de vakantiebeurs, al een aantal mensen leren kennen die meegaan, fijn! Ook zitten er al drie vriendinnen van mij bij de groep met wie ik ook gestudeerd heb.
Mijn inentingen moet ik gaan regelen, en ik heb een reisgids van de Filipijnen gekocht.
Ik wil toch het een en ander weten over het land.
Ook op mijn werk ben ik in contact gekomen met een Filipijnse dame, haar mailadres heb ik gekregen, alle informatie is welkom :-)

Het is nu 20 januari 2013, over een kleine maand gaan we al.
Spannend!

Image
Follow the author: AnneFay
More contributions of WorldSupporter author: AnneFay
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]