Impact

Rotterdam, nazomer 2014, 2000 artsen en geneeskundestudenten, afkomstig van Afrika tot Rusland, samen nadenken over het thema 'share serve shine': de succesformule voor een betere wereld, denk je niet? 

Als ik zeg dat ik geneeskunde studeer zijn er meestal 2 soorten reacties: pff, dat zal wel moeilijk zijn! Of pff, das een lange weg! Ik zal jullie een geheim vertellen: de studie is nóg moeilijk nóg lang. De geneekundige kennis die je geacht wordt in je kop te stampen, is lang niet zo ingewikkeld als de meeste andere universitaire studies en ik wilde dat de studie veel langer duurde! Nu wordt ervan mij verwacht dat ik na 6 jaar beslissingen kan nemen over ziekte, behandeling en vaak zelfs over mensenlevens. En dat is nog niet alles, ik zou het liefst ook nog zien dat ik een impact zal hebben op de samenleving, dat er dankzij mij en andere artsen iets veranderd in de wereld, dat ik naast mensen zal staan, een stukje met hen oploop, hen zal proberen te troosten. Dat is waar ik het voor doe, maar pff, dat is misschien wel een beetje teveel verantwoordelijkheid. 

Deze zomer voelde ik mij niet alleen in deze verlangens. Op het ICMDA world congress httppublicpublic://blog/img_3141_0.jpgblog/icmda_0.jpgicmda2014.org/ dat dit keer in Nederland werd georganiseerd (wat een mazzel, een 'once in a lifetime' mogelijkheid), voelde ik mij bemoedigd en gesterkt in mijn dromen. Mensen zijn tot grootste dingen in staat, daar geloof ik in.  En nog meer geloof ik in het feit dat wij tot grootste dingen in staat zijn dankzij God die ons daarbij wil helpen en die ons daarvoor de de juiste talenten en ambities heeft gegeven. Reken maar dat ik bij straks bij mijn eed zal zeggen: zo waarlijk helpe mij God almachtig. 

Het besef van wat een bijzonder vak ik mag beoefenen houdt niet op mij te overweldigen. Dit is een kans een mogelijkheid. We nemen het stap voor stap, dag voor dag; elke dag een klein verschilletje maken: een vriendelijk woord, een meelevende blik, een luisterend oor, een professionele mening, een welgemeend advies, een geïnteresseerde vraag. Al die 2000 artsen en studenten die elke dag het verschil proberen te maken, op de plek waar ze op deze aarde neergezet zijn, dan moet dat toch impact hebben? 

 

WorldSupporter Resources: 
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of LAVisser
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
8
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd