Een halfjaar geleden alweer...

Het is alweer een half jaar geleden dat ik terugkwam uit Malawi. Maar dat wil niet zeggen dat ik helemaal niet meer met de reis bezig ben! Zo denk ik nog vaak aan de dingen die ik daar heb meegemaakt en heb gezien. Ook volg ik de projecten waar we zijn geweest op Facebook, en ik vind het heel leuk om te zien hoe de projecten waar wij aan zijn begonnen worden afgemaakt! Zo stond er laatst een foto op LIYO van het gebouwtje dat wij met school hebben gesponsord en die nu af was, en klaar voor gebruik! Dat vonden wij allemaal heel erg leuk om te zien, want het is toch een fijn gevoel om te weten dat je iets hebt kunnen betekenen. 

Ook ben ik nog op andere manieren bezig met de reis: ik doe nog steeds klusjes om geld op te halen bij bijvoorbeeld mensen in de buurt en we hebben onlangs nog informatie gegeven aan de 4tto-klassen aan wat wij hebben gedaan in Malawi, en hoe zij ook mee zouden kunnen doen aan zo'n reis. We hebben ze verteld over Worldmapping en hoe wij daar terecht gekomen zijn als school, maar dat ze zich ook individueel aan kunnen melden.

Ook tijdens school zelf ben ik nog bezig met mijn reis: met aardrijkskunde hadden we het over globalisering en met maatschappijwetenschappen over ontwikkelingssamenwerking. Dat zijn twee onderwerpen die natuurlijk perfect aansluiten op de reis die wij hebben gemaakt! Ik vond het heel erg leuk om er op deze manier nog mee bezig te zijn: zo leer je er toch nog meer van. Ook was de stof beter te begrijpen omdat we dit zelf hadden gezien, en dat maakt het natuurlijk erg interessant.

Ook ben ik aan het kijken naar een vervolgstudie, en een heleboel universiteiten bieden studies als culturele antropologie of studies die te maken hebben met ontwikkeling of communicatie. Ook dat vind ik erg interessant, omdat de reis naar Malawi mijn interesse in andere culturen erg versterkt heeft en het me heel leuk lijkt hier later wat mee te doen!

Klaar met de reis ben ik zeker nog niet: ik zal er nog heel veel aan denken en over praten, met de groep die mee is geweest en natuurlijk met andere mensen. Ook heb ik nog plannen om geld op te halen, dus ook op dat gebied zal ik mijn best doen me in te zetten voor mijn reis!

Follow the author: Demi Schutte
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Demi Schutte
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]