Week 4

Week 4

 

Dinsdag:

In de ochtend ben ik met kyra naar de clinic geweest. Dit keer hoefde we niet te helpen met intake maar mochten we een ochtendje meelopen met het hiv/aids programma van de clinic. Dit was erg interessant om te zien! Het is een apart onderdeel van de clinic. Hierbij komen mensen met HIV/aids een keer in de zoveel tijd langs voor controle en het ophalen van de medicatie. Wij moesten helpen met het vinden van de dossiers, het invullen van de lijsten en het controleren of het bloedprikken nodig was of niet. 1 keer per jaar moet er bloed afgenomen worden om te kijken of de mensen hun medicatie goed innemen en of er eventueel andere medicatie nodig is. Dit is een project die vanuit de overheid gestimuleerd word. De medicatie voor de mensen is dus gratis en word vanuit de overheid geregeld. Ook verzorgen ze een programma voor zwangere vrouwen. Vrouwen kunnen HIV namelijk overbrengen via borstvoeding, door goede voorlichting en het goed gebruik van medicatie kunnen ze besmetting bij hun kind voorkomen. We hebben hiervan ook de cijfers gezien. Dit jaar zijn er 127 kinderen getest en er zijn maar 3 besmettingen gevonden. De man die ons alles uitlegde nam er heel erg de tijd voor en legde alles tot in de puntjes uit. Daarna hebben we nog een beetje over de cultuur gesproken. We hadden het er over dat als je hier rijk bent dat je veel koeien hebt, dus hij vroeg aan ons hoeveel een koe in Nederland kost. Wij probeerde uit te leggen dat koeien voor de gemiddelde Nederlander niet echt interessant zijn en dat het er bij ons heel anders aan toe gaat. Hij vond het erg raar maar we kwamen wel tot leuke verschillen.

In de middag zijn we begonnen met ons nieuwe project de fysiotherapie. We zijn bij de vrouw langs geweest die 2 weken geleden een CVA heeft gehad. We hebben haar eerst met alle man en macht in een rolstoel gezet. Deze vrouw is zeker boven de 100 kilo en we moesten haar vanaf een matrasje op de grond in een rolstoel krijgen. En dan is ze ook nog eens half zijdig verlamd en ze hielp niet mee. (Gelukkig hebben we in Nederland tilliften). We hebben de basis oefeningen met haar doorgenomen. Nu hopen dat ze iedere dag de oefeningen gaat doen want alleen dan heeft het nut natuurlijk. Daarna zijn we nog naar een andere vrouw geweest die een jaar geleden een CVA heeft gehad en nooit gerevalideerd is. We zullen maar zeggen een gevalletje beter laat dan nooit. Dus hebben met haar ook wat oefeningen gedaan.

In de avond hebben we nog even met zijn alle gechilled in Reef and Dune.

 

Woensdag:

Deze dag ben ik begonnen met de Home base care, dit keer hebben we zowaar 6 mensen bezocht wat een record, dit omdat de dinsdag middag fysiotherapie is geworden. We zijn onder andere bij een blinde man geweest, een jonge man die een auto ongeluk heeft gehad en hier door niet meer kan lopen. En bij een hele dikke mevrouw ze noemen haar dan ook Gogo fat. En als laatste bij een hele dikke meneer Big man genoemd. Ze zijn vooral zo dik vanwege te weinig bewegen en teveel eenzijdige voeding. Het was een leuke ochtend.

In de middag ben ik bij Gogo with 4 kids geweest. Dit is een gezin waar de organisatie wekelijks langs gaat om de kinderen les te geven en te helpen met wat ze nodig hebben. Het is een erg arm gezin en de 4 kinderen kunnen niet naar school, ze hebben een paar in elkaar geflansde hutjes en hebben verder niets. We hebben geholpen in de groenten tuin die we hebben opgezet en we zijn water gaan halen. Ook heb ik een stukje nutrition gedaan, ze doen namelijk mee met het bijvoeding project. Als laatste hebben we nog geoefend met het ABC en het verschil zien tussen links en rechts.

In de avond zijn kyra en ik bezig geweest met het plannen van de Bazz bus voor ons laatste deel van de reis.

 

Donderdag:

In de ochtend ben ik naar de Crèche geweest. Dit was een andere dan de vorige keer, ze wisselen iedere 2 weken van crèche. Dit keer waren er meer dan 70 kinderen. Met de oudere groep (2 t/m 4 jaar) hebben we dingen over transport doorgenomen. We lieten plaatjes zien van auto, fiets, trein, vliegtuig, boot enz. ze pakte het best goed op. Daarna kregen ze allemaal een kleurplaat en hebben ze lekker zitten kleuren. Ook ben ik nog even bij de baby room geweest, hier heb ik geholpen met de kinderen de fles geven en met ze te spelen.

In de middag ben ik bij nutrition geweest. We zijn weer ons rondje geweest met de bijvoeding. Heel langzaam zien we de gewichten stijgen, erg leuk om te zien.

In de avond hebben we een Night drive gedaan, dit is een safari in het donker. Om 8 uur werden we opgehaald en zijn we naar een natuurpark gegaan vlak bij st. Lucia. We hebben hele kleine kameelionen gezien, een slang, buffels, heel veel hertjes, wat zebra’s, kleine aapjes en een hyena . Om 11 uur waren we weer terug en ben ik gauw me bedje ingedoken.

 

Vrijdag:

Vrijdag ochtend ben ik lekker thuis gebleven om uit te rusten en bij te komen omdat ik giga hoofdpijn had. Dus het was een ochtend chilling. In de middag ben ik weer naar de Reading club geweest om te lezen met de kinderen. Vrijdag avond zijn we naar Reef en Dune gegaan om een drankje te doen en het lekker laat e maken.

 

Weekend:

Was lekker uitslapen en lekker uitrusten, in de avond hebben we weer een drankje gedaan bij reef en dune. Op zondag ochtend zijn Kyra en ik naar het strand gelopen het is ongeveer een half uur lopen om er te komen. Hier hebben we lekker even uitgewaaid en daarna zijn we weer terug gegaan. Om 4 uur zijn we mee gegaan met de Hippo, croc tour. Hierbij gingen we met een boot over de rivier van st. Lucia varen, we hebben veel Hippo’s gezien en een paar krokodillen! Het was erg leuk.

 

Week 4 zit er al weer op!  Ik ben al weer op de helft wat gaat de tijd toch snel. Ik heb het nog steeds erg naar me zin en we hebben nog 1 week vrijwilligerswerk te gaan. Dus we zijn al druk bezig met de voorbereidingen van de rondreis! Tot volgende week!

 

Doedels!!

 

 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of croos
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd