Interview leeftijdsgenoot

Tijdens mijn verblijf, verbleef ik bij Mhariyyam en haar familie. Er waren nauwelijks leeftijdsgenoten. Er waren vooral kleine kinderen of juist hele oude personen. Mhariyyam was de enige in het gezin die goed Engels kan praten. Ik heb met haar dan ook echt een gesprek kunnen voeren. Het grote verschil tussen haar en mij is dat zij op dit moment getrouwd is en ik nog niet eens een vriendje heb en daarom ook helemaal nog niet aan trouwen denk. We hebben allebei wel een smartphone en we zijn bevriend op Facebook geraakt. Ze vertelde me hoe het gezin in elkaar zit, maar dit is te ingewikkeld. Neven en nichtjes wonen er ook. Ze studeert aan de universiteit en wil geneeskunde gaan doen. Ze wil de richting van de gezondheidszorg op en dat gaat de goede kant op. Ze heeft toetsen gehad en die gingen volgens haar goed. Ze vindt het leuk dat er vrijwilligers komen, omdat dat zorgt voor kennisuitbreiding en afwisseling. Ze wilde me graag leren hoe het Ghanese leven eruit ziet. Je moet poepen op het poepveld en hier hebben we dan ook om dubbel gelegen, omdat ik vertelde hoe het in Nederland was. Ik vind haar best volwassen. Ik wilde het niet te persoonlijk maken, omdat ik haar totaal niet kende. Ik moest na het gesprek nog vier weken daar verblijven en ik wilde niet dat er een rare sfeer zou hangen. Ze was vaak weg en dat legde ze me uit. Ze ging naar haar verloofde toe. Ze is heel open alleen weet ze niet hoe ze met de diversiteit om moet gaan. Ik vroeg wat ik moet doen als ik diarree zou hebben, maar dat wist ze niet zo goed. Ze heeft me heel warm verwelkomd en daarom voelde ik me daar gelijk thuis. Ik ben geïnspireerd in haar, omdat zij al zo ver is. Zij heeft doelen voor zichzelf opgesteld, bijvoorbeeld dat ze arts wil worden. Daar heb ik echt respect voor, omdat ik mijn toekomstkeuze best moeilijk vind en ik meer zoiets heb van: ik zie wel wat er op mijn padje komt. Ze vindt het leven in de compound gezellig, maar af en toe wilt ze wel even een plekje voor zichzelf. Dat plekje heeft ze buiten de compound op loopafstand. Daar zit ze vaak of alleen of met een goede vriendin. Ik zelf trek me ook vaak terug om zo een momentje voor mezelf te hebben.

Content categories
Check all content related to:
Related content or attachment:
More contributions of WorldSupporter author: lisannevanhaaster
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1275