De wereld draait door

Nee dit gaat niet over het programma de wereld draait door. Maar de wereld draait letterlijk door. De oorlog in de oekraïne, de spanningen en gevechten tussen de Palestijnen en de Joden, de spanningen tussen Rusland en de West-Europa/Amerika en dan komt nu de oorlog tegen IS erbij. Ja het is nu officieel, Nederland heeft oorlog.... Als half Palestijnse en half Nederlandse was ik altijd zo blij dat ik in Nederland woonde. Volledige vrede en vrijheid. Maar hoe vrij is onze vrijheid nu eigenlijk? De haat en dicriminatie neemt toe.

En daar komt dan de armoede bij. Het is inmiddels 2014 en maar liefst 45% van de bevolking verdient minder dan € 2,- per dag. Armoede, in mijn ogen gecreërd door ons Westerse personen. Iets wat allang opgelost had kunnen worden!

Twee weken geleden was ik bij het Masterpeace concert in de Ziggodome. Het was helemaal uitverkocht! Iedereen kwam om zijn stem te laten horen en op te staan voor vrede. Muziek als wapen tegen de oorlog. Er traden diverse artiesten uit oorlogsgebieden op. Waaronder een voormalig kindsoldaat uit Zuid-Soedan, die nu een R&B artiest is. Kippenvel.... Deze artiest, Emanuel Jal, probeert met zijn muziek mensen aan het denken te zetten zodat ze in vrede met elkaar samen leven. Maar we zijn nu twee weken verder. En het is nu officieel, ook wij zitten nu midden in een oorlog....

Ik hoor het nieuws en verlang weer naar Tanzania. Tanzania dat arme land maar oh zo vredig. Een land waar ik bijna geen haat heb gezien. Ik wil er weer heen, ik wil weer helpen. Een vriendin van me zei, toen ik net terug was en ze zag dat er er veel energie aan besteedde. Het heeft geen zin, het is alsof je aan het dweilen ben, terwijl er daar wel 1000 kranen open staan. Je kan het in je eentje niet oplossen. Nee dat klopt, ik kan het niet in mijn eentje oplossen, maar ik kan het leed van minimaal 1 persoon wel minder maken. En als we dat nou allemaal zouden doen, in plaats van oorlogje voeren? Dat geeft toch veel meer voldoening?

 

Follow the author: Angelique_M
More contributions of WorldSupporter author: Angelique_M
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

mooie blog angelique! En ook

mooie blog angelique! En ook ik heb het verlangen om terug te gaan, waarom kunnen we in het oh zo ontwikkelde westen niet saamhorig samenleven met verschillende geloven en meningen? In tanzania - het ontwikkelingsland-  kunnen ze het toch ook!? We kunnen nog heel wat van ze leren :). 

Ja ik ben het er helemaal mee

Ja ik ben het er helemaal mee eens dat wij veel van hen kunnen leren. Ik denk dat wij meer van hen kunnen leren dan zij van ons. Zeker op sociaal vlak. Het lijkt wel of het hier steeds erger wordt. En de zwarte pieten discussie maakt het er ook al niet beter op. Nederland is zogenaamd multicultureel maar je merkt er helaas maar weinig van.

Prachtig

Wat onwijs mooi hoe je praat over Tanzania! 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 3