Ladies Night for Africa

Afgelopen vrijdag was het dan zover. Na bijna van vijf maanden van voorbereiding vond de Ladies Night for Africa plaats bij de Theetuin in Hoogerheide. Om drie uur ben ik samen met een collega, een medevrijwilligster, me moeder en me broertje naar de Theetuin gereden om alles voor te bereiden. We hebben foto's opgehangen van Tanzania, de bingo tafel klaargezet met cadeautjes, bingokaarten enzovoort en de presentatie over de stichting van het IOP aangesloten. Ondertussen kwamen de dames van de kraampjes om alles klaar te zetten.

De Ladies Night bestond uit een aantal kraampjes. Er was een kraam met sieraden sjaals en tassen, een met handwerk en een met tassen. Verder konden de dames hun wenkbrauwen laten epileren, een handanalyse laten doen, nagels laten lakken en gratis op de foto door een professionele fotograaf. De foto's hiervan staan op de volgende website: https://www.facebook.com/events/1501302890107351#!/media/set/?set=a.316119315256731.1073741948.141081686093829&type=1&pnref=story Tot slot was er een bingo en een loterij waar het geld mee opgehaald moest worden voor het IOP.

Het zou om 19:30uur beginnen maar vanaf 19:00 uur begon het al vol te lopen. Naar schatting waren er tussen de 85 en 100 vrouwen opaf gekomen. De kraampjes werden druk bezocht en de kaarten voor de bingo werden aangeschaft. Mijn lieftallige collega Marinus die dit jaar is omgeschoold tot Butler hielp me deze avond met het verwelkomen van de gasten en later die avond met de bingo en loterij. Marinus is een echte sfeermaker en de sfeer zat er goed in. Wat erg leuk was, was dat ook de bestuursleden van het IOP aanwezig waren! De bingo begon om half negen en de prijzen werden uitgedeeld. Bijna alle prijzen zijn gesponsord door lokale ondernemers! De hoofsprijzen van de bingo's waren als volgt:

1e ronde: Massagebon
2e ronde: Bon voor schoonheisbehandeling
3e ronde: Een wellnesbon twv 85,-
4e ronde: Een cadeaumand twv 250,-

Het geld werd voornamelijk ingezameld door de verkoop van de bingo en de loten voor de loterij. Maar ook de volledige opbrengst van het epileren werd geschonken en 50% van de opbrengst van de handanalyses. Hiermee hebben we in totaal € 1060,- opgehaald! Buiten het feit dat het een super gezellige avond was en we een mooi bedrag hebben verzameld heeft ook het IOP meer naamsbekendheid gekregen. Waarom ik dit zo belangrijk vindt, zal ik omschrijven in mijn volgende blog!

Het geld wordt volledig gedoneerd aan het onderwijsfonds van het IOP. Een aantal kinderen die afgelopen jaar hun sponsor kwijt zijn geraakt mogen heel 2015 weer naar school! Dit zit er weer op, misschien volgend jaar weer.....

Follow the author: Angelique_M
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Angelique_M
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wow! wat een bedrag Angelique

Wow! wat een bedrag Angelique! Heel erg tof van je dat je dit allemaal georganiseerd hebt voor IOP! En het klinkt alsof ook de dames in Hoogerheide een hele leuke avond gehad hebben. 

Ladies Night

Thanks! Ja heb alleen positieve reacties gehoord. Het bedrag wordt ook mooi besteed door het IOP. Kinderen die hun sponsor zijn verloren kunnen in 2015 weer naar school.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2