WorldSupporter Magazine of Angelique_M

Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Ik ben 5 weken in Tanzania geweest. Daar heb ik vrijwilligerswerk gedaan. Mijn verblijfplaats was een weeshuis. Doordat ik daar sliep sponsorde ik het weeshuis en de overige projecten.
Ik heb ook een Masai dorp bezocht waar ik heb overnacht. Hierdoor ben ik meer waardering gaan krijgen voor andere culturen. We hebben de familie eten e.d. gegeven. Doordat ik in Tanzania heb gezien hoe arm de mensen daadwerkelijk zijn ben ik me ook meer gaan beseffen hoe belangrijk het is dat we fairtrade producten kopen. Ik heb ook bewust niet afgedingt en juist wat meer fooi gegeven bij restaurantjes
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd geniet ik van fair trade chocola, fair trade thee en andere fair trade producten.
Voor ik de reis naar Tanzania heb gemaakt hield ik me hier niet echt mee bezig omdat ik niet besefte hoeveel invloed fair trade op mensen kan hebben. Omdat ik me er nu heel erg van bewust ben kies ik de producten heel specifiek uit. Ook probeer ik andere over te halen om fair trade producten te kopen. Ook probeer ik bij het winkelen uit te zoeken waar bepaalde kleding gemaakt worden voordat ik het koop. Winkels als de Primark vermijd ik. Verder verdiep ik me in mijn vrije tijd in andere culturen en religies. Sinds kort zet ik me als vrijwilliger in voor dance4life.
Learn & Develop: 
Op de middelbare school werden ieder jaar sponsorlopen georganiseerd. Daar deed ik altijd aan mee en daar was ik heel fanatiek mee.
Ook heb ik werkstukken gemaakt over ontwikkelingslanden en favela's. En de problemen die zich daar voor doen. Nu studeer ik Bedrijfseconomie in Breda. Daar heb ik me klas verteld dat ik in Tanzania ben geweest om vrijwilligerswerk te doen. Hierbij heb ik ze een presentatie laten zien die ik zelf gemaakt heb, met eigen foto's, van de projecten van het IOP.
Help & Change: 
In Tanzania heb ik een leeftijdsgenootje ontmoet waar ik veel mee optrok, Tamari. Ik ben een dagje met haar naar Iringa gegaan waar ze me veel vertelde over haar leven.
Ze vertelde ook dat ze graag wilde studeren aan de Universiteit omdat ze denkt dat ze dan uit de vicuele cirkel van armoede kan stappen als ze een opleiding heeft afgerond. Om te zorgen dat ze naar de universiteit kan ga ik haar studie sponsoren via het IOP.
Work & Initiate: 
Voor mijn vertrek naar Tanzania heb ik mijn collega's verteld over wat ik ga doen in Tanzania en over de stichting IOP, de stichting waar ik vrijwilligerswerk voor ga doen.
Mijn collega's waren onder de indruk en hebben geld ingezameld zodat ik in Tanzania spullen kon kopen voor de scholen en het weeshuis. Ook heb ik van collega's schoolspullen gekregen om mee te nemen. Zoals potloden, kleurpotloden, gummen en puntenslijpers. Na terugkomst heb ik mijn collega's de presentatie laten zien die ik gemaakt heb met eigen foto's van de projecten van het IOP. Het bedrijf was zo onder de indruk dat zij een donatie hebben geschonken aan het IOP en dat er een artikel komt in de Magazine van het bedrijf, wat door 1000 mensen gelezen wordt.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters