Duurzaam Uganda

Deze blog gaat over duurzaamheid. Hoe is het in Uganda met de duurzaamheid en hoe kan het verbeterd worden.

Zelf heb ik in Uganda Fuel stoves gemaakt. Dat is een rechthoekig stuk klei met gaten erin, zodat er veilig en duurzaam gekookt kan worden. Heel bijzonder om de reactie van de mensen te zien. Ze vinden het fijn om een 'kookfornuisje' te hebben, maar ze hebben geen idee wat duurzaamheid is. Je kunt echt merken dat Ugandesen minder bewust zijn van duurzaamheid.

Maar wat mij zelf opviel in Uganda en waar ik niks aan heb gedaan is het vele plastic! Overal op de weg liggen plastic zakjes en op de weg lag erg veel zwerfafval. Ik heb een filmpje gezien over een plastic land in de Stille Oceaan. Door het weer en andere factoren komt het plastic allemaal in de zee terecht wat super slecht is voor de dieren! Hieronder staat een link met het filmpje.

Het zal toch mogelijk moeten zijn om het plastic afval terug te dringen? Gewoon klein beginnen. Je zou een tas ontwikkeld moeten worden die naar verloop van tijd, zonder negatieve gevolgen voor het milieu verteerd kan worden. Ik dan bijvoorbeeld aan materiaal (zoals hechtingen) dat van zichzelf oplost. 

Of een grotere boodschappen tas uitdelen, desnoods gesponsoord, waar mensen dingen in kunnen vervoeren of boodschappen mee kunnen doen.

Ik hoop wel dat het beter zou kunnen gaan.. Het is raar om te bedenken dat er nog zo'n groot contrast is tussen Europa en Afrika. Daar moet wel wat mee gedaan worden..

Plastic afvalberg in de zee:

https://www.youtube.com/watch?v=18GpCjLUwHE

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: emyuganda
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
624