Mijn eerste week in Peru.

 

 Hola!! 

Ik ben morgen alweer een weekje in Peru en ik heb het ontzettend naar mijn zin! 

Vorige week woensdag kwam ik rond 19.00 uur aan in Lima. De vlucht was prima verlopen, al duurt 12,5 uur toch wel heel lang.. Maar er zaten een paar Nederlanders voor mij in het vliegtuig dus dat was wel gezellig. Naast mij zaten twee oude lieve Franse mannen, ze spraken alleen geen Engels en ik geen Frans dus kletsen ging niet echt. 

Op het vliegveld in Lima kon ik snel door naar de douane waar ik mijn visum kreeg, daarna door naar de aankomst hal waar iemand met mijn naam op een bordje zou staan wachten. Er stonden alleen een hoop mensen met bordjes met namen, dus vind daar je naam maar is tussen. Gelukkig vond ik hem gauw en bracht hij mij naar het hotel in Lima. Ik heb die taxi rit mijn ogen uitgekeken, wat een chaos in het verkeer daar.. Het rijd allemaal door elkaar heen er iedere bestuurder heeft standaard zijn hand op de claxon en die gebruiken ze maar al te graag. 

Maar goed, veilig aangekomen in het hotel. Ik was ontzettend moe dus na een douche kon ik lekker gaan slapen. Volgende dag was ik om 6 uur al wakker (zoals helaas nog steeds elke ochtend.. Jetlag) ik heb toen even geskyped met Anne en papa en mama. Vond het best spannend om voor het eerst alleen op pad te gaan. De Nederlandse eigenaar van het hotel had me uitgelegd wat allemaal kon doen in Lima. Ik ben toen met de taxi naar het historische gedeelte van Peru gegaan. Daar kwam ik 2 Belgen uit het vliegtuig tegen en we hebben samen de dag door gebracht, was erg gezellig. Er stonden echt hele mooie gebouwen, maar ik had persoonlijk niet heel veel met Lima. Alleen de rondleiding door de catacombe van San Francisco vond ik erg indrukwekkend. Er waren allemaal oude graven waar de botten en schedels in lagen, beetje creapy was het wel. 

'S avonds was ik zo moe dat ik vroeg naar bed ging, niet heel slim want was rond 3 uur al klaar wakker. Om 6 uur kon ik eindelijk mijn bed uit, omdat ik om 7 uur opgehaald zou worden om naar het vliegveld te gaan. Uurtje vliegen en toen kwam ik aan in Cuzco. Bij het vliegveld stonden Valentina en Jackie (van mijn gastgezin) te wachten. We zijn meteen door naar het huis gegaan. Jackie sprak gelukkig Engels dus zij kon mij het een en ander uitleggen. Mij gastgezin bestaat uit Valentina en Hugo, zij hebben een zoon Luis en een dochter Jackie. Jackie en Luis wonen beide niet meer thuis maar zijn er nog wel regelmatig. 

Die dag heeft Jackie me een tourtje door Cuzco gegeven, echt een super mooie stad! Hier kan ik die 8 weken wel door brengen. Jackie leerde mij die dag nog wat Spaans en ik leerde haar Nederlands, ik merkte dat de cursus die ik in Nederland heb gehad toch niet echt voldoende was. In de avond zijn we naar het hostel van Luis gegaan. Luis werkt daar en we zouden samen wat gaan eten. Erg leuk en gezellig hostel, deed me een beetje denken aan de hostels in Australië. 

Het was een leuke dag, maar ik was echt kapot dus was blij dat ik mijn bedje in kon. 

Maandag ben ik bij Martha langs geweest. Zij is de contact persoon in Cuzco vanuit de organisatie voor het vrijwilligerswerk. Ik ben met haar bij de projecten gaan kijken. Ik ga 8 weken in de middag bij een weeshuis (Don Juan Secunda) werken en in de ochtenden krijg ik voor 3 weken Spaanse les. Na 3 weken ga ik in de ochtend bij een ander project 'Madre Teresa' werken, dat is een opvang voor jongeren met een verstandelijke beperking. 

In de middag kon ik gelijk bij het weeshuis beginnen. De groep waar ik kom te werken wonen 9 meisjes, ik gok zo tussen de 4 en 12 jaar. Toen ik daar binnen kwam, kwamen ze allemaal naar mij toe. Ik kwam handen te kort en ze wilde ook mijn haar vlechten. Lieve schattige meisjes! Daarna moesten ze allemaal huiswerk maken en ik heb ze daarmee zover ik kon geholpen. Ik werk van maandag tot vrijdag van 3 tot ongeveer 6 uur. 

Vandaag had ik mijn eerste Spaanse les van Gina, ging gelukkig best goed en hoop dat het snel beter zal gaan. Vanmiddag bij het weeshuis moesten de oudere huiswerk maken en de jongste mochten tekenen. Om 5 uur gingen we met het weeshuis naar de bioscoop. Het was de Spaanse versie van de ninja turtles, De kinderen vonden het helemaal geweldig, was leuk om te zien! 

 

Nou dit was mijn weekje! Het is soms nog wat wennen, ook mijn eerste ervaring met het alleen reizen. Maar dat gaat allemaal steeds makkelijker! 

 

Tot snel weer!! 

Liefs en kusjes Robin

Follow the author: Rwillemsen91
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Rwillemsen91
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]