mensen inspireren met mijn ervaring

Afgelopen tijd heb ik mij bezig gehouden met een presentatie op mijn school over mijn ervaringen in Zuid-Afrika. Ik heb ze mijn verhaal verteld over een meisje dat ik daar heb ontmoet die daar was opgegroeid in een opvangtehuis omdat zij thuis mishandeld werd door haar vader. Ik heb de leerlingen verteld hoe hard werken en hoop houden je een betere toekomst zult brengen. Ook heb ik veel foto's van het land te laten zien, om ze te laten inzien hoe goed wij het hier hebben en dat er nog zoveel meer gedaan moet worden om de mensen daar ook een goede toekomst te bieden. IK heb verteld over het project Brother Bear, waar kinderen opgevangen worden die mishandeld en verkracht zijn, het jongste slachtoffer was slechts twee weken... Ze waren enorm geschokt toen ik dit vertelde, er kwamen veel gevoelens bij ze naar boven. Ik liet ze voorstellen hoe het was om geen ouders, geen vriendinnetjes of vriendjes en helemaal alleen te staan in deze wereld. Dit deed ik door ze dingen op te laten schrijven wat zij zouden doen, wat hun oplossingen waren. Mijn presentatie is een enorm succes geweest, mijn verhaal is nu verspreid aan 75 leerlingen van mijn school, dit zullen zij zeker weer doorvertellen. Veel zijn nu enthousiast om hetzelfde te doen als ik heb gedaan, om de wereld weer een klein beetje te verbeteren. Ik heb helaas geen foto's van mijn presentatie door de te grote aantal mb's. Maar daar gaat het nu niet om, we moeten onze ervaringen verspreiden, veel mensen hebben geen idee hoe het daar in die landen aantoe gaat. Iedereen die dit hoort of leest zal het weer doorvertellen, zo laten we het vuurtje lopen. Ik hoop dat ik hierbij meer mensen inspireer om zelf ook een initiatief te nemen!

Contributions

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of aniekrademaker
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories
Categories