Je dromen naleven?

De afgelopen weken heb ik veel nagedacht over wat ik nu eigenlijk wil in het leven. Wat vind ik belangrijk? Wat is mijn doel? Wat zijn mijn dromen?

Dat zijn stuk voor stuk moeilijke vragen waar ik zo snel nog geen antwoord op heb. Wel ben ik langzaam aan gaan ontdekken wat ik belangrijk vind in het leven en waar mijn dromen liggen. Het belangrijkste voor mij is dat ik later tevreden terug wil kunnen kijken op mijn leven en dat ik het gevoel heb dat ik echt wat heb kunnen betekenen in deze wereld. En natuurlijk gelukkig zijn! Maar wat maakt mij dan gelukkig? 

Ik vraag me steeds meer af of Nederland wel mijn "bestemming" is. Er is zoveel meer in de wereld dan ons kikkerlandje. De wereld ligt vol met uitdagingen, maar waar liggen die voor mij dan? Ik begin steeds meer genoeg te krijgen van de mentaliteit hier in Nederland. Ikke, ikke, ikke. als IK het maar goed heb... en een ander? Die moet het maar uitzoeken...

We leven in een maatschappij waarin geld heel belangrijk is en elke dag zo voorbij vliegt. Je staat op om te gaan werken, gaat 's avonds nog even sporten of op de bank zitten, en dan is het alweer tijd om te gaan slapen om de volgende dag fit op te staan. Iedereen heeft het druk met zijn eigen leventje... en waar pas ik in dat plaatje dan?

Ik woon inmiddels samen met mijn vriend en ben super gelukkig met hem. Maar is dit het dan? Hoe zie ik mezelf over 10 jaar? Ik heb er afgelopen week een aantal keer met mijn vriend over gesproken, mijn droom om de wijde wereld in te gaan. Maar hij zit dit helaas niet zo zitten...

Ga ik voor mijn geluk samen met hem? Of ga ik voor mijn eigen geluk? Ga ik de wereld verkennen en ergens mijn plekje vinden waar ik gelukkig kan zijn? 

Moeilijk...

Voor nu nog maar even lekker wegdromen bij de muziek van Habit Koite, wat een geweldige muziek is dat! Waan ik mezelf weer even terug in Afrika, wat een heerlijk gevoel! 

Liefs,

Irene

 

Follow the author: iklaassen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: iklaassen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]