Week 3 alweer!

Afgelopen week is net als de andere weken omgevlogen. Raar om te bedenken dat we onze laatste week alweer in gaan! Afgelopen week was wel een hele heftige week. Op de huisbezoeken hebben we hele arme gezinnen bezocht. Zo kwamen we bij een gezin waarvan het huisje op instorten stond, waar geen latrine was en waar ze amper voedsel hadden voor het hele gezin. Sommige gezinnen leven met 12 in een piep klein huisje, waarvan 8 kinderen in een stapelbed moeten slapen. We zijn ook bij een gezin geweest waarvan de moeder een onwijs grote open wond op haar voet had. We adviseerde haar om naar het ziekenhuis te gaan, maar ze was ervan overtuigd dat ze behekst was. Als ze een injectie zou krijgen zou het daardoor alleen maar erger worden. Dat gezin was ook onwijs arm en je kon zien dat ze het heel moeilijk hadden. Het is zo frustrerend dat je niet meteen iets voor die mensen kunt doen…

Ik ben hier onbewust gekomen met het idee van, ik ga de wereld een stukje beter maken. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel mensen die het moeilijk hebben. We doen wel veel voor de mensen hier, maar er is nog z’n lange weg te gaan!

Naast de moeilijke dingen doen we natuurlijk ook heel veel leuke dingen! We hebben het onwijs gezellig met z’n 5e en zijn de afgelopen tijd erg close geworden. De kinderen hier zwaaien nog altijd heel enthousiast en je bent nog steeds overal welkom. Ook van het landschap kan je blijven genieten! Het groene heuvelachtige landschap wat je kan blijven verbazen. We hebben ook leuke sportmiddagen gehad met de kinderen van school. Zo hadden we een dansje ingestudeerd en een parcours gemaakt. De kinderen hadden de grootste lol en deden erg hun best!

We hebben er ook over gehad waar we ons geld aan willen besteden! We hebben met z’n alle ruim 2000 euro opgehaald! Nogmaals dank voor alle donaties! Van dat geld mogen we komende week 500 euro uitgeven. Dit is om te voorkomen dat ze ‘onzin dingen’ gaan verzinnen omdat ze voor gekkigheid niet weten wat ze met zoveel geld moeten doen. De rest van het bedrag gaat in de spaarpot en kan op lange termijn worden gebruikt. Voor die projecten moeten ze een voorstel schrijven en daarvan komt elk kwartaal verslag uit. Denk hierbij aan grotere projecten zoals een extra schoolgebouw of het bouwen van nieuwe watertanks.

Onze 500 euro gaan we besteden aan de bibliotheek op school. Er zijn hard nieuwe boeken nodig. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de familie van de huisbezoeken (waarvan het huisje op instorten stond) een nieuw huisje gaat krijgen. Volgende week wordt hier al een begin aan gemaakt! En tot slot gaat een deel van dit bedrag naar een Solar project op school. ’S Avonds is daar geen licht en dus kunnen de kinderen niet studeren. Door middel van zonnepanelen wordt de elektriciteit opgeslagen waardoor er ’s avonds wel verlichting is.

Nu volop genieten en bijtanken bij Lake Bunyonyi om vervolgens in onze laatste week te knallen!

Liefs uit Ugandaaa!

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of Annemiek
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.