Preparation is everything

22-7-14
Dag 2 van deze week is alweer vroeg aangebroken. Om 06.45 zijn we opgestaan zodat we om 07.45 op school konden zijn om de ceremonie voor de koning mee te maken. Die zou om 8 uur moeten beginnen maar in Thailand zijn ze niet zo van de tijd dus uiteindelijk was het al half 9 toen ze begonnen. 5 kinderen stonden vooraan, zij riepen wat dingen in het Thai wat de rest, die in rijen daarachter stonden, dan herhaalde. Allemaal stonden ze met hun gezicht richting de Thaise vlag, die langzaam op werd gehesen door 2 kinderen. Ook het volkslied werd gezongen en op het eind werd er nog kort gebeden richting het Boeddha beeld. heel gaaf om dat gezien te mogen hebben en dit gebeurd dus op iedere (boeddhistische) school in Thailand. Daarna was het tijd voor wat contact met het thuisfront oftewel; WIFI!!

Toen alle berichten weer teruggelezen en beantwoord waren, zijn we bij de kleuters (leeftijd van ongeveer 2 tot 6) gaan kijken die op dat moment pauze hadden. Ik was ondertussen m’n jeugd aan het herbeleven met het maken van een scooby doo bandje. De kleuters vonden dat geknoopte, rood-roze kunstwerkje toch wel heel indrukwekkend dus in no time stond er een zwerm van kinderen om me heen! Toen mijn CAMERA na de lunch tevoorschijn kwam was het helemaal feest, 4 meisjes wilden allemaal met me op de foto en er zijn er dus een heleboel, waarvan de meeste door hen zelf, genomen. Toen ik ze later terug keek bleek echter dat ze nog wel eens vergaten te lachen haha! Hoe de camera werkten hadden ze snel genoeg door, maar dat dus nog niet helemaal.

Na de pauze ging de pret door en werd ik constant bij de hand gegrepen om van het ene speeltoestel naar het andere te gaan. Heerlijk hoe makkelijk jonge kinderen in de omgang zijn! Om 2 uur was het weer tijd om naar het klasje van 9 te gaan and well, preparation is everything! De donderdag voor mijn vertrek was ik nog snel de Blokker ingeschoten en heb daar een “Ik Hou Van Holland” memory spelletje, scooby doo touwtjes (jaa ze bestaan nog!) en een springtouw gekocht. Vandaag was het memory spel aan de beurt en aan de rest zijn we ook niet aan toe gekomen. 3x op een RIJ hebben we het gespeeld omdat ze het zo leuk vonden en ondertussen leerden we ze de engelse woorden die bij de plaatjes hoorden. De tijd vloog voorbij en opeens ging de bel, wat een geslaagde dag!

Toen we terug kwamen hoorden we dat er ‘s middags een grote giftige slang een bezoekje aan het eetgedeelte heeft gebracht. Er was gelukkig niks gebeurd maar waar die nu dan zat, dat wisten ze niet.. dat was een iets minder fijn gevoel. Oppassen waar je loopt dus!
‘S avonds stond ons een “BARBECUE” te wachten. Vanwaar de aanhalingstekens? Nou in Umphang betekende een barbecue dat er inderdaad een barbecue stond maar dat er buiten wat kip, geen vlees was. Hier betekent een barbecue dat er wel echt vlees is, maar geen barbecue. Dus het vlees werd gewoon in een pan gebakken en geserveerd. Maar uiteindelijk gaat het om de smaak en die was goed!

23-7-14
Dag 3! In de ochtend waren de kleuters natuurlijk eerst aan de beurt en m’n camera was ik uiteraard weer kwijt maar daarna stonden er wel een aantal leuke foto’s op m’n camera. Inmiddels had ik het idee gekregen om voor de kleuters scooby doo bandjes te maken omdat ze ze zo leuk vinden. Leuk tijdverdrijf dus in de pauze. Na de pauze was het crea bea tijd! Vanmiddag stond het maken van de scooby doo bandjes voor “mijn klasje” op het programma. De een had het sneller door dan de ander maar uiteindelijk met wat hulp van Luca, Filippo of mij, is het ze allemaal gelukt! Inmiddels was de verlegenheid bij de kinderen er ook vanaf dus regelmatig riepen ze “Bobbie!” en lieten dan trots zien hoe ver ze al waren. Trots liepen ze met hun unieke scooby doo bandje rond en, niet onbelangrijk, waren ondertussen alle kleuren alweer in het Engels voorbijgekomen. Dag 3 was dus ook een succes!

Nu ben ik druk bezig om de laatste scooby doo bandjes voor de kleuters te maken zodat ik ze morgen, wat alweer de laatste lesdag is, uit kan delen. Er wordt namelijk alleen van maandag tot en met donderdag door vrijwilligers lesgegeven. Dit zal trouwens waarschijnlijk ook een van de laatste blog berichten zijn omdat we vrijdag met een aantal mensen voor het weekend naar BANGKOK vertrekken en ik volgende week, op aanraden van anderen hier, een cultuur programma ga volgen waarmee ik veel op pad ben. Ik heb namelijk nog helemaal geen tempels gezien ondanks dat ik hier al bijna 2 weken ben dus het werd wel eens tijd! Maar WIFI vinden kan dus nog wel een probleem worden. Maar de verhalen houden jullie zeker nog tegoed!

Ik vind het van de ene kant wel jammer om na een week weer weg te gaan maar van de andere kant heb ik het hartstikke leuk gehad en om te horen dat de kinderen nu in hele zinnen antwoorden in plaats van met 1 woord geeft toch een beetje het gevoel alsof je iets met ze bereikt hebt. Een afscheid met wat oranje gekleurde BALLONNEN is dan ook wel gepast! Maar eerst; de scooby doo bandjes afmaken!

“Try new things, MEET NEW PEOPLE and look behind what’s right in front of you.”

Follow the author: xbobbie
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]