Interview met P.

Ik heb een intervieuw gehouden met P. Naja niet officieel een intervieuw van vraag --> antwoord etc. Maar een leuk gesprekje waarin ik wel vragen heb gesteld om meer over hem te weten te komen. Dit heb ik niet een op een gedaan. Maar tijdens arts and craft heb ik met hem een gesprekje gahad. 

P. is 14 jaar. Hij is geadopteerd. P. heeft 15 broers en zussen (ook allemaal geadopteerd door de oprichtster van Palm Tree). P. zit niet op een sport wel gaan ze af en toe met z'n allen naar de sportschool. P. krijgt net zo als al zijn broers en zussen les op het project zelf. Hij loopt erg achter met leren en heeft ook erg veel moeite met het leren vanuit boeken. 

Doordat hij later nooit een 'goede' baan zal krijgen leren ze P. op andere manieren vaardigheden bij. P. krijgt, samen met een broer en zus, kookles. Een keer in de week komt er een 'oom' (zo noemen ze hem) met deze drie kinderen koken. Op deze manier proberen ze hen die vaardigheden bij te brengen en hopen ze dat ze later iets kunnen betekeken als kok. Ook krijgt P. samen met 3 andere kids les, arts and craft. Hierbij leren ze kralen rijgen, olifanten naaien en sleutelhangers maken. Doordat de kinderen hiermee bezig zijn kunnen ze hun eigen geld later hopelijk verdienen met het verkopen van hun eigen gemaakte spulletjes.

Tijdens vrijwilligersdagen kunnen de vrijwilligers spulletjes kopen die de kinderen gemaakt hebben. P. doet dat de kassa. Zo leert hij met mensen te communiceren en met geld om te gaan. Ik vroeg hem wat hij daar van vond hij zei: "It's difficult for me, but I will try it."

P. vindt het erg leuk bij Palm Tree. Ik vroeg hem hoe hij het vond en hij zei: "I like it, oh no I mean....... I LOVE IT!" (mensen die P. kennen zullen weten hoe hij dit zegt!)

Dit was het gesprekje dat ik met P gehad heb.

Image
Follow the author: Ingrid van Vliet
More contributions of WorldSupporter author: Ingrid van Vliet
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]