Uitdaging

Het leven zit vol uitdagingen! Vorig jaar zat ik rond deze periode in Guatemala en was ik druk bezig met mijn vrijwilligerswerk. Daar kwam ik vaak voor uitdagingen te staan. Wat te doen bijvoorbeeld als je Engelse les aan het geven bent en iets wordt maar niet duidelijk. Op hoeveel verschillende manieren kan je iets uitleggen? Of wat te denken van de huiswerkbegeleiding aan een 6-jarig meisje. Hoe zorg je er voor dat zij dat 2 uur lang leuk blijf vinden? En nog belangrijker, dat uiteindelijk het huiswerk af is. Verder stond ik ook buiten het schooltje voor uitdagingen. Wat bijvoorbeeld als de bus niet komt of als je een afspraak bij een dokter wil maken?
Ook hier in Nederland sta ik regelmatig voor uitdagingen, maar laatst hoorde ik wel een hele leuke uitdaging, milieubewust gerelateerd. Lukt het jou om een week lang boodschappen te doen zonder artikelen met plastic te kopen? Nou, over uitdagingen gesproken! Waar zit tegenwoordig geen plastic bij? De voorgesneden groenten komt in een plastic zak, vlees en vleesvervangers zitten vaak in plastic, couscous zit in een kartonnen doosje, maar daarbinnen nog eens eens in plastic. En wat te denken van al die lekkere koekjes? Deze uitdaging is wel een goede eyeopener om (weer) eens te beseffen hoeveel plastic er wordt ver/mis/gebruikt. De enige producten die ik zo snel kon bedenken zonder plastic waren verse fruit en groente, vlees van de slager (en dan vragen om een papieren zakje), rijst, melk en yoghurt uit pak. Ontbijtgranen? Volgens mij blijft dan havermout over. Misschien zou dit dieet wel plasticbewust zijn, maar echt veelzijdig is het ook niet.
Wat denken jullie? Zouden jullie een week lang boodschappen kunnen doen zonder artikelen met plastic te kopen? Of misschien hebben jullie wel creatieve ideeen om deze uitdaging te volbrengen! Ik hoor graag van jullie!

PS. Tessa, de vrouw voor wie ik werkte in Guatemala, is ook een enorme uitdaging aangegaan. Vorig jaar liep zij in Antigua de halve marathon om geld op te halen voor de operatie van een kindje met een hazenlip en open gehemelte. Komende september gaat zij een triatlon doen in Barcelona om geld op te halen voor haar stichting! Wil je haar sponsoren? Neem dan eens een kijkje op deze website: http://www.move4kids.nl/Barcelona2014/Deelnemer?eventParticipantId=234&addSponsor=True

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: AnnemarieBroers
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
496