Interview met Zeitzler, een Peruaanse leeftijdsgenoot

Dit is mijn interview met Zeitzler, een Peruaanse jongen van 22 die ik heb leren kennen in Cusco. Hij is een goede vriend geworden tijdens mijn tijd in Peru. 

1. Me puedes contar poquito de ti mismo? Tu edad, familia, de donde eres, estudias/trabajas, tus pasatiempos?

=> Kun je mij iets vertellen over jezelf? Je leeftijd, familie, waar je vandaan komt, studie / werk, je hobby's?

En primer lugar mi nombre es Zeitzler Palma Costas, tengo 22 años de edad, soy de la ciudad de Cusco, actualmente estudio Ingeniería Civil en la Pontificia Universidad Catolica del Peru, cursando mi ultimo año de estudios. Me considero una persona muy tranquila y disciplinada con mi vida, me gusta mucho el deporte como basquetball y natación, asimismo me gusta mucho escuchar música y bailar un poquito, tambien pasar tiempo con mis amigos. Y pasear con ellos. Tambien pensar mucho .




=> Ten eerste is mijn naam Zeitzler Palma Costas, ik ben 22 jaar, ik kom uit de stad Cusco, studeer Civiele Techniek aan de Pontificia Universidad Catolica del Peru. Ik zit in mijn laatste studiejaar, ik beschouw mezelf als een rustig en gedisciplineerd persoon met mijn leven, ik hou van sporten als zwemmen en basketbal en ook hou ik van muziek en van dansen en van tijd doorbrengen met mijn vrienden. Ook hou ik er van om te wandelen en veel te denken. 

 

2. Me puedes describir tu vida diaria?

=> Hoe ziet je dagelijkse leven er uit? 

Mi vida diaria es muy rutinaria, usualmente tengo clases en la universidad por las mañanas. Por las tardes estudio y practico basquetball por la selección de mi universidad en las noches, asimismo predipongo tiempo para realizar trabajos. Asimismo me gusta cumplir con mi horario, el cual planifico cada semana.

 

=>Mijn dagelijkse leven is erg routinematig, ik heb meestal les op de universiteit in de ochtend. In de middagen en avonden studeer ik en speel ik basketbal voor de selectie van de universiteit. In de avonden maak ik het werk af. Ik houd me graag aan mijn schema, dat ik elke week van tevoren plan.

 

3. En Cusco, como en todo Peru, hay muchos extranjeros que hacen un voluntariado. Existen muchas organizaciones que ofrecen ello. Cual es tu opinion de ello?

=> In Cusco, zoals in de rest van Peru, zijn er veel buitenlanders die vrijwilligerswerk doen. Er zijn veel organisaties die het aanbieden. Wat is jouw mening hierover?

 

A mi criterio, me parece una iniciativa muy interesante desde todo punto de vista, una acción valerosa que parte de la iniciativa de países ,organizaciones y por supuesto los propios voluntarios ,a mi en particular valoro mucho esta acción y me gustaría en un futuro no tan lejano tambien realizarlo ya que en Peru es un país que actualmente aun necesita mucha ayuda, ya que es un país en crecimiento y con una alta de subdesarrollo aun considerable.


 

=> Ik denk dat een zeer interessant initiatief is vanuit elk oogpunt, een moedige actie van de landen die het initiatief nemen, van de organisaties, en natuurlijk van de vrijwilligers zelf. Ik hecht persoonlijk bijzonder veel waarde aan deze actie en wil graag in de niet zo verre toekomst ook zoiets doen voor Peru. Peru is een land dat op dit moment nog veel hulp nodig heeft want het is een land in groei maar met nog veel onderontwikkeling.

 

4. Hay lados menos positivos tambien?

=> Zijn er ook minder positieve kanten?

 

Bueno a mi criterio pienso que es una acción muy valerosa y concreta, no soy consciente que tenga lados menos positivo o quizás no observe jamas ello.

 

=> Nou in mijn mening is het een zeer moedige en concrete actie, ik ben me niet bewust van minder positieve kanten.

 

5. Cual, en tu opinion, es el papel del gobierno peruano al respecto de la reduccion de la pobreza?

=> Wat is naar jouw mening, de rol van de Peruaanse overheid in het verminderen van de armoede?

 

En mi opinión personal, este tema es muy interesante ya que si bien es cierto que el Peru actualmente es uno de los países con crecimiento economico sostenible en latinoamaerica, este plus solo beneficia a ciertos sectores sociales: en su mayoría los menos pobres. Actualmente aun existe una gran taza de pobreza, aun es mas triste que el Peru siga aun sin un adecuado sistema de administacion de riqueza, salud y educación, lo cual considero yo son los pilares fundamentales en los cuales debe desarrollar un país.

 

=> In mijn persoonlijke mening is dit onderwerp zeer interessant, want het is zeker waar dat Peru momenteel een van de landen met een duurzame economische groei is van Latijns-Amerika, maar dit alleen maar voordelen oplevert voor bepaalde sectoren van de samenleving: de minst armen.  Momenteel is er nog veel armoede, en nog triester is dat Peru nog steeds geen adequaat systeem heeft van de verdeling van rijkdom, noch van gezondheid en onderwijs. Dit zijn in mijn mening de pijlers waarop een land zich dient te ontwikkelen.

 

6. Que cambio te gustaria ver en el mundo? Como ves tu futuro? Cuales son tus planes?


=> Welke veranderingen zou je willen zien in de wereld? Hoe zie je je toekomst? Wat zijn je plannen?

 

Un cambio que me gustaría ver en el mundo esta que las personas valoren y respeten tan igual a otras personas, simplemente esto seria magnifico, independientemente de pensamiento ideologico, religión, raza, clase social.

 

Mi futuro es una gran pregunta, realmente me gustaría tener un futuro muy bueno, ello involucra acabar mi carrera , especializarme en ingeniería ambiental, realizar y contribuir al desarrollo de mi país. Mi anhelo mas grande es ser una persona integra en conociemientos, valores, deporte y con una responsabilidad social bien marcada .

Anhelo formar tambien una empresa de ingeniería ambiental especializada en minería, y otro gran anhelo que tengo es formar una ONG la cual seria una gran contribución para mi propio país y me ayudaría a seguir ayudando. Tambien pienso hacer feliz a mi familia y las personas que confiaron en mi.

 

=> Een verandering die ik zou willen zien in de wereld is dat mensen waarderen en respect hebben voor andere mensen, dit zou gewoon prachtig zijn, ongeacht ideologische gedachte, religie, ras of sociale klasse.

 

Mijn toekomst is een grote vraag, ik zou echt een hele goede toekomst willen hebben. Dit houdt in het behalen van mijn diploma, me te specialiseren in milieutechniek, bijdragen aan de ontwikkeling van mijn land. Maar mijn grote wens is om een ​​persoon te zijn van integriteit in kennis, waarden, sport en met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Verder zou ik graag een milieu-engineering bedrijf opzetten gespecialiseerd in de mijnbouw, en een groot verlangen dat ik ook heb is om een ​​NGO op te zetten om zo een grote bijdrage te leveren aan mijn eigen land. Ook wil ik mijn familie en de mensen die in mij vertrouwen, gelukkig maken.

 

7. Como te gustaria ser recordado?

=> Hoe zou je graag herinnerd worden?

 

Me gustaría ser recordado en principio como un buen amigo, alguien en el cual puedes confiar, ya que me gustan que las cosas estén bien, anhelo mucho que siempre la comodidad y armonía de las personas a quien conozco. Tambien como una persona que no te va a fallar, porque me gusta siempre ser coherente con lo que hago y hablo. Me gustaría ser recordado como una persona que si necesitas ayuda ahí estare siempre para poder ayudarte con todo mi querer.

 

=> Ik wil graag herinnerd worden vooral als een goede vriend, iemand op wie je kunt vertrouwen, omdat ik graag zie dat de dingen goed gaan, ik vind het fijn te zien als het goed gaat met de mensen die ik ken. Ook als een persoon die je niet zal laten vallen, omdat ik altijd graag coherent ben in wat ik doe en wat ik zeg. Ik wil herinnerd worden als een persoon, die als je hulp nodig hebt, er altijd zal zijn om je te helpen met al mijn liefde.

 

Ik bewonder zijn optimisme, zijn goedheid en zijn motivatie om zijn kennis in te zetten voor de ontwikkeling van zijn eigen land. Ik kan veel van hem leren en ik weet zeker dat Zeitzler een mooie toekomst te wachten staat!

Image
Follow the author: IngeM
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]