Millenniumdoelen Nederland

In Nederland zijn er meer millenniumdoelen behaald dan in bijvoorbeeld Uganda of een ander derdewereldland.

Het eerste doel:  In 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen. Is gerealiseerd in Nederland. Zo zorgt de voedselbank ervoor dat mensen zonder of met weinig geld toch goed te eten krijgen.

Het tweede doel: In 2015 gaan alle jongens en meisjes naar school. Is ook gerealiseerd in Nederland. Zo is het verplicht voor kinderen onder de zestien jaar om naar school te gaan.

Het derde doel: In 2015 hebben mannen en vrouwen dezelfde rechten. Dit is niet altijd het geval geweest in Nederland. De laatste jaren krijgen vrouwen echter steeds meer de kans om een eigen inkomen te verdienen. De kansen op onderwijs zijn voor iedereen al gelijk.

Het vierde doel: In 2015 is kindersterfte sterk afgenomen. Dit is in Nederland ook het geval, zo laat een grafiek van het CBS zien. Sinds 2001 is de kindersterfte erg afgenomen.

Het vijfde doel: In 2015 sterven er minder vrouwen door zwangerschap. In Nederland is moedersterfte zeldzaam, toch is het aantal vrouwen dat sterft na de bevalling iets toegenomen.

Het zesde doel: In 2015 is de verspreiding van ziektes als aids en malaria gestopt. Ziektes als aids en malaria komen sowieso niet zo veel voor in Nederland. De verspreiding van de mazelen of de bof kan echter wel gestopt worden door vaccinatie. Dit is nog niet helemaal gelukt, want sommige mensen weigeren, uit geloofsovertuigingen, te vaccineren. Dit doel is dus nog niet helemaal behaald.

Het zevende doel: In 2015 leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu. In Nederland wordt nog niet heel milieubewust en duurzaam geleefd. Hier zit echter vooruitgang in door het afval scheiden en het ontwikkelen van elektrische auto’s.

Het achtste doel: In 2015 is er meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp. Er komt steeds meer eerlijke handel tussen Nederland en andere landen. Ook zorgt Nederland voor veel ontwikkelingshulp voor derdewereldlanden die dit nodig hebben.

Je kunt dus zien dat er veel millenniumdoelen in Nederland al gerealiseerd zijn. Toch kan er nog wat verbeterd worden aan de doelen, 3, 5, 6 en 7. 

Follow the author: Romy_Schellekens
More contributions of WorldSupporter author: Romy_Schellekens
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]