Weekend 6,7,8 juni

Vrijdag 6 juni was het dan zover. Samen met Wendy (andere vrijwilligster) ging ik naar Mole. Dit is een natuurgebied in Ghana. Onze bus vetrok om 13.30uur, dus we konden lekker uitslapen en rustig onze spullen inpakken. Deze keer ging ik niet met de trotro, maar met de metromas bus. Deze bus lijkt op de gewone openbaar vervoer bussen die we in Nederland ook kennen. Na het ontbijt zijn we nog even naar Town gegaan om wat drinken voor onderweg te kopen, om 13.10uur gingen we met de taxi naar de metromas vertrekplaats. Ze hadden daar verschillende wachtruimtes voor de verschillende bestemmingen. Wij gingen in onze wachtruimte zitten. Ook hier liepen weer allemaal mensen met bakken op hun hoofden om dingen te verkopen. We hebben uiteindelijk een armband gekocht bij een soort zwerver, banaantjes bij een klein meisje en een 'meatpie' (soort appelflap, maar dan met gehakt en ui erin) bij een vrouw. Het duurde wel lang voordat onze bus kwam. We zagen telkens bussen komen en gaan, maar onze plaatsnaam stond er niet op en elke keer vragen aan mensen naast ons. Onze bus kwam om 16.00uur aanrijden!! Echt lang gewacht, maargoed hij was er eindelijk. We kwamen om 20.00uur aan bij Mole National Park. In de bus hadden we nog een gesprekje met een andere jongen die ook naar Mole ging 'Joshua'. Hij kon heel goed engels omdat hij op een Amerikaanse school heeft gestudeerd. Wij kwamen met zn drieen aan, dus we hebben ook gezellig met elkaar avondgegeten. Daarna optijd bed in, want morgen vroeg eruit!

Zaterdagochtend moesten we om 7.00uur op het verzamelpunt zijn. We hadden onze goede schoenen aangetrokken, want we gingen een wandelsafari van 2uur lopen. We zaten in een groep met een stuk of 8 mensen en onze gids 'Newton'. De gids was strak in zn legerpakje met kaplaarzen en een groot geweer. Hij zei dat de dieren niet zouden aanvallen, maar stel het zou toch gebeuren dan kon hij ze neerknallen. We zagen antilopes, vogels, apen en zwijnen, helaas geen olifant, maar we hebben aan het eind van de middag nog een jeepsafari!

Na de wandelsafari zijn we gaan opfrissen en ontbijten en daarna moesten we meteen weer verder. We hadden een nieuwe gids gevonden die met ons mee ging naar het plaatsje Mognori. Hier leefde een kleine gemeenschap. We kregen een kijkje in een van de zelfgemaakte huisjes daar en daarna op naar de Mole river. Tijd voor de kano tour. Wendy, ik, de gids en 2 oude mannen die de kano bestuurden gingen in de kano. Het was echt een hele mooie tocht. Lekker in de schaduw, het geluid van het water en de frisse geur van de natuur. We hadden een hele leuke gids die heel veel wist te vertellen over de omgeving. Hij liet ons de sporen van antilopes, olifanten en krokodillen zien die dit water oversteken. Hij vertelde verhalen over wat die hier allemaal had meegemaakt met andere bezoekers. Op de terugweg mocht ik ook nog een stuk pedellen, was best wel zwaar! Na de kano tour vertelde onze gids dat niet ver hiervandaan een ander dorpje ligt 'Larabanga' waar hij woont. We gingen erheen om te kijken. Midden in het dorpje staat de oudste moskee van Ghana. We gingen op bezoek bij de vrouw van zn broer die 4dagen geleden was bevallen van een baby'tje, we keken in een zelfgemaakt huis en gingen op het dak staan om het hele dorpje te overzien. Echt heel veel gezien en hij vertelde weer leuk verhalen!

Toen we weer terug waren bij het park hebben we bij het restaurant lekkere sandwiches en yam friet gekocht en een grote koude fles fanta. We zagen dat we achter onze kamer konden zitten met uitzicht op de natuur, dus mooie plek om te lunchen dachten we! We hadden net alles uitgepakt en toen ineens kwam er een aap hard aanlopen en grist zo ons bakje yam friet weg. We schrokken zo dat we moesten gillen en naar binnen renden. Snel nog onze sandwiches kunnen pakken, maar er kwame ineens nog veel meer apen aanlopen, sommige waren ook echt heel groot. Het was echt eng, we probeerden ze weg te jagen, maar de apen kwamen alleen maar dichterbij en zelfs bijna onze kamer in. Toen de yam op was dropen de apen langzaam af en ze namen zelfs onze fanta mee! Later hoorde we dat de apen niet agressief zijn en je niet zullen aanvallen, ze zijn alleen lui en willen eten. Wel weer een hele ervaring rijker, en oog in oog met de grote apen gestaan! 

Om 15.30 waren we weer op het verzamelpunt voor de jeepsafari. We moesten met zn 8en om het dak van een jeep gaan zitten, ontzettend gaaf! Wendy en ik zagen al dat er twee mensen vooraan konden zitten, dus wij liepen als eerste snel naar de jeep zodat we een top plekje zouden hebben. Deze tocht duurde ookweer 2uur, en we zagen weer veel dieren. Opeens stopte de jeep en we hoorde dat er olifanten gespot waren. Wij gingen allemaal heel snel van de jeep af en samen met onze gids 'Mozes' liepen we het 'bos' in, naja ik rende half omdat ik het zo graag wilde zien. En jaja daar stonden twee enorme olifanten. Echt ongeloofelijk om die van zo dichtbij te zien. Dit was toch wel een beetje waar ik voor gekomen was. Iedereen was stil en maakte foto's en keek aandachtig naar de olifanten. 

Na de jeepsafari waren we kapot van de hele dag bezig te zijn geweest. We hebben lekker gegeten in het restaurant en daarna nog even heerlijk gerelaxt op onze kamer. Optijd gaan slapen want vannacht om 2.30uur gaat onze bus weer terug naar Tamale!

Al met al echt super leuk gehad op ons tripje! 

Follow the author: carinaslats
More contributions of WorldSupporter author: carinaslats
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]