Nog steeds bezig als Wereldsupporter + FairMinds Bakworkshop!

Soms vind ik het best wel lastig om blogs te schrijven over mijn leven als Millenniumdoener en WorldSupporter, aan de andere kant, als je een idee hebt, gaat het meestal weer best wel vanzelf.

Het is nu bijna een jaar geleden dat ik vertrok naar Guatemala om daar vrijwilligerswerk te doen, maar ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren en ik zou zo graag willen dat ik nu nog aan het begin van dat avontuur stond! In een jaar is er een hoop veranderd bij T.E.S.S. Unlimited, de organisatie waar ik voor werkte. Zo hebben er personeelswisselingen plaatsgevonden en zijn ze verhuisd. Door deze verhuizing kunnen ze nu nog meer kinderen helpen! Verder is er ook nog triest nieuws, enkele weken geleden is de vader van mijn gastgezin overleden. Ondanks dat ik wist dat hij erg ziek was en zou overlijden, kwam het toch nog hard aan. Zeker als je dan denkt aan de moeder en de twee kinderen hoop je dat ze de kracht kunnen vinden om door te gaan.

Ondertussen probeer ik vanuit Nederland mijn steentje bij te dragen. Onder andere door de bekendheid van T.E.S.S. te vergroten, dit doe ik binnen mijn netwerk door nog steeds over mijn vrijwilligerswerk te vertellen en door dingen op Facebook te posten. Binnen mijn studie doe ik het iin de tentamentijd. Er komen dan veel emails voorbij van medestudenten met de vraag naar samenvattingen etcetera. Bijna altijd staat daar dan bij dat ze bereid zijn een vergoeding te betalen. Ik stuur dan mijn materiaal toe en vraag om in plaats van mij een vergoeding te betalen, een donatie te maken aan een goed doel, bij voorkeur T.E.S.S. Unlimited. Op dee manier heb ik al bijna 100 euro ingezameld!

Verder ben ik nog steeds bezig met een duurzamer leven, zoals ik in een eerdere post had aangekondigd. Vanwege de warme winter was het bezuinigen op de verwarming gelukkig niet zo moeilijk! Korter douchen vindt ik nog steeds wel lastig, maar nu probeer ik bijvoorbeeld om de dag te douchen, in plaats van elke dag. Gisteravond had ik ook nog een leuke activiteit op het programma, een bakworkshop van Fairminds (onderdeel van Wereldwinkels en WAAR). Fairminds wil dat meer jonge mensen betrokken raken bij fair trade en zij doen dit onder andere door het organiseren van activiteiten, waaronder dus deze bakworkshop. Deze kon je winnen door een recept van hun Fair Trade Baking Kit te maken en een foto in te sturen. Ze organiseren nog veel meer leuke acties, zie httppublic://blog/1514576_10203106359235163_5491597233796690959_n_0.jpgwww.fairminds.nl/create-fair/mocktail/ 

Als foto heb ik een kleine sfeerimpressie toegevoegd!

 

 

Image
Follow the author: AnnemarieBroers
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: AnnemarieBroers
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]