De-Tijd-Vliegt

Jaaaaa, daar ben ik weer! Het moessonseizoen laat weer eens flink van zich horen nadat 'ie zich een paar dagen redelijk gedeisd heeft weten te houden. Ik zit in een hoekje op een veredelde placemat te schrijven met een beeldscherm dat ik met een hand volledig kan bedekken in een internetcafeetje in Nyalindung, de eerste rij huizen die je eventueel nog als dorp aan kan zien in de wijde omgeving van het Wildlife center. 

Kerst en nieuwjaar waren nog nooit zo apart, met hoge temperaturen, rijst en kip (natuurlijk) en dierengeluiden op de achtergrond in plaats van vrieskou, oliebollen en de Bohemian Rhapsody als laatste klanken van het oude jaar. 
Kerst viel om heel eerlijk te zijn wat tegen, iedereen moest de volgende ochtend weer gewoon om 7 uur paraat staan en de kerstsfeer ontbrak een beetje. Echter met nieuwjaar haalden we dit feiloos in en was het een mooi feestje, details laat ik wederom daar (What happens in Cikananga, stays in Cikananga). 

Zoals je misschien in de titel al kan lezen vliegt de tijd voorbij, over ruim 2 weken stap ik alweer in het vliegtuig richting Europa en zit mijn reis over Java er alweer op. Morgen gaan we met zijn allen naar een grot in de buurt, heb ik heel erg veel zin in! Daarna nog 4 dagen werken en dan via Jakarta richting Yogya om met mezelf als gezelschap de rest van het eiland te ontdekken. 

De moesson dendert ondertussen onverstoorbaar verder en ik begin zelfs wat te twijfelen of de drempel hier wel echt al het water tegen kan houden. Zometeen pakken we weer een ojak (scooter-lift) terug naar het park, ik ben met Mart en Daan deze kant op gelopen. Het was een dik uur lopen; berg op, berg af, berg op, berg af, berg op, berg af, enfin je snapt het principe. Oh ja, dit berg op, berg af ding doe je niet op een fijn geasfalteerde straat waar je rustig om je heen kan kijken zonder te vrezen voor iedere enkelband die je bezit; nee dit zijn keien, kiezels en modder waar je 8 km lang overheen strompelt.. Veel rooskleuriger dan dit kan ik het niet maken. 

Ik begin zoetjes aan wel steeds meer gehecht te raken aan het land, ik vind het hier echt super. Super aardige mensen, mooie omgeving en toch echt wel een lekker klimaatje! Ik denk dat ik hier ooit nog wel eens terug ga komen. 

Hou je taai iedereen, over 2,5 week kunnen jullie me weer in jullie armen sluiten, ik ga hier nog even lekker vertoeven! 

Selamat siang, 
Ik schrijf jullie later! 

Follow the author: joris311
More contributions of WorldSupporter author: joris311
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]