Wereldsupporter-CV

WERELDSUPPORTER - CV

Naam: Hein-Jan ter Meulen

E-mail: hj.ter.meulen@gmail.com

Woonplaats: Utrecht

OPLEIDING TOT NU TOE

Na mijn gymnasium diploma te hebben behaald in Tilburg, ben ik in Utrecht gaan studeren aan het University College Utrecht. Na mijn bachelor heb ik besloten om toch rechten te gaan studeren, en heb ik een tweede bachelor gedaan aan het Utrecht Law College. Momenteel ben ik mijn master Privaatrecht aan het afronden.

WERELDSUPPORTER-ERVARING TIJDENS OPLEIDING

Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren aan het University College Utrecht. Deze instelling wordt gekenmerkt door het feit dat zij sterk internationaal georiënteerd is. Gedurende de drie jaar dat ik daar heb gestudeerd ben ik dan ook in aanraking gekomen met studenten uit allerlei verschillende landen en met diverse culturele achtergronden. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie (zowel in Nederland als in het buitenland) verschillende vakken gevolgd over de ontwikkeling en het belang van internationale mensenrechten. Dit heeft bij mij tot het inzicht geleid hoe belangrijk het is dat iedereen gelijke kansen heeft, en dat bij het bereiken daarvan met name deugdelijk onderwijs voor iedereen een cruciale rol speelt. Om daar zelf een bijdrage aan te leveren, en om in het echt mee te maken hoe het er aan toe gaat, ben ik uiteindelijk 2 maanden vertrokken naar Ghana om daar werkzaam te zijn op een basisschool in Accra. Dit was een van de meest leerzame ervaringen in mijn leven tot nu toe.

CULTURELE EN SPORT ERVARING & SOCIALE ACTIVITEITEN

Gelijk na het eerst jaar van mijn studie ben ik 2 maanden naar Zuidoost-Azië vertrokken (Thailand, Cambodja, en Vietnam). Samen met een vriend ben ik van stad naar stad (of dorp) gegaan en van motelletje naar motelletje. Op deze manier heb ik veel gezien van de cultuur daar, waar ik erg van onder de indruk was (vooral de Boeddhistische, vreedzame kijk op het leven). Daarnaast ben ik afgelopen jaar nog naar Shanghai geweest in het kader van een studiereis, waar we door alle inhoudelijke activiteiten ook goed in aanraking zijn gekomen met de Chinese cultuur en manier van denken. Als tip zou ik willen meegeven om zoveel als mogelijk is tussen de lokale bevolking te gaan zitten. Wanneer je naar de restaurantjes en barretjes gaat waar de lokale bevolking ook komt, kom je pas echt in aanraking met de cultuur van een bepaald land. Niet alleen maar resorts en restaurants met een Italiaanse kaart dus!

Op sociaal vlak ben ik actief alumnuslid van dispuut ‘D.P.E. Primus’, een herendispuut van University College Utrecht. Daarnaast heb ik een jaar lang in de sociale activiteiten commissie van Sirius (de studievereniging van het Utrecht Law College) gezeten en allerlei sociale activiteiten georganiseerd. Op deze manier heb ik ook erg veel mensen leren kennen waar ik nog steeds veel contact mee heb.

Op sportief vlak heb ik jarenlang voor het lacrosse team van Utrecht, de ‘Domstad Devils’, gespeeld. Daarvoor heb ik ook 10 jaar lang gehockeyd.

WERKERVARING

Naast mijn al genoemde werk als vrijwilliger in Ghana, bestaat mijn werkervaring tot nu toe kort samengevat uit het volgende. Ik heb 2 juridische stages gedaan bij grote advocatenkantoren, te weten Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (de landsadvocaat) en Houthof Buruma. Daarnaast heb ik twee jaar lang gewerkt bij Brand New Day, een beleggingsinstelling die zich hard maakt voor de consument en opkomt tegen de gevestigde orde van verzekeraars. Verder ben ik ook nog een jaar werkzaam geweest als vrijwilliger bij de Rechtswinkel in Utrecht, waar ik me ingezet heb om mensen die zich geen juridische bijstand kunnen veroorloven toch zo goed als het kan van (gratis) advies te voorzien. Tot slot ben ik momenteel een aantal dagen per week werkzaam als werkstudent bij een klein advocatenkantoor in Amsterdam, De Breij Evers Boon.

REISERVARING

Ik heb in mijn leven al de nodige landen bezocht. Ik heb even nagedacht en kom uit op de volgende bestemmingen: Ghana, Egypte, Mexico, Thailand, Cambodja, Vietnam, China, Rusland, Turkije, Verenigde Staten, Curacao (officieel geen land, maar toch een hele andere cultuur). Daarnaast een groot aantal landen binnen Europa. Mijn langste ‘reis’ tot nu toe was naar de Verenigde Staten, waar ik een half jaar heb gestudeerd aan de University of California, San Diego. Mijn beste reiservaring was mijn tijd in Azië, waarbij we zoals gezegd van plek naar plek gingen zonder van te voren een duidelijk plan te hebben. Hierdoor heb je veel ruimte om spontane dingen te doen of van koers te veranderen als je onderweg nog iets tegenkomt waar je van tevoren geen rekening mee had gehouden. Dit is dan ook de tip die ik wil meegeven aan anderen: niet te veel plannen en zeker niet met groepsreizen meegaan. Neem je tijd, en ga vooral op speurtocht uit als je eenmaal ter plekke bent.

Follow the author: Hein-Jan
More contributions of WorldSupporter author: Hein-Jan
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]