oliebollenactie met oud en nieuw

Door het wafels bakken hadden Loes en ik het bakken goed te pakken. We bedachten een tweede actie: oliebollen verkopen met oud en nieuw.

We zijn langs de deuren geweest, hebben al een paar formuliertjes in brievenbussen gedaan bij mensen die niet thuis waren en we hebben nog wat mails rond gestuurd. Voor we het wisten moesten we 165 oliebollen bakken!! Pfff wat veel….

Gelukkig sponsorde Aveve ons de oliebollenmix en de andere benodigdheden. Dus al het geld dat we op zouden halen, ging meteen naar ons voor het vrijwilligerswerk.

We besloten de dag zelf (31 december) te bakken en het deeg te maken. De dag van tevoren zetten we alles klaar.

Zo gezegd, zo gedaan.

Om 8.00 uur vertrok ik naar Loes. We begonnen enthousiast met het beslag. Maar wacht! Ik was de eieren thuis vergeten. Ik fietste super snel op en neer en ondertussen ging Loes verder met het beslag. Alleen wat bleek….het deeg was te slap. We kregen er geen mooie oliebollen uit. Ooohh neee! Gelukkig is de vader van Loes ervaren met oliebollen bakken en kwam op het idee om wat meer oliebollenmix bij het deeg te doen. Na goed roeren, was de deeg op de juiste dikte. Gelukkig! We gingen verder met nieuwe moed dat het wel weer goed zou komen. We hadden wat tijd verspilt, maar nu hopen dat we genoeg hebben...

Na 1,5 uur bakken kwamen we erachter dat we waarschijnlijk te weinig deeg hadden….Dus ik, hup naar de winkel gefietst om meer oliebollenmix te halen. We moesten ook nog iets hebben om de oliebollen in te doen, als we het langs de deuren gaan brengen. Nergens hadden ze iets van papierenzakken, want oliebollen moeten wel in papieren zakken, anders is het niet lekker. Overal gezocht, nergens gevonden. Maar wacht eens daar is een loempiakraam, zou die misschien papieren zakjes hebben? En ja hoor zij hadden papieren zakjes, gelukkig! Weer een probleem opgelost.

Loes was ondertussen omgetoverd tot een ware oliebollenkoningin. Ze bakte en bakte steeds meer oliebollen. Ze had er ondertussen al meer dan 100 oliebollen gebakken! We zijn op de goede weg.
De vader van Loes gaf de tip om de oliebollen rond te brengen als ze nog wat warm zijn, ‘dat geeft een goede indruk’ zei hij. Dus ik heb de oliebollen in de goede hoeveelheden ingepakt en er al een paar rond gebracht. Tijdens de ’1e ronde’ waren er niet zoveel mensen thuis. Maar toen ik daarna nog eens langs ging gelukkig wel.

Iedereen was blij met de oliebollen en we hebben zelfs nog wat extra donaties ontvangen.

Al met al was het een geslaagde actie. Ondanks dat het eerst even mis ging, is alles goed gekomen en hebben we weer veel geld uitgehaald!

Iedereen die ons heeft gesteund en geholpen: bedankt!

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Claire Schapendonk
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]