Logboek gebeurtenissen in Uganda 9 januari

9 januari 2014: Vandaag is het de laatste officiële werkdag voor de “Munzungus”. De meesten van ons stappen met een flink ochtendhumeur hun tent uit. Pas na het ontbijt slaat de stemming weer om en vertrekken wij met busjes naar projecten. Wij helpen mee met het schoonmaken van grond en graven een regengeul voor het water. De grondbron is niet meer dan een gat in de grond waar water omhoog komt. Wij verwijderen de modder aan de zijkant waardoor de bron zich sneller vult. Deze bron is al meer dan honderd jaar oud en wordt nog steeds gebruikt en onderhouden. De regenwatergeul is om het water dat op het land valt op te vangen. Met schoffels halen wij de aarde en struikgewassen weg. De nieuwe geul zal het regenwater opvangen dat naar beneden stroomt. Als dit werk erop zit gaan wij vervolgens naar “Pelido”. Hier hebben wij naar uitgekeken. Voetballen tegen de leerlingen. Het is bloed heet en nadat wij ons omgekleed hebben in rood-witte voetbaltenues lopen wij het ongemaaide grasveld op en worden wij met applaus ontvangen. De volksliederen worden gezongen en de wedstrijd kan beginnen. Liters zweet en een beetje bloed verder en vooral met veel plezier bereiken wij een overwinning van 3-2. S`avonds volgt er een kampvuur waarna de meesten gaan slapen in afwachting van het avontuur dat ons de volgende dag gaat brengen.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of joaquin
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.