Tanzania

Volgende week is het 3 maanden geleden dat ik alweer terug kwam uit Tanzania. Wat gaat de tijd snel... De ervaringen zitten nog vers in mijn geheugen en ik ben er eigenlijk iedere dag nog wel mee bezig. Vaak heb ik ook dromen over Ilula. Als ik zo terug kijk op de tijd dat ik daar ben geweest kijk ik tevreden terug. Ik heb alles gezien en gedaan wat ik eigenlijk wilde doen. Ik heb er heel veel van geleerd en ben door mijn ervaring heel anders gaan kijken naar de dingen in de wereld. Hierdoor ben ik wel vrienden kwijt geraakt, waar niet echt meer aansluiting bij is, maar ben ook hechter geworden met de vriendinnen die mij wel bij staan. Toen ik net terug was had ik echt het gevoel dat de wereld op zijn kop stond. ik wilde heel graag bij mijn famillie en vrienden zijn, maar wilde ook heel graag weer terug. verhalen die ik vertelde maakte niet zoveel indruk op de mensen om mij heen, omdat ze het zelf niet meegemaakt hebben.
een dag na mijn terug komst ben ik gaan samen wonen met mijn vriend wat de boel nog meer op zijn kop zette. Ik had moeite met het vinden naar mezelf en heb daar gelukkig nu een weg in gevonden.
De nadelen van een reis waar nooit iemand over praat heb ik veel last van gehad.
1: de wereld staat voor je gevoel op zijn kop en je denkt dat je depressief aan het worden bent, omdat je niet gelukkig kan zijn en het gevoel hebt dat je geen plezier kunt maken.
2: deze 9 weken waren echt tropen weken: mijn gezondheid was naar de knoppe. alleen maar rijst en spagethi eten wat in bruin water gewassen is, is niet echt bevordelijk voor je stoelgang. ik heb daar 5 weken last van diaree gehad en ben ook een week echt goed ziek geweest griep, diaree, overgeven. na mijn terugkomst heb ik hier 2 maanden nog last van gehad.
3: je voeten zijn verpest, want je loopt continu op slippers, omdat het zo heet is. ik heb 2 weken geen laarzen of echte schoenen aan kunnen doen, omdat het zo zeer deed. daarbij komt ook dat ik nu door het lopen eelt heb gekregen op mijn voeten.

Als ik dit had geweten had ik me er iets beter op voorbereid, maar het is niet te beschijven hoe jij je voelt als je weer met beide voeten op schiphol staat.
Ik ben super trots op mezelf dat ik mijn droom waargemaakt heb en deze reis gemaakt heb en heb er ook super veel van geleerd.
Ik ben nu mijn volgende reis alweer aan het plannen.. de reis kriebels zijn wel los gekomen en het goede doen voor andere mensen die hulp nodig hebben heeft ook veel los gemaakt en ben daarom nu vrijwilliger geworden bij Humanitas.

Image
Follow the author: Chantal Blom
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Chantal Blom
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Klinkt allemaal heel bekend!

Klinkt allemaal heel bekend! Vooral het vervreemden van mensen die je voor de rest wel mocht...

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1