Birthday

Maandag hebben we kennismaking gehad op Ayra de Waker (kinderhuis) en een speciaal onderwijs. Verder heb ik dingen gedaan zoals shoppen, wezen zwemmen in een mooi zwembad op een dakterras van een hotel en kakkerlakken gedood.
GETVERDERRIE wat een gore dingen zijn dat zeg!

Nou en toen was het dus 20-11 my birthday yeaaah.
Ik werd wakker en ik dacht oja, ik ben jarig! Zat rustig op mijn kamer m'n telefoon te checken toen opeens de deur open ging en mijn huisgenootjes : Happy Birthday' aan het zingen waren. Ze hadden de woonkamer versiert en hadden als cadeautje een fles Malibu voor me gekocht. Beter cadeautje kan niet! Its my fave!

Toen we eenmaal rustig opgestart waren hebben we een lekker stuk chocolade taart gegeten en moesten in de middag beginnen bij Ayra de Waker. Het is nog redelijk ver fietsen ( 30 a 45 minuten ) +- verkeerd rijden. Want je moet hier rekening houden met één richtingswegen, dus kan de heen weg langer duren dan bijvoorbeeld de terug weg.
Het fietsen gaat btw wel prima ben eigenlijk al wel gewend aan hoe ze hier rijden.
Eerste dag moesten we een beetje observeren etc.
In de avond zijn we uit eten gegaan met alle nieuwe vrijwilligers dit word 1x per maand georganiseerd. Hier kreeg ik van twee vrijwilligers van de Mozartstraat (namens iedereen) een tasje met allerlei vruchten die hier groeien en een flesje Canei. Hartstikke lief!

Donderdag moesten we naar de vreemdelingen dienst, ik was uiteraard vergeten om mijn eticket uit te printen dus ik kon het niet doen.
Daarna zijn we weer aan de slag gegaan bij Ayra de waker en konden nu al wel onze handen uit de mouwen steken (gelukkig).
De meiden (vooral de ouderen) moeten veel huishoudelijke taken doen zoals de was en helpen met de afwas doen. Ze zijn allemaal ook kamperoudste van een kamer en daar moeten ze voor zorgen dat alles netjes is enzo.

We beginnen daar om 12.30 en rond 13.00 gaan die kinderen eten (vegetarisch) en na het eten gaan ze een uur of 2 uur 'rusten' soms krijgen ze om 15.00 weer wat lekkers eten en drinken. 15.30 begint de huiswerk begeleiding, dan zitten alle 42 kinderen in een lokaal en moet iedereen aan zijn huiswerk zitten. (Hier bij helpen wij voornamelijk)
Dus ik zat woensdag en donderdag tafels te oefenen (ook weer een reminder voor me zelf, best handig)
Om 17.30 zijn wij weer klaar en kunnen we naar huis.

Vandaag ben ik wezen helpen bij een officiele opening van een bibliotheek bij een school. We hadden de opdracht gekregen om een soort drama stukje met die kinderen te doen in de klas. Ik zat bij klas 1 (groep 3 geloof ik) dat was echt super leuk, wat een schattige kinderen en ze deden super enthousiast mee!

Daarna werd ik opgehaald door Diego (een van onze taxi chauffeurs, echt een top kerel lach me dood om hem) samen met hem ben ik naar een print shop gegaan om mijn eticket van mijn vliegticket uit te printen en daarna naar de vreemdelingen dienst. Ik ging gelijk zitten daar en kwam er pas later achter dat je dus in de rij moet staan om je paspoort etc in te leveren (ja blond I know) Dus het duurde allemaal wat langer haha.
Onder weg terug zijn we Diego's neefje en een ander kindje op wezen halen bij een peuteropvang. Wat een dotjes waren dat zeg!

Follow the author: Merel.Ippel
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]