De Uganda Trip!!!

Uganda 2013/1014

Daar ben ik weer terug uit Uganda! Op Zondag 12 januari ’14 zijn we met de hele groep van 20 personen veilig geland op Schiphol. En wat waren het een geweldige twee weken!

Toen we aankwamen werden we ontvangen door onze reisleidster in Uganda, we waren allemaal redelijk moe dus we zijn meteen naar ons verblijf gegaan; Plot 99. Plot 99 is een restaurant met een mooie tuin waar wij onze tentjes mochten opzetten, dit werd onze slaapplaats voor de eerste week. Iedereen kon even snel een primitieve koude douche nemen en hierna werden de afspraken gemaakt en kon de expeditie echt beginnen.

De eerste dag werden we meteen gesplits, want de ene groep ging naar Kim(was een van de projecten) en de andere roep, waar ik bij zat bleef bij plot 99 en ging naar Cepo en Foho.

Cepo was ons eerste project, dit waren een aantal mensen die zorg dragen voor de hele community. Dit betekent dat zei ze leren planten te verbouwen en zo hun eigen voedsel te maken, dieren te fokken en deze verkopen en hiermee geld verdienen, en bij gezinnen die nog op open vuur koken om hier een stoof te maken. Als eerst zijn wij een constructie voor een huis gaan maken(voor de paddestoelen in te verbouwen) die de andere groep later met klei zou afmaken. Dit was opzich al een hele ervaring om te zien hoe de mensen daar een huis bouwen en hier een steentje aan bij te dragen. Nadat we natuurlijk ons stinkende best hadden gedaan bij het paddestoelenhuis vertrokken we om bij een lokaal gezinnetje een stoof te maken. Om te zien hoe de mensen hier wonen was erg speciaal, ze leven er primitief maar zijn toch best gelukkig met wat ze hebben. Hier hebben we deze mensen blij gemaakt met een mooie stoof van klei.

De volgende dag zijn we naar het project Foho gegaan, dit was een project voor straatkinderen. Deze kinderen kwamen ’s ochtends binnen en deden een aantal projecten zoals; kettingen maken van papier, kaarsen maken, planten verbouwen, sporten, ook kregen ze reken en engels les.

Het was erg mooi om samen met deze kinderen deze activiteiten mee te mogen doen en samen een potje volleybal te spelen, om toch een lach op de gezichten te zien.
Na deze twee dagen was het nieuwjaar en kwam er een aangepast programma, en werden de groepen geruild. Nu mochten wij naar Kim toe hier had ik erg naar uitgekeken omdat wat zei doet mij erg aanspreekt. We kwamen aan bij kim en kregen meteen heerlijk te eten, en omdat we allemaal best moe waren zijn we op tijd naar bed gegaan. In deze twee dagen hebben we huis bezoeken gedaan op de boda boda’s dit was erg leuk omdat we bij gezinnen kwamen waar de kinderen erg ziek waren geweest maar het weer erg goed deden. Dus om deze kinderen te zien en te knuffelen is geweldig. Ook hebben we een ziekenhuis bezoek gedaan, dit was natuurlijk minder fijn om te zien maar het hoorde er allemaal bij. Er lag een meisje met ondervoeding en zei was hierdoor helemaal opgezwollen en haar huid scheurde gewoon uit. Maar omdat ze in het ziekenhuis was zou dit gewoon herstellen.

Na deze dagen was de eerste week voorbij, we kregen een relax dagje bij een groot meer in Uganda dit was erg leuk, hier hebben we ook nog een bezoek gebracht aan een weeshuis wat erg indrukwekkend was.

Deze week zou de groep gewoon bij elkaar blijven, maar we werden per project in kleine groepjes verdeelt. We sliepen hier in onze tentjes in een kerk, dit was een ervaring opzich. We hebben deze week verschillende projecten bezocht welke allemaal erg indrukwekkend waren en waar we echt de handen uit de mouwen hebben gestoken. We hebben bijvoorbeeld; een huis gebouwd voor een dakloze man, een sloot gegraven om het land van meer water te voorzien voor de groei van de planten. Na deze uitputtende week was het tijd om van iedereen afscheid te nemen en weer terug naar huis te gaan! Het was een geweldige ervaring en ik wil zeker nog een keer terug gaan!

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: MaartjeVanBeek
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
De Uganda Trip!!!
More contributions of WorldSupporter author: MaartjeVanBeek
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]