Feest!

Bijna een half jaar geleden kwam ik thuis van een reis naar India met kleurrijke foto’s, handgemaakte sierraden, een voedselvergiftiging en henna op mijn handen. Honderdduizenden herinneringen aan een ongelooflijk avontuur, een wereld die in meerdere opzichten heel ver van mijn belevingswereld, van mijn cultuur vandaan ligt. Maar eenmaal thuis was het eigenlijk makkelijker dan gedacht om het normale leven weer op te pakken en voordat ik het wist zat ik op de fiets op weg naar een illegaal feestje ver uit het centrum van Amsterdam met mijn onmogelijk hoge hakken van werk nog aan.

Met studeren besloot ik na een week na terugkomst te stoppen. Ik wist al een tijdje dat ik deze studie niet leuk genoeg vond en mijn reis gaf een duwtje de goede richting op. Volgend jaar ga ik in plaats van communicatiewetenschappen, internationale betrekkingen & organisaties studeren.

In de tussentijd zou ik mij bezig houden met de nasleep van het avontuur in India. Mijn doel van de reis was natuurlijk niet alleen de omgeving van Chenai te verkennen en vrijwilligerswerk te doen, maar ook om jongeren hier te inspireren meer betrokken bij de rest van de wereld te worden. Maar hoe gaat dat lukken als je zelf bij terugkomst alweer voornamelijk druk bezig bent met alles in je directe omgeving?

Samen met drie andere wereldsupporter besloot ik ‘wereldwerk’ te combineren met een van de meest levenslustige tijdsbestedingen van de hedendaagse student, feesten. Wij bedachten dat iets goed voor de wereld doen heel goed samengaat met de dagelijkse bezigheden van jongeren. We kunnen fair trade producten kopen, vrijwilligerswerk doen tijdens vakanties en ook ‘goed feesten’. We wilden een feest maken om het leven te vieren, waarbij de gehele opbrengst naar het project zou gaan waar we vrijwilligerswerk hebben gedaan in India.

In 4 maanden tijd hebben we alles uit de kast gehaald om artiesten te overtuigen kosteloos mee te helpen, we hebben ongelooflijk veel promotie bij duizenden mensen in Amsterdam gedaan, een ‘facebook hype’ gestart en uiteindelijk meer dan 10 000 euro opgehaald. Daarbij hebben wij het benefietfeest een zo goed imago gegeven dan er vanuit het niets meer en meer van dit soort feesten voor jongeren gehouden worden, in een nieuw jasje, minder ‘geitenwollensokken’.

Wie heeft er zin in nog een feestje om het leven te vieren?

Follow the author: Kim
More contributions of WorldSupporter author: Kim
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]