aller laatste blog bericht in Nederland

Dag Allemaal,

Ik had beloofd nog een laatste blog berichtje te plaatsen als ik in Nederland zou zijn.
vandaag zou eigenlijk de dag zijn dat ik terug zou komen... Maar goed dan had ik al het lekkere kerst eten misgelopen en mijn baantje.

De laatste dagen in Dar es Salaam waren echt te gek. ik kwam donderdag aan en ben lekker romantisch in mijn uppie uit eten geweest bij een westers tentje: bier en pizza! de meeste mensen keken me wel een beetje vreemd aan toen ze mij zo zagen zitten. op vrijdag ben ik naar het strand geweest; Coco Beach. hier kon ik niet in mijn bikini chillen op het strand, maar dat maakte het niet minder leuk. ik heb heerlijk bij een strand tentje gezeten en genoten van het mooie uitzicht. Het leuke is dat als je alleen bent je veel meer aanspraak hebt van de mensen om je heen. ik heb een fotograaf ontmoet en die kwam uit Iringa, de plek waar ik ook vaak naar toe ben geweest , daardoor hadden we een klik. Ook heb ik een Kenyaan ontmoet: Allen was ook voor het eerst in Tanzania voor zijn werk. dat was wel leuk om wat ervaringen uit te wisselen.

Op zaterdag ben ik naar white sand beach geweest. ik had een tuk tuk aangehouden en deze zei dat hij wel wist waar het was. Eerst hebben we super veel rondjes gereden(blijkbaar wist hij het toch niet). het grappige is dat ze dan aan andere tuk tukkers gaan vragen waar het is. nou uiteindelijk kwam ik daar aan en zag ik een gigantisch groot resort.
ik moest wel entree betalen en toen kon ik door lopen, nou wat ik toen zag: het leek net Zanzibar. mooi witte stranden, blauwe zee, parasols van riet en palmbomen. Te gek dus! en ik kon daar wel lekker in bikini chillen. het was super rustig en ik ben daar de hele dag eigenlijk lekker geweest. 1 nadeel was dat ik niet kon zwemmen, omdat ik dan mijn spullen alleen moest laten en dat deed ik toch liever niet.

Als meisje alleen ben je toch een aanspreekpunt voor de mannen. Ze zijn in Dar es salaam allemaal op zoek naar een vrouw(ik denk dat er een chronisch te kort aan vrouwen is ofzo) en telkens als een man mij aansprak of met me mee liep kreeg ik de vraag te horen: ben je getrouwd? op een gegeven moment zei ik dat het zo was, omdat als je vertelde dat je een vriendje had ze je nog niet met rust lieten. zo was er 1 keer dat ik naar de shop wilde( hier moet je denken aan een houten hutje zonder deuren en niet zo groot met eetbare spulletjes) om cashewnoten te halen. in Dar es Salaam is het altijd file aan 1 kant van de weg aan de andere kant van de weg rijden ze als een stel idioten. ik moes over steken en moest dat wel een beetje snel doen, omdat ik anders onder een auto of dala dala zou raken. dit was gelukt en ik stond net aan de shop jongen uit te leggen dat ik cashewnoten wilde. stopte er een land rover voor de deur en kwam er een hele grote donkere knappe meneer uit de auto. hij gaf mij een hand en ik weet nog dat ik dacht: dat is vast normaal hier dat je elkaar een hand geeft als je in een shop staat. en opeens gaf hij mij een kaartje met zijn telefoonnummer erop. daarbij vertelde hij dat hij het geweldig vond hoe ik de straat over rende en hoe ik eruit zag en dat hij graag met me af wilde spreken. nou ik wist niet waar ik het zoeken moest en nam het kaartje maar aan en had het een beetje afgewimpeld.
Dit soort gekke dingen gebeurde er telkens in Tanzania.

Op zondag ben ik ook nog lekker naar white sand beach geweest en heb ik daar voor de laatste keer nog genoten van het mooie witte strand. Want op maandag ben ik langs de pedicure geweest en heb ik nog een aantal grote warenhuizen bezocht.
in de middag wilde ik nog wel even gaan slapen, omdat ik om 12 uur met de taxi weg zou gaan naar het vliegveld. dit lukte niet erg,omdat het zo heet was, ook in de kamer waar ik sliep. om 11 uur in de avond was het nog 30 graden.

om kwart voor 3 zat ik in het vliegtuig en om 8 uur landde ik in Cairro. het was heel rustig in het vliegtuig en we hadden beveiliging. om 10 voor 2 landde ik in Nederland en hadden we nog een extra paspoort controle( voor de veiligheid denk ik)
Nou en toen was ik weer terug in Nederland. Ik zal maar niet schrijven hoe ik opgehaald werd. haha

Het was wel heel erg wennen om weer terug te zijn. Ik merk toch dat het heel erg veel indruk op mij gemaakt heeft. Tanzania heeft mij aan het denken gezet. Deze reis heeft kriebels los gemaakt en daar moet ik iets mee gaan doen. Wat weet ik nog niet precies, maar dat komt op zijn tijd wel.
Eerst maar weer gewoon lekker terug zijn:)

Liefs Chantal

Follow the author: Chantal Blom
More contributions of WorldSupporter author: Chantal Blom
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]