Een nieuw avontuur

Nog iets minder dan een week en dan is het zover. Volgende week zondag rijd ik met klamme handjes naar Schiphol, een nieuw avontuur tegemoet in Indonesië. Zo langzamerhand krijgen de zenuwen de overhand en ben ik opeens niet meer zo stoer als een paar maanden geleden, toen ik besloot de minor 'International Aid & Development' te gaan volgen. Een minor waar ontwikkelingshulp centraal staat en het verplicht is om een stage te volgen voor 6 weken. Uit de vele mogelijkheden, denk Ghana, Malawi, Sri Lanka, de Filipijnen en Kaapverdië, is mijn keuze uitgegaan naar Indonesië. Vooral om het project, maar ook omdat ik fantastische verhalen en foto's van het land heb gehoord en gezien. Maar wat houdt het project dan in?! Ik ga mijzelf 6 weken onderdompelen in de omgeving van de prostitutiewijk 'Tegalrejo' vlakbij Semarang, Centraal Java. Hier zal ik activiteiten organiseren met een leerzaam tintje voor de kansarme kinderen die opgroeien in deze onvriendelijke omgeving. Mijn scouting achtergrond zal dan ook goed van pas komen! Het zal wel een uitdaging worden om deze kinderen naar het project te trekken, omdat veel kinderen al teveel problemen hebben en natuurlijk zitten we toch wel met een groot taal- en cultuurverschil. Gelukkig hebben we altijd nog de internationale taal van gebaren! Maar het zal niet alleen op werkzaam vlak een uitdaging worden, ook op persoonlijk gebied zal ik het nodige tegenkomen. Gelukkig heb ik al de nodige ervaring om alleen op pad te gaan en deze reis duurt bij lange na niet zo lang als mijn stage van vorig jaar in Australië. Ook in Azië heb ik al het één en ander gezien. Minor detail is wel dat ik gedurende die maand in Azië in de luxe hotels verbleef. Dat is nu totaal niet het geval. Feit blijft wel dat Indonesië nog een ontwikkelingsland is. En dat betekent: minder luxe dan ik nu gewend ben. 6 weken slapen op een matje in een slaapzak, geen stromend water (dus geen douche!) en provisorisch koken. Waarschijnlijk (hopelijk!) went het snel genoeg en zal ik bij thuiskomst deze, voor ons, 'normale' luxes toch wel wel heel erg waarderen. Gelukkig staat er nog wel een 'cadeautje' te wachten na mijn stage! Nog 2 weekjes reizen door Indonesië met Arthur om nog even wat jaloersmakende plaatjes te schieten, haha. Met kerst en oud & nieuw zit ik gelukkig dus niet alleen! Nu nog een kleine week voorbereiden. Mijn stageaanvraag voor het afstuderen moet nog even ingeleverd worden. Scouting moet nog even netjes afgerond worden en natuurlijk moet er nog een selectie worden gemaakt aan kleding die mee mag in de backpack! Ik kijk er naar uit en hou jullie op de hoogte! Salam hangat! Maaike

Follow the author: MaaikeArts
More contributions of WorldSupporter author: MaaikeArts:
Comments, Compliments & Kudos

Wat een leuk eerste blog

Wat een leuk eerste blog Maaike! Je staat echt een super toffe tijd tegemoed. Ik zie wel eens mensen die wat onzeker beginnen op deze blogs, maar dan nadat ze terug komen zijn ze echt 100% meer zelfstandig, wijs en gelukkig. Ik wens je heel veel succes toe op je reis, en hou ons op de hoogte!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check the related topics:
Countries and regions
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1051 1