Image
WorldSupporter profile of Yasmin Kiel
Image
Travel & Move: 
Op mijn reis door Costa Rica ben ik geïnspireerd geraakt om fairtrade producten te kopen. Tijdens deze reis bezochten wij een koffie plantage, dit heeft veel indruk op mij gemaakt.
Vandaar dat ik nu vaak fairtrade producten koop.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd luister ik graag naar wereldmuziek.
Twee cd's die ik al grijs gedraaid heb zijn Acoustic Afrika en Women Of The World: Acoustic. Van kleins af aan is de wereldwinkel al een van mijn favoriete winkels, toen ik klein was kwam dit door de mooie spullen die ze verkopen. Nu komt het ook door de gedachten achter de winkel.
Learn & Develop: 
Op mijn middelbare school deed ik mee aan de actie paardenkracht (2009), dit is een van de projecten van edukans.
Om geld in te zamelen voor dit project ben ik cakejes en koekjes gaan bakken om deze vervolgens aan de deur te verkopen.
Help & Change: 
Mijn moeder is vorig jaar met de ontwikkelingsorganisatie 'female cancer foundation' naar Malawi gegaan. Hier is zij voor het project 'Save My Mother' aan het werk gegaan.
Ik heb mijn bijdrage aan dit project geleverd door mijn moeder te sponsoren. Nadat mijn moeder terug is gekomen uit Malawi heeft zij een klein project opgezet om bh's in te zamelen voor Malawi. Bijna geen enkele vrouw die mijn moeder is tegenkomen in Malawi had een bh aan, vandaar dat mijn moeder deze in gaan inzamelen om later op te sturen. Zelf ben ik ook enthousiast met dit project aan het werk gegaan, en heb ik 1 vuilniszak met bh's voor Malawi verzameld.
Work & Initiate: 
Op dit moment loop ik stage op een basisschool, op deze basisschool doen de kinderen mee met de actie schoenmaatje.
De kinderen vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Om de kinderen enthousiast te maken voor dit project heb ik de kinderen les gegeven over hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden.
My Latest Activity
Image

Tijdens onze reis door Ghana zijn wij Kelewele voor het eerst tegen gekomen in een klein surfersdorp Busua. In een klein restaurantje stond het op de kaart.Wij wisten niet wat wij konden verwachten, dus dat was het bestellen waard. Kelewele bleek gefrituurde plantain (soort banaan) te zijn. Wij vond...

World Support Song - Souvenir Salesman in Ghana

Het beeld van deze man vind ik inspireerend omdat het een goede weergave is van een dagelijks straatbeeld wat ik zag in Ghana. Je ziet een muzikale vrolijke man, met op de achtergrond typische Ghanese stoffen en souvenirs. Deze souvenier verkoper was van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in zijn ...

Slagbal

Education Category: Sports Ages: 4-8, 8-12, 12-16, 16+ Deze activiteit past binnen de Fysieke ontwikkeling. Deze activiteit kan door leerlingen in de leeftijdsfase van vier tot en met twaalf jaar worden uitgevoerd. Bij de activiteit is bij de verantwoording beschreven waarom deze activiteit bij de b...

Image

  Er bestaan vele fufu-achtige gerechten in heel Afrika. In Oostafrika heb je bijvoorbeeld ugali, in Zuid Afrika sadza. In West Afrika wordt fufu voornamelijk gemaakt met yam wortelen, soms gecombineerd met bakbanaan. In Centraal Afrika gebruikt men eerder maniok.     Het kost heel wa...