WorldSupporter Magazine of willemijn

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
reis 2012: . ik deed 'home based care' dat ik het verzorgen en helpen van mensen die niet naar de kliniek toe kunnen, door geld problemen of door de afstand. een arme vrouw die niet meer ko
n bewegen en echt heel erg mager was, en mij in tranen vertelde overhaar pijn. dat ik die toch wel vitamine A vitamine B en paracetemol pillen mee kon geven. het baby's wegen, en vervolgens een moeder goed nieuws kunnen vertellen, geeft echt een geweldig gevoel. (goed nieuws= goede groeilijn = gezond ) (slechtnieuwes= slechte groeilijn = hele grote kans op aids) zo zijn er vele situaties die erg bijzonder waren en erg leerzaam, en deze hoop ik weer mee te kunnen maken en van te kunnen leren. en ik hoop dat ik daar weer mensen over kan vertellen en deze allemaal even stil kan laten staan bij wat wij wel niet hebben en andere allemaal wel niet hebben. reis 2013/2014: In Ghana ben ik geschroken in hoe sommige kinderen opgroeien. er was een verzorger, die lag al 6 maand in het ziekenhuis, dat betekent dus dat er ergens 30 kinderen totaal aan hun lot over worden gelaten. en in de laatste maanden voor het regenseizoen is het water in hun dorpje gewoon op en van drinken wassen en afwassen is dus niet mogelijk. heel zelfden word de ton meegenomen naar een ver plaatsje om deze ton met water te vullen zodat ze wel kunnen drinken, dit is al niet genoeg eigenlijk, dus er word hier niet mee afgewassen of gewassen dit is alleen maar drink water en voor ons in nederland zou dit dan met 30 kinderen na 1 dag op zijn maar, hier moeten ze er 2 weken mee doen. ook handen wassen huiswerk etc. word hier niet geleerd en gedaan. vaak word er ook een kindje ziek maar dit kan dan niet naar een ziekenhuis. echt heel sneu. ze lopen ook allemaal achter met kennis. wat er van deze kinderen te recht komt weet ik niet? want die hebben een mega grote achter stand.
Experience & Leisure: 
geld in gezameld en sponsoren gezocht voor mijn project (bouw van een nieuw klaslokalenblok).
sponsoren gezocht en presentaties en bloggen geschreven om mijn ervaringen te delen voor mijn project van 5 maanden (werken bij een weeshuis en ziekenhuis en het bouwen van een waterkanaal, en bescherming van velden van boeren en de rest van het dorp door een natuurvriendelijke 'muur' te bouwen om olifanten in het natuurpark te houden.
Learn & Develop: 
de basisschool liepen we elk jaar wel een sponsorloop voor kinderen in Burundi.
Een oud-lerares van mijn basisschool ging vervolgens zelf naar Burundi om het opgehaalde geld persoonlijk af te geven, zodat zij en wij goed wist waar het terecht kwam. Zo kregen we ook elke keer foto's te zien van wat er werd neergezet of gedaan met het geld. Tijdens mijn havo maakte ik deel uit een geselecteerde groep leerlingen die zo veel mogelijk geld heeft opgehaald door middel van allemaal acties, en heeft hier mee een schooltje in Zambia kunnen uitbreiden. waardoor dit schooltje groot genoeg werd om geld van de regering te krijgen en dus als een echte school kan gaan functioneren. want zo konden er dus leraren worden betaalt en kan de school zich beter uitbreiden en ontwikkelen. deze school draaide nu nog op lokale vrijwilligers en het geld van de community. dit heeft mijn middelbare school in samenwerking met African impact gedaan, deze hielp ons met verschillende contacten. zo kon de geselecteerde groep die dus echt mee mocht helpen in zambia, naast het helpen aan de bouw ook helpen door als vrijwilligers aan het werk tegaan. in scholen, klinieken, old people's homes en afterschoolclubs. momenteel ga ik niet naar school, in plaats daarvan ben ik gaan werken om geld te verdienen om mij weer 5 maanden in te zetten voor het goede doel. dit keer ga ik naar Tanzania en Ghana.
Help & Change: 
Ik heb mensen een betere kans op onderwijs gegeven, door: - een extra lokalen blok te bouwen in Zambia, waardoor deze school groot genoeg is om geld te krijgen van de overheid en daarmee dus leraren
kan betalen. ook is er nu ruimte voor hogere klassen. waardoor kinderen niet meer zo ver hoven te lopen en op de zelfde school kunnen blijven om de bovenbouw te doen. - goed lessen geven in wiskunde engels en creatieve les. en bij vertrek de leraren uitgelegd dat verschillende dingen de lessen kunnen verbeteren: sommetjes door elkaar en min en plus niet voor andere dagen doen maar gewoon door elkaar opgeven, een planning voor de dag maken, zodat de kinderen niet de overhand krijgen en af en toe maar gewoon weg lopen. een creatieve les is ook eens goed is, de stille kinderen achter in ook uit kiezen om het antwoord te geven anders leren die niks. bij een fout niet slaan maar de kinderen uitleggen. fouten maken daar leer je van. zulke tips waren heel welkom de leraar vroeg zich namelijk af of er wat beter kon en wilde graag wat tips. hier door werd dit ook niet verkeerd opgevat. - boeren op een natuurlijke manier geholpen zodat de olifanten niet meer hun oogst vernielen - een dorp van water voorzien door een waterkanaal te verlengen.
Work & Initiate: 
mijn werk staat in teken van een wereldbijdrage, namelijk de kosten van mijn verblijf en werk in afrika als vrijwilliger, voor 5 maanden.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters