Image
WorldSupporter Magazine of Saskinee
Image
Travel & Move: 
In 2014 ben ik voor 4 weken vrijwilliger geweest in Nepal. Daar heb ik als fysiotherapeut gehandicapte kinderen geholpen en hun Nepalese fysiotherapeuten bijgespijkerd waar het kon.
Voordat ik vertrok naar Nepal, ben ik druk bezig geweest met zoveel mogelijk geld en bruikbare spullen in te zamelen voor het project. Daarmee heb ik 380 euro opgehaald, waarmee de schooluniformen zijn afbetaald en er weer een nieuwe lading luiers is gekocht, en een hele koffer vol met kleurpotloden, pennen, kleding en bellenblaas bij elkaar gekregen.
Experience & Leisure: 
Waar ik vooral veel op let, is dat ik fair trade producten koop, of dat nou chocola is of een kledingstuk. Dat lukt niet altijd helaas, maar als ik de keus heb, probeer ik er zeker op te letten.
Ik probeer ook veel meer te letten op mijn water- en electriciteitsverbruik, en probeer zo min mogelijk producten te kopen die op dieren zijn getest.
Learn & Develop: 
Op de middelbare school ben ik op een Europese uitwisseling geweest en hebben we onder andere gesproken over verschillen in cultuur.
Dit is toch wel een beetje de basis geweest voor mijn interesse in alles wat met internationalisatie te maken heeft. Ook werd er ieder jaar een kerstactie gehouden voor een ander goed doel. Ik ben op dit moment bezig om te proberen of ik op mijn 'oude' middelbare school nu het goede doel waar ik in Nepal voor heb gewerkt, als begunstigde voor een kerstactie kan zorgen.
Help & Change: 
Ik probeer in mijn dagelijkse leven zoveel mogelijk op alle kleine dingetjes te letten: ik neem zelf een linnen tasje mee voor de boodschappen, ik koop zoveel mogelijk fair trade producten, en stop ge
regeld het wisselgeld wat ik krijg in een sponsor potje naast de kassa. Ook probeer ik waar het kan andere mensen te helpen: een boodschappentas uit de kar halen of er juist in zetten, of mijn dienblad netjes terug zetten als ik ergens heb geluncht. Dan wel niet internationaal, maar je moet ergens beginnen, toch?
Work & Initiate: 
Bij de slagerij waar ik werk geven we veel producten mee in tasjes. Natuurlijk een hoop plastic afval wat niet nodig is, dus geef ik zo vaak mogelijk papieren zakjes mee voor de aangekochte producten.
My Latest Activity
Swarga Children's Home

Dit filmpje heb ik voor Swarga Children's Home gemaakt met het filmmateriaal die ik daar tijdens mijn vrijwilligerswerk heb gemaakt, zodat zij aan toekomstige sponsoren of geïnteresseerden kunnen laten zien hoe het er in Swarga aan toe gaat.

Image

De laatste tijd is er een hoop te doen om vrijwilligerswerk. Er wordt juist vanuit veel kanten geroepen dat vrijwilligerswerk goed is, en dan heb je ook weer stukken zoals deze. In dit stuk heeft Trouw het over het Voluntourism, zoals het genoemd wordt, toerisme gericht op 'volunteering'. Weste...

Mijn ervaring in Nepal

Dit filmpje maakte ik naar aanleiding van alles wat ik had gezien en meegemaakt in Nepal.

A conversation with Shanti in Nepal

I got to know Shanti one one of the very first days of my stay in Bhaktapur, Nepal. Shanti is in her twenties, just like me. She loves a good raksi-party and is still looking for a nice husband for the future. Nearly seven thousand kilometres apart, but in a way pretty much the same. Who is she? Sha...