Image
WorldSupporter profile of Rota
Image
Travel & Move: 
In januari 2014 ben ik voor 3 maanden naar Peru gaan.
Hier heb ik eerst 4 weken spaans geleerd, waarna ik me 6 weken in heb gezet voor het welzijn van de kinderen in een opvanghuis. Voordat ik wegging heb ik een benefiet avond gehouden voor vrienden, familie, collega's en vaste gasten (van mijn oude werk). Er hebben 3 weken lang posters gehangen (op de bridgesociëteit) met de mededeling dat ik weg ging en wat ik precies ging doen. Hieronder stond ook een spaarvarkentje. Omdat het een sociëteit is, komen er iedere dag vaste gasten. Met de gasten op de woensdag en donderdag, welke ik bijna altijd werkte, had ik een goede band opgebouwd en zij waren ook zeer betrokken bij mijn plannen. Op de benefietavond zelf heb ik een tombola en veiling gehouden met producten en diensten die ik heb geworven via fairtrade winkels, (het netwerk van) vrienden en familie en werk. Verder had ik de inkoop van de dranken zeer laag gehouden en mensen 1,50 per consumptie gevraagd. Het eindbedrag kwam op 1600 euro! Dit heeft zelfs de krant gehaald :)
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd houd ik van reizen, koken, snowboarde en met mijn vriend/vrienden zijn. Daarnaast werk ik vrijwillig bij de kindertelefoon.
Vanuit de kindertelefoon worden er ook af en toe collecte acties gehouden waar ik me ook voor in zet.
Learn & Develop: 
Inmiddels ben ik afgestudeerd kinder- en jeugdpsychologe. Gedurende mijn opleiding en stages heb ik veel geleerd over de ontwikkeling van kinderen en jeugdigen.
Deze doelgroep spreekt mij aan omdat je op jonge leeftijd nog veel verschil kan maken in de ontwikkeling van een kind. Inmiddels ben ik gestart met de leraaropleiding in het basisonderwijs. Ik vind het leuk om weer te studeren en ook de stages (waarbij ik nu voor groep 4 sta) vind ik geweldig. Het onderwijs trek mij zeer, en ik hoop uiteindelijk mijn twee studies met elkaar te kunnen combineren. Helft van de tijd voor de klas en de andere helft individuele psychologische begeleiding.
Help & Change: 
Hoi! Ik ben Marita en ik ben 25 jaar oud. Mijn passies zijn reizen, koken, snowboarden maar bovenal het zijn met mensen. Al mijn passies worden pas levenservaringen als ik het kan delen.
Het is ook daarom dat ik graag in mjin vrije tijd met mensen ben, én dat ik ook in mijn werkende leven graag sociaal bezig ben. Bijvoorbeeld het werken in de horeca dat ik al 6 jaar doe, maar wat me nog meer interesseert is het werken met kinderen/jongeren, het helpen van kinderen/jongeren. Mijn hoogtepunt van afgelopen jaar is het werken in het opvanghuis in Peru, waarbij ik vooraf 1600 euro heb opgehaald. Van dit geld is een klimrek gebouwd én is er eten gekocht.
Work & Initiate: 
Voordat ik weg ging werkte ik in de horeca bij bridgesocieteit de Lombard. Hier worden regelmatig sponsor acties gehouden. Zo hebben we een keer 24 uur bridge georganiseerd voor een goed doel.
De baas speelde 24 uur achter elkaar en met mijn collega's hebben we die dag onze verdiensten ook aan het goede doel geschonken. Nu ik terug ben uit Peru werk ik op oproepbasis in de horeca. De ene klus vind ik leuker dan de andere, ik merk dat als ik bar draai/serveer/run/debrasseer ik het werk veel leuker vind dan wanneer ik alleen achter werk. Ik ben graag met mensen in contact. Wanneer er van partijen veel eten over is breng ik dit, als het mag, naar het leger des heils (dit mogen bedrijven niet uit eigen naam doen, maar wanneer ik niet aangeef waar het eten vandaan komt, mag ik het vaak meenemen).
My Latest Activity
Peru in Nederland

Deze week ben ik een half jaar terug. Aan de ene kant lijkt het zo ver weg, maar andere kant weet ik alles nog in details en lijkt het zo kort geleden! Helemaal als ik medevrijwilligers die ik daar heb ontmoet (die ook vriendinnen zijn geworden) spreek. Het is zo fijn om met hun herinneringen o...

Verder studeren...................!

Toen ik uit Peru terug kwam en zo veel met jongere kinderen had gewerkt, voelde ik de behoefte groeien om uiteindeljk voor de klas te gaan staan.. Hoewel ik al heel lang weet dat ik met kinderen wil werken was lerares worden gek genoeg nooit door mijn hoofd geschoten. Maar toen ik terug kwam leek he...

Image

Ik kon het niet geloven, toen mijn vriend zei; Je bent alweer drie maanden terug...... Ik ben alweer even lang terug dan dat ik uberhaubt ben weg geweest.. Als ik afgelopen drie maanden met de drie maanden in Cusco vergelijk, dan was ik in Cusco toch veel nuttiger! Daar heb ik gestudeerd, kinderen d...

Welkomsliedje Aldea Yanapay

Het welkomsliedje aan het begin van de dag bij Aldea Yanapay. Hierin wordt gezongen over een plek die men kent, waar het veilig is en iedereen welkom is; Aldea Yanapay.