Image
WorldSupporter profile of Rianne
Image
Travel & Move: 
In Swaziland overnachtte ik bij een vrijwilligersproject, door toerisme konden onder andere weeskinderen naar school. Wat heb ik een inspirerende Afrikaanse vrouwen ontmoet!
Door deze ervaring ga ik nu veel bewuster of reis. Ik boek nu liever een reis bij lokale bevolking dan bij een westerse organisatie met een winstoogmerk! Backpackend door Israël/Palestina ben ik veel te weten gekomen over de complexiteit van cultuurverschillen, meningsverschillen en discriminatie. Deze reis heeft me geïnspireerd om kritisch te zijn ten opzichte van in Nederland heersende denkbeelden, en ook om niet zwart-wit naar de wereld te kijken. Ik hoop dat ik deze inspiratie met al mijn verhalen door heb kunnen geven.
Experience & Leisure: 
Als ik uit eten ga, ga ik altijd naar vegetarische/biologische/exotische kleine eethuisjes.
Zelf eet ik ook vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch of lokale seizoensproducten. Ik heb een aantal hele inspirerende toneelvoorstellingen bezocht (Zuid-Afrikaans, Israëlisch Noord-Afrikaans). Ik heb een Afrikaanse danscursus gedaan, maar ik kan er nog niks van. Verder kijk ik regelmatig documentaires over (de problematiek in) andere landen. Hier sleep ik dan iedereen die maar half wil mee naar toe!
Learn & Develop: 
Pfoei ik heb wat sponsorlopen gedaan, flessen opgehaald en zelfgemaakte dingen verkocht voor kleine en grote organisaties. En ik ben actief geweest met uitwisselingen binnen en buiten Europa.
Help & Change: 
Financieel steun ik vooral kleine projecten die zich bezighouden met mensenrechten of onderwijs.
Ik ben een handtekeningenverzamelaar voor een aantal grotere organisaties die zich ook inzetten voor deze onderwerpen. En ik ben natuurlijk lid van JoHo :)
Work & Initiate: 
Ik begeleid kinderen met een ontwikkelingsstoornis, wat een dankbaar werk. Verder ben ik vrijwilliger bij diverse culturele activiteiten.
My Latest Activity
African Festival Den Haag

Tip! The Hague African Festival viert op 29 juni a.s. haar eerste lustrum in Den Haag. Dit jaar met Africa In The City! 'De Kracht van de Afrikaanse Diapora' als thema. thehagueafricanfestival.com

Image

Dit weekend weer lekker uit eten geweest in DE EETSTEE in Amersfoort, echt een aanrader. Het is een vegetarisch restaurant (ook veganistische gerechten) en maakt gebruik van biologische en veelal seizoensproducten. Heerlijk!

Tip: Movies That Matter

Naar de film? Ga naar movies that matter! http://www.moviesthatmatter.nl/ Goede films en ook documentaires worden gedraaid in verschillende bioscopen, zie de site. Thema's zijn bijvoorbeeld homoseksualiteit, het conflict in Palestina, Arabische revolutie... Zo combineer je een avondje film met bewus...

Image

En na de tentamens... Naar Istanbul! Met de groene gids en als missie: zoveel mogelijk in contact komen met locals, dus niet alleen naar de toerischte trekpleisters, maar naar lokale restaurantjes, wijken die nog niet in de reisgidsen staan, etc!

Image

Weet je wat lekker is tijdens het leren van tentamens? 100% slaafvrije choco! Er wordt steeds bekender dat er bij het werk op cacao-plantages veel slaven, of slaaf-achtigen betrokken zijn. Des te belangrijker om kritischer in je winkelmandje te kijken!

Image

Hallo allemaal! Iets wat geen geld kost en nauwelijks tijd, maar wel heel goed is: De e-mailacties van Amnesty International. Je krijgt een e-mail in je inbox, kijkt of je de petitie wilt ondertekenen en zoja, dan druk je op beantwoorden. Dat is alles wat je moet doen! Ik doe het al jaren. En het fi...