WorldSupporter Magazine of LotteJanssens1
Image
Travel & Move: 
De reis naar Thailand in 2008 heeft het meeste indruk op mij gemaakt. Hele arme stammen maar ook hele luxe wijken in de hoofdstap. Het lokale eten vond ik erg lekker.
Wij hadden een gids bij ons en die bestelde altijd eten voor ons, zo kregen wij iedere keer iets anders. Verder heeft de reis naar Egypte in 2005 ook veel indruk op mij gemaakt. Er was toen al erg veel bewaking omdat het land niet heel veilig was, zo merk je pas hoe goed we het in Nederland hier hebben.
Experience & Leisure: 
De oma van mijn vriend en zijn moeder hebben in Suriname gewoond, ze zijn van oorsprong wel Nederlands. Ik vind het altijd heerlijk als we bij die oma gaan eten, ze maakt dan vaak Surinaams eten.
Ik hou erg van waargebeurde films, dit omdat je dan echt de cultuur meemaakt.
Learn & Develop: 
Ik heb op tijdens mijn verpleegkundige opleiding, buitenlandse studenten rond geleid in Nederland, zij kwamen allemaal uit Spanje.
Ook heb ik een presentatie gegeven over de Nederlandse cultuur in het Engels. Zij hadden een presentatie over hun cultuur.
Help & Change: 
Ik ben sinds kort actief voor vrijwilligerswerk. Ik ben aan het uitzoeken hoeveel het kost om een kind in Nepal naar school te laten gaan, hiervoor wil ik geld ophalen in Nederland.
Work & Initiate: 
Ik heb 3 jaar lang gewerkt in de ouderenzorg. Ik denk omdat ik in mijn werk altijd veel contact heb gehad met verschillende mensen dat ik makkelijk contact leg met mensen in Nepal.
Ik hoop mijn ervaringen die ik in Nederland heb meegemaakt daar te kunnen gebruiken.
My Latest Activity
little princes - conor grennar

Ik heb dit boek gelezen terwijl ik in Nepal zat. De schrijver heeft ook vrijwilligerswerk gedaan in Nepal. Het is een super goed boek op te lezen, het is alsof je er zelf ook echt bent. Het boek gaat in op de cultuur van Nepal en de voldoening die de schrijver erdoor heeft gekregen om daar vrij...

Drinken en eten gekocht op een festival wat fair traide was....

Drinken en eten gekocht op een festival wat fair traide was. Ik heb op Concert at Sea koffie gedronken die Fair Traide was. Verder heb ik nog biologische wijn op. Alle leveranciers van het festival moesten hun afval ook scheiden anders mochten ze hier ook niet leveren. Zie bij mijn foto's wat er nog...

heb collega’s verteld over mijn ervaringen als vrijwilliger...

heb collega’s verteld over mijn ervaringen als vrijwilliger bij een ontwikkelingsproject en hen daarmee misschien geinspireerd om op wat voor manier dan ook wat bij te gaan dragen Ik heb het vaak met mijn collega's over mijn ervaringen die ik daar allemaal heb mee gemaakt. Het is bijzonder om ...

een boek gekocht/gelezen dat ingaat op de achtergronden /...

een boek gekocht/gelezen dat ingaat op de achtergronden / cultuur / leefomstandigheden / bevolking op mijn bestemming Ik heb het boek Little Princes gelezen. Dit gaat over een jongen die een wereldreis gaat maken en begint met vrijwilligerswerk in Nepal in een weeshuis. Hij maakt hier veel mee, en n...

Image

Education Category: Math, Health Ages: Ik heb bijles gegeven op een school. De kinderen waren erg slecht in de tafeltjes. Dus de keer sommen. Ik heb van gedoneerd geld de tafeltjes die ze daar moeten kennen (1 t/m 20) af laten drukken op een groot vel. In iedere klas hangt nu zo een vel!