WorldSupporter Magazine of Lisa Dautzenberg

Image

Supporter

My latest activities - My WorldSupporter CV - Notifications of new content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Ik ben afgelopen zomer naar Cuba geweest. Van alle landen waar ik ben geweest was Cuba toch wel het meest afwijkende van onze westerse cultuur.
Het is natuurlijk niet echt een ontwikkelingsland zoals landen in Afrika maar de cultuur en de economie verschillen erg veel van de onze. Cuba is een communistisch land en alles is dus van de staat. Sinds kort mogen mensen zelf thuis ook kleine restaurantjes of hotelletjes hebben. Deze heten Casa Particular. Alhoewel de eigenaren hiervan nog steeds erg veel winst moeten afdragen aan de regering stimuleer je zo wel deze nieuwe manier van toerisme. We hebben dan ook vaker bij Casa Particular gegeten en als ik terug ga zal ik ook zeker daar gaan slapen!
Experience & Leisure: 
Ik houd erg van buitenlands eten. Vooral Italiaans en Tapas. Maar ook Thais vind ik erg lekker. Verder luisteren we thuis vaak naar Latijns-Amerikaanse muziek. Erg mooi en vaak ook feestelijk!
Learn & Develop: 
Op 6 april vertrek ik samen met 10 andere leerlingen van het Porta Mosana College naar Malawi. We gaan daar samen met de organisatie Worldmapping naartoe om ontwikkelingswerk te verrichten.
Help & Change: 
Al vanaf dat ik erg jong was ben ik lid van unicef. Vroeger kreeg ik dan ook eens in de zoveel tijd een soort tijdschriftje van unicef: kids united.
Hierin stonden dingen over hoe de kinderen in bijvoorbeeld India of Angola leefden. Andere culturen vond ik toen al erg interessant en ik ben me hier altijd in blijven interesseren. Verder letten wij thuis erg op of een goed fairtrade is. Het is misschien iets duurder, maar je betaalt ten minste wel een eerlijk bedrag.
Work & Initiate: 
Aangezien we met school naar Malawi gaan zijn we nu allemaal erg druk bezig met geld in te zamelen.
Zo hebben we bijvoorbeeld cake en muffins verkocht tijdens de kerstmusical en op de open dag van de school.

Stories

Blogs,  Bundles, Magazines, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

My Latest Events

Supply & Demand

Supply and Demand of Volunteer Jobs, Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Supporters of Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters