WorldSupporter profile of Lieke Donkers
Image
Travel & Move: 
Ik verwacht dat deze reis naar Nicaragua één van de meest bijzondere avonturen in m'n leven zal zijn! Ik hoop in ieder geval dat we samen een mooie tijd zullen beleven daar!
Met veel nieuwe levenservaringen, kennis en (persoonlijke) ontwikkeling, maar voornamelijk dat we uiteindelijk terug kunnen kijken op een succesvol project!
Experience & Leisure: 
In m'n vrije tijd ben ik druk bezig met de laatste voorbereidingen van het project van Stichting Samenscholen, wat ik in Nicaragua ook daadwerkelijk mee ga bouwen.
Één van deze bezigheden is het optimaliseren van de constructie van het schoolgebouw! Daarnaast probeer ik me de Spaanse taal eigen te maken, zodat ik daar voldoende Spaans spreek om de (bouwtechnische) kennis ook écht over te kunnen brengen.
Learn & Develop: 
Dit schooljaar is als derdejaars Bouwkunde studente, een jaar vol nieuwe ervaringen! Het derde jaar bestaat uit 3 stages.
Voor mijn laatste stage vertrek ik begin februari voor ruim vier maanden naar de oostkust van Nicaragua om samen met een groep vrijwilligers, namens Stichting Samenscholen, een nieuwe school te bouwen in Puerto Cabezas. Naast helpen op de bouwplaats, zal ik als lid van het kennisoverdrachtteam, mijn bouwtechnische kennis proberen over te dragen op de lokale bevolking.
Help & Change: 
Eerlijk is eerlijk! Dit wordt (pas) mijn eerste actieve wereldbijdrage op het gebied van internationale samenwerking, waar ik 100% zelf voor gekozen heb!
Natuurlijk heb ik me vroeger actief ingezet om met school geld in te zamelen voor het goede doel door middel van een sponsorloop of het verkopen van kinderpostzegels, maar dit was nooit een bewuste keuze vanuit m’n hart! Inmiddels denk ik daar heel anders over én wil ik graag mijn steentje bijdragen!
Work & Initiate: 
-
My Latest Activity
Image

Ik heb afgelopen zaterdag 24 km gekanoet voor het goede doel. Dit evenement was georganiseerd door Stichting Samenscholen en dient als een wervingsactie/ sponsorloop om geld op te halen. Mijn team, alle drie dit jaar in Nicaraua geweest, hebben de gouden peddel gewonnen!!

Onderzoeksmaand

Na het bouwen van de school (de eerste drie maanden) is een deel van de Nederlandse vrijwilligers, waaronder ik, vertrokken naar de jungle. Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende dorpjes aan de Rio Coco voor een nieuwe projectlocatie voor de Stichting voor volgend jaar! Heel bijzondere ervar...

Filmpje Bouwteam & Kennisoverdrachtteam

Tijdens dit filmpje worden de eerste twee weken van de bouw toegelicht en wordt de basiscursus (door het kennisoverdrachtteam) nader toegelicht. Ik ben lid van dit kennisoverdrachtteam.