WorldSupporter Magazine of Koert Hommel

Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Guatemala, Mexico, Belize, Honduras, Costa Rica, Sri Lanka, China, Maleisië, Bali, Java. Het rijtje "ver" is nog veel te kort. Aanrader1: een "weekje ver".
In drukke tijden met weinig ruimte voor lange vakanties is het toch heerlijk om even écht weg te zijn. Meest bijgebleven is de korte city trip Beijing: een overdonderend weekje met -15oC kriskras door een hypermoderne en o zo arme wereldstad. Aanrader 2: alles wat met het échte Spanje te maken heeft, en dan vooral Andalucië. Aanrader 3: Pulau Kapas, oostkust Maleisië.
Experience & Leisure: 
Ik luister vaak naar wereldmuziek, in de breedste zin. Van een Umoja cd (Blof) tot veel Spaanstalige muziek.
Bijgebleven is de wereldwijde Amnesty Human Rights Tour in de jaren '80, waar veel topmuzikanten aandacht vroegen voor internationale mensenrechten. Uit mijn Guatemala tijd heb ik een voorliefde overgehouden voor salsa & merengue muziek. Ik ga nog steeds graag naar het jaarlijkse Festival Mundial.
Learn & Develop: 
Mijn "interesse in de wereld" gaat al flink wat jaren terug, zat als kind regelmatig te dromen al bladerend in atlassen.
Concreter werd dat tijdens de uitgaand toerisme studie aan de NHTV, met veel global business cases, een stage in Guatemala en scriptie onderzoek in Maleisië. Ik leerde over de effecten van toerisme op de ontwikkeling van lokale economieën in ontwikkelingslanden. En ontwikkelde een bredere visie op voors en tegens.
Help & Change: 
Was als kind al bezig met clubs als Amnesty.
Met name rond stage in Guatemala veel gelezen en gehoord van strijdbare Guatemalteekse collega's over de rechten van Latijns-Amerikaanse "indigenas" (oorspronkelijke bewoners). Heeft me nooit meer losgelaten. Bijdragen aan Wereldsupporter e-Magazine is een van de meer recente bezigheden. Geabonneerd op vele nieuwsbrieven en magazines over internationale samenwerking. Geïnteresseerd in vernieuwende, maar ook kleinschalige, manieren van bijdragen. Fan van ondernemende initiatieven rondom internationale samenwerking.
Work & Initiate: 
Al veel te lang :-) prettig werkzaam bij wereldclub JoHo, waar jaarlijks zoveel Nederlanders gebruik maken van de kennis, adviezen, keuzehulp en voorbereidingshulp voor hún verre of minder verre reize
n. Favoriete onderdeel zijn de gesprekken met wereldreis planners. Of discussiëren met jong, oud en de media over de effecten van reizigers en vrijwilligers in het buitenland. Jongeren stimuleren om terug in Nederland iets te doen met opgedane ervaringen is een van de grootste uitdagingen.

Stories

Blogs,  Bundles, Magazines, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Supply and Demand of Volunteer jobs, Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

Find Content
Find Supporters
My Content