Image
WorldSupporter profile of joliendeboer
Image
Travel & Move: 
In april 2014 ben ik van Oost- naar Westkaap gereisd in Zuid-Afrika.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd kun je me buiten vinden. Hardlopen is een grote hobby van me (juli 2014 10km van Maastricht). In 2015 heb ik het plan om een halve marathon wellicht hele te gaan rennen.
Verder fiets ik veel. In oktober 2014 heb ik het Pieterpad gefietst. Wat begon als een gek idee, werd een fantastische sportieve uitdaging van meer dan 500km in 5 dagen. Ik ga zeker nog meer lange fietstochten maken. Misschien dan mèt sponsors om geld op te halen voor een goed doel. Verder ben ik in mijn vrije tijd te vinden in het theater, de bioscoop of op het terras.
Learn & Develop: 
In mijn tweede jaar van geneeskunde (mei en juni 2011) heb ik een blok van twee maanden in Ferrara (Italië) kunnen volgen.
Een mooie ervaring waar we in het plaatselijke matig ontwikkelde ziekenhuis de handen uit de mouwen konden steken als Nederlander. Verder was er in het begin van 2013 de mogelijkheid om het coschap keel,neus,oorheelkunde in Pretoria (Zuid-Afrika) te doen. Een fantastische tijd waar ik bij meerdere specialisaties heb kunnen meelopen in de 1e- en 2e lijns gezondheidszorg.
Help & Change: 
Geboren in het hoge Noorden van het land begon het allemaal. Familie de Boer: een gezin van vijf met maar liefst drie dochters. Ik groei als jongste op en kan ons omschrijven als een dynamisch gezin.
Al van jongs af aan kamperen we. Als gezin planden we exotische activiteiten (raften en kanoën) maar gingen we ook altijd cultureel op pad naar een kasteel of museum. Buiten de vakanties ben ik vanaf mijn vierde actief geweest bij de lokale sportclub. Vanaf mijn 11e tot mijn 17e trainde en speelde ik zelf veel. Tijdens die middelbare schoolperiode heb ik samen met vele nog eens een benefiet hardloopwedstrijd mee gedaan. Ook werd ik in mijn examenjaar van het VWO actief als commissielid van de examencommissie. Zo regelden we kleding en alle afsluitende activiteiten. Na het behalen van mijn diploma begon een mooie tijd van mijn leven, de studententijd. Uitgeloot voor tandheelkunde begon ik aan farmacie in Groningen. Hier werd ik actief bij de studievereniging om aankomend studenten wegwijs te maken wat betreft nieuwe studie en stad. Na driekwart jaar kwam ik erachter dat dit niks voor me was. Gelukkig werd ik in de zomer van 2009 ingeloot om in Maastricht te beginnen aan geneeskunde. Een studie waar elke hands-on type zijn/haar ei kwijt kan met veel mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Van het Noorden naar het Zuiden van Nederland.. Om een nieuw netwerk op te bouwen, ben ik lid geworden van een studentenvereniging en enige tijd later bij een dispuut. Hier heb ik veel sociale en organisatorische ontwikkelingen op kunnen doen. Ook heb ik twee maal het Maastricht Medical Students Researce Conference (2011 en 2012) mogen organiseren. Een geneeskundig congres waarbij we,met nationaliteiten van India tot Amerika, de stand van wetenschap hebben kunnen laten zien.
Work & Initiate: 
In Maastricht verdien ik bij in een brasserie. Ontzettend veel toeristen komen hier en altijd leuk om een praatje mee te maken.
My Latest Activity
It's more fun in the Philippines! (?)

It's more fun in the Philippines! (?) Een bekend statement en mensen die er geweest zijn, zullen het herkennen.. O-ve-ral wordt er mee geadverteerd op de Filipijnen door, ik denk, de overheid. Het is een campagne voor toeristen en de bevolking zelf om het enthousiasme voor het land te maken. Filipij...

Image

Bereidingswijze In plaats van anatto kunt u ook milde paprikapoeder gebruiken. Snijd het vlees in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een braadpan en fruit het annattozaad of de paprikapoeder tot het vet rood is. Schep de annattozaadjes er met een lepel uit. Bak de stukken...

Image

Education Category: Creative, Health, Geography Ages: 8-12 Volunteering at BYSMP, Tondo, Manilla. This is the presentation I gave to Dutch kids at primary school. A presentation for the Dutch kids on primary school about volunteering in the Philippines :)

Image

Ook ziekenhuizen kunnen een steentje bijdragen aan ontwikkelingshulp. Ik ben trots dat het ziekenhuis waar ik werk dit ook doet! We hebben veel water in Nederland en vaak problemen met overstromingen. In 2009 zijn er twee Nederlanders geweest die dachten; hier moeten we iets mee--> hoe krijgen we...