Image
WorldSupporter profile of annefietje3
Image
Travel & Move: 
In 2012 ben ik samen met mijn moeder, tante en nicht afgereisd naar New York, en dit vond ik heel indrukwekkend.
Alle verschillende culturen die daar door elkaar heen lopen, en alle talen die je daar om je heen hoort zijn heel bijzonder. Het ontroerendste deel van de reis vond ik het verhaal van één van de overlevenden van 9/11, dat verteld werd inn het ground zero museum. Ik stond daar zelfs met tranen in mijn ogen te luisteren. Ook vond ik het erg bijzonder om het rijkere deel van de stad, Manhattan, en een minder rijk deel, China Town op één dag te zien en dit te kunnen vergelijken. De scheiding die hiertussen zit vond ik heel gek. Maar het was ook mooi om te zien hoe mensen alsnog ontzettend blij kunnen zijn met hoe ze leven, ook al hebben ze minder geld dan andere mensen. Dit zette mij zeker aan het denken.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd doe ik veel verschillende dingen. Sinds mijn 10e zit ik al op zangles, en dat vind ik het leukste om te doen. Heerlijk zingen en alles even buitensluiten.
Tijdens mijn zangles doen we allemaal verschillende liedjes, ook in verschillende talen. Laatst bij ons kerstoptreden deden wij bijvoorbeeld 'feliz navidad', en om in het Spaans te zingen was wel even wennen. Hiernaast doe ik sinds dit jaar elke week modern ballet, en zit ik op gitaarles. Muziek is dus erg belangrijk in mijn leven. Daarom ga ik ook heel graag naar concerten. In het afgelopen jaar ben ik bijvoorbeeld naar concerten van John Mayer, Jack Johnson en Newton Faulkner geweest. Mijn muzieksmaak verschilt echt per minuut, want eigenlijk vind ik alles leuk! Mijn favoriete artiesten op dit moment zijn Two Door Cinema Club (genre: Indie), Fall Out Boy (genre: pop punk/ pop rock) en Bastille (genre: alternative rock). In 2004 heeft mijn zus vrijwiliggerswerk gedaan in Sri Lanka, en dit heeft veel indruk op mij gemaakt. Regelmatig discussiëren wij hierover. Ook verder in mijn familie praat ik veel over andere landen en het helpen daarvan. Mijn vader houdt heel erg van koken en daarom eten wij thuis vaak ook bijzondere dingen. De ene dag is het iets oer-hollands, de volgende dag iets Aziatisch, en de volgende weer wat Italiaans. In mijn vriendengroep wordt ook vaak gediscussieerd over problemen in de wereld, en bovendien gebeurt dit soms in het Engels in plaats van Nederlands.
Learn & Develop: 
Op mijn basisschool deed ik elk jaar mee met de schoenendozenactie van edukans of met het project 'schaatsen voor water', waarmee we elke jaar veel geld ophaalden.
Ik vond dit altijd heel leuk om te doen en ook erg belangrijk, sinds ik jong ben vind ik het belangrijk om minder bedeelde mensen te helpen maar ook de natuur te beschermen. Mijn spreekbeurten op de basisschool gingen eigenlijk ook altijd over dit soort dingen, mijn onderwerpen waren bijvoorbeeld koraal en de bedreiging ervan, Sri Lanka en de tsunami, en verschillende bedreigde diersoorten. Nu op de middelbare school houden we elk jaar 'actie paardenkracht', om geld op te halen voor bijzondere projecten verschillende landen. Daarvoor moet elke leerling een bepaalde activiteit doen om geld op te halen. De vorige jaren heb ik bijvoorbeeld koekjes gebakken en verkocht en flessen opgehaald en ingeleverd. In totaal haalde onze school vorig jaar 32000 euro op voor Malawi en Tibet. Dit jaar is de actie voor Kenia. Mijn middelbare school heeft een internationale en tweetalige afdeling, en zelf zit ik op de tweetalige afdeling, waardoor ik dus veel contact heb met jongeren uit verschillende culturen, uit de hele wereld. Mijn vriendengroep bestaat bijvoorbeeld uit een Tanzaniaanse jongen, een half japans, half armeens meisje, een duits meisje en een arabisch meisje. Ook zitten hier verschillende geloven tussen, zoals de Islam en het Christendom, maar ook het Atheïsme. Hier kunnen wij met zijn allen normaal over praten en het maakt geen verschil in onze vriendschap.
Help & Change: 
Op de basisschool heb ik samen met een aantal vrienden opgetreden bij een bejaardentehuis om hun een leuke, muzikale middag te geven.
Deze mensen waren vaak ziek en niet in staat om buiten nog activiteiten te doen, en daarom vonden wij het belangrijk om iets leuks voor hun te doen. Daarnaast koop ik notenrepen van het merk justnuts, het duurzame en fairtrade bedrijf van mijn broer, en denk ik ook mee met hem. Van mijn 6e tot mijn 15e ben ik vegetariër geweest en mijn hele leven eet ik biologisch en probeer ik zo duurzaam mogelijk te leven. Nu eet ik wel vlees om gezondheidsredenen, maar dit niet meer dan 2 keer in de week en altijd biologisch. Vroeger ben ik altijd lid geweest van het WNF, en nu doneer ik elke maand aan SOS Kinderdorpen. Ook help ik mijn vader ieder jaar met het collecteren voor Simavi.
Work & Initiate: 
In de zomervakantie heb ik gewerkt bij de Albert Heijn, en hier viel het mij op dat er wel erg veel buitenlandse producten waren.
De ene keer moest ik een speciale sushi-kit in de schappen zetten, en daarna was de pasta aan de beurt. Hierdoor kwam ik veel te weten over het verschillende eten dat men eet over de hele wereld. Ook bij het vlees viel mij op dat het biologische en ecologische deel steeds groter werd. Ook waren er vaak klanten die speciaal kwamen vragen naar een biologisch product, maar dit was er soms niet. Dan informeerde ik mijn baas hierover en dit resulteerde soms in het bestellen van bepaalde producten in biologische vorm. Persoonlijk vond ik dit leuk om te zien, want ik vind het belangrijk dat men biologisch eet.
My Latest Activity
Interview

In het weeshuis waar ik vrijwillgerswerk deed, was er 1 meisje dat altijd meteen heel enthousiast naar ons toe kwam en alles met ons wilde delen. Superleuk, dachten wij als vrijwilligers. Daarom vonden wij het ook heel fijn om haar te interviewen over wat algemene dingen en haar leven in nepal.&nbsp...

Image

Op de laatste dag hebben we nog foto's genomen met alle vier de klassen waarin we les gaven, waarvan dit er een was. De kinderen wisten niet echt wat ze moesten doen voor de foto, haha. En het was een regenachtige dag, dus de meesten hadden mutsen op (ook al was het nog steeds 20 graden!).

Image

Het vrijwilligerswerk zelf: zwaar. Dat is de goede beschrijving. Op een normale dag werkte ik 's ochtends van 10 tot half 1 in de pre-school van de Career Building International Academy, 's middags vanaf 4 uur tot 6 uur in het weeshuis. Dit lijken misschien korte tijden, maar daar vergis je je in. A...

Image

Pfoe... Ik ben nu 1 week terug uit Nepal, en wat mis ik het daar. Ik heb zoveel mooie ervaringen opgedaan , maar er zijn nog duizend meer dingen die ik wil doen daar. De cultuur was zo anders, maar zo mooi. Ik vond het echt heerlijk om 2 weken tussen zulke vrolijke en lieve mensen te leven, en ik zo...

Orphanages and games

Education Category: Games Ages: Tijdens mijn vrijwilligerswerk heb ik twee weeshuizen bezocht in en rond Kathmandu, Nepal. Het ene weeshuis, New Life Orphanage, was het weeshuis waar ik zelf werkte, en het andere, OCRC, was de plek waar een vriend van me werkte. In New Life Orphanage vonden de kind...

Image

Education Category: Language Ages: While teaching/volunteering in Nepal, I found out it was easiest for the children, who just started school, to learn words by visualising them. For example, when learning colours, they remembered al the colours with much more ease when they had to use a coloured p...