Photo
Title: STICKS4CHICKS
STICKS4CHICKS

STICKS4CHICKS

Media of larahellendoorn
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
STICKS4CHICKS

STICKS4CHICKS

STICKS4CHICKS

STICKS4CHICKS in Tanzania

Hockeyen in Tanzania

Ik wil hockey introduceren in Tanzania. In de zomer van 2014 ben ik met drie vriendinnen naar Tanzania geweest en heb ik vijf weken lang in een meisjesweeshuis in Ilula gewerkt. Ik heb kunnen ervaren wat er allemaal gebeurde en wat er allemaal te doen was. Mij was opgevallen dat er te weinig sportmaterialen waren. Als de kinderen vrij zijn, zitten ze buiten voor de ingang niks te doen. Ik ben een sportvrouw en heb een bijzondere liefde voor de sport hockey en wil deze graag doorgeven aan andere mensen. Ik geef training en begeleid sportkampen. Mijn doel is om in de zomer van 2016 clinics te gaan geven aan de meiden van het weeshuis.

Sinds mijn zesde jaar zit ik op hockey. Hier heb ik veel geleerd zoals hoe je je moet gedragen in een groep en samen een top prestatie kunt leveren. Ook heb ik veel vrienden gemaakt op de hockey. Een teamsport is leuk een leerzaam. Je viert vreugde en deelt samen je verlies. Door deze emoties met elkaar te ervaren wordt je een steeds hechtere en sterkere groep.

Ik heb in de loop der jaren veel hockeysticks gehad. Deze heb ik allemaal bewaard omdat ik het zonde vond om ze weg te doen. Hier ben ik niet de enige in. Daarom wil ik de mensen oproepen om hun oude hockeysticks te doneren. De hockeysticks zijn vaak nog goed bruikbaar.

 

(Knots)hockeysticks

Mijn actie bestaat uit het verzamelen van oude hockeysticks voor de meiden van het weeshuis in Ilula, Tanzania. Samen met drie andere vrijwilligers die verstand hebben van hockey gaan wij in de zomer van 2016 hockeyclinics geven.

Naast de hockeysticks neem ik ook knotshockeysticks mee. Dit zijn hockeysticks van schuim. Knotshockey is ook een teamsport en vergelijkbaar met hockey. Het is een mooie basis om de beginselen van hockey onder de knie te krijgen. Het grote voordeel is dat je bij deze sport niemand kunt bezeren.

Plezier maken

We leren de kinderen als team samenwerken doormiddel van (knots)hockeyen en we gaan veel plezier maken. Want plezier maker daar draait alles om. Mijn coach zegt altijd: ‘meiden, het belangrijkste is, heb plezier dan komt de prestatie vanzelf’.

Trainingen

Ik wil met drie andere hockeyers naar het weeshuis gaan om trainingen te geven en de basistechnieken aan te leren. We blijven drie weken en we gaan knallen. Als we terug gaan naar huis kennen de meiden de basistechnieken. We laten de spullen achter. Zo kunnen ze onder leiding van de sportdocent en nieuwe vrijwilligers met hockeyervaring door blijven hockeyen.

Stimuleren lokale economie

Met dit project ga ik ook de lokale economie stimuleren. Rondom het weeshuis zitten kleine ambachtelijke winkeltjes. Deze winkeltjes zoals een naaiatelier, schoenmaker en meubelmakerij worden gerund door oud-bewoners van het weeshuis. Die bedrijfjes wil ik inzetten voor het maken van het clubtenue, het repareren van de schoenen het maken van hockeygoals.

In het dorp Ilula wonen ook de Massai. Zij runnen winkels waar bijvoorbeeld bestek, sieraden en houtsnijwerk wordt gemaakt en verkocht. Dit zijn ideale geschenkjes die ik wil geven aan de mensen die een donatie hebben gedaan.

 

Donaties

Naast het beschikbaar stellen van hockeymaterialen is geld nodig. Het geld gebruiken we voor het inkopen van de benodigde spullen in de lokale winkels, het aanschaffen van de relatiegeschenken, het transport van de materialen, de reis en het verblijf. Daarom doen we een beroep op de mensen om ook doormiddel van geld dit project te ondersteunen.

Multimediaal

Dit fantastische idee moet onder de aandacht van de mensen worden gebracht. Ik ga mijn plan op verschillende multimediale manieren bekend maken. Zo wil ik een stukje krijgen in het hockeyblad hockey.nl, op de site van hockey.nl, De Stentor, de site van mijn eigen hockeyclub.

More contributions of WorldSupporter author: larahellendoorn
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]