Photo
Title: Vrijwilligersdag Edukans!
Vrijwilligersdag Edukans!

Vrijwilligersdag Edukans!

Media of maureenvisscher
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Vrijwilligersdag Edukans!

Vrijwilligersdag Edukans!

Bijeenkomst voor alle vrijwilligers van Edukans. Allerlei workshops gevolgd om bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Ook bezig geweest met het nieuwe werken, oftewel het out of the box denken. Daarnaast samen gebrainstormt over de impact van vrijwilligerswerk. Super leuke maar vooral ook leerzame dag gehad!

Korte impressie:
'' Waar zou Edukans zijn zonder de ruim 900 vrijwilligers die zich met verve inzetten voor onderwijskansen in ontwikkelingslanden…? Juist! Daarom hebben we al die kanjers eens flink in het zonnetje gezet op de Edukans Vrijwilligersdag, afgelopen 1 november. Met workshops, presentaties en natuurlijk volop gelegenheid om elkaar te leren kennen, te discussiëren en vragen te stellen. Hoogleraar Pedagogiek, Micha de Winter trapte de dag af met een vlammend betoog om empathie op te nemen in het onderwijscurriculum: “Er is geen gen voor medemenselijkheid. Je moet op elk niveau van onderwijs en opvoeding empathie bij kinderen aanleren. Empathie is een basisvoorwaarde om goed met elkaar om te gaan.”

Edukans-directeur Kees de Jong vertelde waar Edukans nu staat en waar we naartoe gaan. Als klap op de vuurpijl mocht Kees ook de Vlag van Compassie in ontvangst nemen; een bijzondere erkenning voor al onze vrijwilligers en supporters die compassie tonen door zich in te zetten voor onderwijskansen wereldwijd.Daarna gingen de vrijwilligers los tijdens workshops, variërend van hapjes maken en creatief met djembe, schilderkunst of fotocamera, tot diepgravend reflecteren op zinvol onderwijs en spelenderwijs ervaren hoe het is om in een ontwikkelingsland het hoofd boven water te houden.''

More contributions of WorldSupporter author: maureenvisscher
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]