Corona: in het buitenland - Bundel

 

Bundle items:
Hoe zit het met reizen en werken in Zuid-Afrika in 2020?

Hoe zit het met reizen en werken in Zuid-Afrika in 2020?

Image

Gewoonlijk is Zuid-Afrika een favoriete bestemming om tijdelijk te werken, een onvergetelijke rondreis te maken door het Krugerpark of deel te nemen aan een vrijwilligersproject. Momenteel is het vanwege Covid echter even uitstellen van die mooie reisplannen, in dit blog een update van de regels en mogelijkheden

  • De grenzen zijn voorlopig nog dicht voor internationale reizigers
  • Zuid-Afrikanen die terugkeren naar huis, kunnen wel het land in.
  • Er zijn quarantaineverplichtingen voor zij die vanuit een 'high risk' land komen
  • Momenteel is de situatie 'level 3'. Bij 'level 2' wordt binnenlands tourisme mogelijk. Bij 'level 1' pas internationaal tourisme.
  • De schattingen voor het openen van de grenzen lopen uiteen van 2021 tot september 2020. Heb je plannen voor dit najaar? Houd de nieuwssites in de gaten of houd contact met je reisorganisatie.

Lees meer:

update: 2 juli 2020

Countries & Regions: 
Hoe zit het met reizen en werken in Spanje in 2020?

Hoe zit het met reizen en werken in Spanje in 2020?

Image

Voor veel Nederlanders is Spanje een populaire vakantiebestemming. Begin dit jaar leek het er als gevolg van de pandemie op dat het deze zomer niet mogelijk zou zijn om naar Spanje te reizen voor vakantie of werk. Inmiddels zijn de grenzen echter weer open voor internationale reizigers. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels in Spanje.

  • Sinds 21 juni zijn de Spaanse grenzen weer open voor (toeristische) reizigers uit Schengenlanden. De beperkingen voor landen buiten het Schengengebied zijn sinds 1 juli opgeheven. Ook binnen Spanje gelden geen reisbeperkingen meer.
  • De heropening van de grenzen valt samen met het aflopen van de noodtoestand die op 14 maart van kracht ging in het land. De kleurcode van Spanje is inmiddels aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). Je kunt dus weer op vakantie naar Spanje, gaan werken of stage lopen in het land. Houdt er wel rekening mee dat bij een nieuwe uitbraak de lokale situatie plotseling kan veranderen.
  • De lokale maatregelen die waren genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn versoepeld. De volgende coronaregels gelden in Spanje:
    • 1,5 meter afstand houden
    • Het dragen van een mondkapje is verplicht (vanaf 6 jaar) in de openbare ruimte als veilige afstand niet gegarandeerd kan worden.  Ook in het openbaar vervoer, publieke ruimtes, schepen, vliegtuigen en in particulier vervoer met inzittenden uit verschillende huishoudens is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Naast bovenstaande maatregelen kan het zijn dat er regionaal aanvullende maatregelen gelden. Autonome regio’s in Spanje hebben namelijk de bevoegdheid om extra maatregelen te nemen. Informeer hiervoor bij lokale overheden of de plaatselijke VVV.

Meer lezen:

Update: 21 juli 2020

Countries & Regions: 
Hoe zit het met reizen en werken in Canada in 2020?

Hoe zit het met reizen en werken in Canada in 2020?

Image

Deze zomer geeft ruimte voor plannen voor een mooie camperreis, een working holiday of emigratieplannen richting Canada. Onderstaand een beeld van de huidige situatie rondom reizen, tijdelijke beperkingen en visumregels

  • Niet-essentiele reizen zijn sowieso tot 31 juli 2020 nog niet mogelijk
    • Mensen die familie zijn van een Canadees staatsburger of die een essentiele baan uitvoeren (of voortzetten) mogen wel inreizen
    • Zij zullen sowieso tot 31 augustus 2020 rekening moeten houden met quarantaineregels
  • Een visumaanvraag starten kan al wel weer, bijvoorbeeld voor werk, emigratie of studie. 
  • Voor diegenen die een working holiday hadden aangevraagd, maar hun reisplannen moeten uitstellen, is er de mogelijkheid om een verlenging (2x 90 dagen) aan te vragen.

Lees meer:

update: 2 juli 2020

Countries & Regions: 
Hoe zit het met reizen en werken in de Verenigde Staten in 2020?

Hoe zit het met reizen en werken in de Verenigde Staten in 2020?

Image
Jaarlijks vertrekken er veel Nederlanders naar de Verenigde Staten voor vakantie, werk, stage of vrijwilligerswerk. Dit jaar zien de vooruitzichten er echter heel anders uit als gevolg van de coronacrisis. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels in de Verenigde Staten.
  • Op 21 januari bevestigde het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) de eerste besmetting van COVID-19 in de Verenigde Staten. Al snel liep het aantal besmettingen op, en werd de VS het zwaarst getroffen land.
  • De Amerikaanse regering kondigde per 13 maart een inreisverbod af voor reizigers die in de afgelopen 14 dagen in de Schengenzone waren geweest, waarvan Nederland ook deel uitmaakt. Dit inreisverbod is nog steeds van kracht en er is nog geen zicht op versoepeling van de maatregelen.
  • Er zijn momenteel geen uitreisbeperkingen naar Nederland vanuit de Verenigde Staten. Check voor beschikbare vluchten de verschillende luchtvaartmaatschappijen.
  • De Amerikaanse economie wordt zwaar getroffen als gevolg van de pandemie. Op 22 april kondigde het Witte Huis aan dat lopende aanvragen voor ‘green cards’ (permanente verblijfsvergunningen) worden stilgelegd. Dit besluit werd op 24 juni verlengd tot 31 december en uitgebreid naar diverse ‘non-immigrant’ visa, waaronder het J-1 visum voor onder meer stagiairs, trainees, leerkrachten en au pairs.
Meer lezen:

 

Update: 21 juli 2020

 
Countries & Regions: 
Related content on WorldSupporter: 
Hoe zit het met reizen en werken in China in 2020?

Hoe zit het met reizen en werken in China in 2020?

Image

Jaarlijks vertrekken er veel Nederlanders naar China voor vakantie, stage of om er (tijdelijk) te werken. Sinds eind vorig jaar het coronavirus uitbrak in de provincie Hubei heeft het land echter grotendeels op slot gezeten. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels.

  • Nadat het virus voor het eerst werd waargenomen eind 2019 liep het aantal besmettingen snel op waardoor meerdere provincies en steden in lockdown zijn gegaan. Inmiddels is het virus in China grotendeels onder controle, maar blijven reisbeperkingen en andere maatregelen nog van kracht. 
  • Sinds 28 maart 2020 heeft China de grenzen gesloten voor internationale reizigers met een vóór 28 maart afgegeven geldig visum of verblijfsvergunning. Er zijn enkele uitzonderingen qua visa's, bijvoorbeeld voor mensen met een diplomatiek of dienstvisum, maar grofweg betekent dit dat als je een geldig visum hebt je deze niet kunt gebruiken. 
  • Ook worden er sinds 28 maart, op enkele uitzonderingen na, geen nieuwe visa meer afgegeven. Tot wanneer dit het geval gaat zijn is nog niet bekend. 
  • Vanuit Nederland is er een code oranje (alleen noodzakelijk reizen) afgegeven voor China. 
  • Mensen die wel naar China mogen reizen worden bij aankomst meteen getest en moeten verplicht 14 dagen in quarantaine verblijven op een door de authoriteiten aangewezen plek.  

Bronnen:

Update: 14-07-2020

Countries & Regions: 
Hoe zit het met een Working Holiday in Nieuw-Zeeland in 2020?

Hoe zit het met een Working Holiday in Nieuw-Zeeland in 2020?

Image

Werken op een boerderij, de ruige natuur ontdekken of een keer écht aan de andere kant van de wereld zijn? Er zijn talloze redenen om een Working Holiday in Nieuw-Zeeland te doen. Op dit moment zit het land echter nog op grotendeels op slot. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels.

  • De grenzen van Nieuw-Zeeland zijn op dit moment gesloten voor internationale reizigers. Alleen Nieuw-Zeelanders en mensen die in Nieuw-Zeeland wonen of daar directe familie hebben mogen het land in. Ook zijn er een aantal uitzonderingen voor mensen die in bepaalde kritieke beroepen komen werken, bijvoorbeeld de gezonheidszorg. Voor de meeste geldt dat toestemming van de immigratiedienst vereist is om toegelaten te worden tot Nieuw-Zeeland.
  • Het is nog steeds mogelijk om een visumaanvraag te doen. Er worden echter pas weer visa's goedgekeurd wanneer de grenzen weer open gaan. Dit geldt ook voor visa's die al eerder aangevraagd zijn. 
  • Voor Working Holidayers die sinds begin dit jaar in Nieuw-Zeeland zijn, zijn in veel gevallen visa's automatisch verlengd tot in ieder geval september. Voor visa's die niet automatisch zijn verlengd dient een nieuwe aanvraag te worden ingediend, of dien je het land te verlaten.
  • Uit nieuwsberichten komt naar voren dat het er niet naar uitziet dat de grenzen snel weer opengaan, maar hier is nog geen officiële update over.

Meer lezen:

Update 3 juli 2020

Countries & Regions: 
Hoe zit het met reizen en werken op Curaçao ?
Hoe zit het met een Working Holiday in Australië in 2020?

Hoe zit het met een Working Holiday in Australië in 2020?

Image

Voor veel jongeren is Australië dé Working Holiday bestemming. Door het coronavirus zit een jaar werken en reizen door dit immense land er voor nu echter niet in. In deze blog een overzicht van de huidige situatie en regels.

  • De grenzen zijn op dit moment nog gesloten voor internationale reizigers. Alleen Australische burgers en mensen die in Australië wonen of daar directe familie hebben mogen het land in, mits ze vooraf toestemming hebben gekregen van de immigratiedienst. Voor iedereen die Australië binnenkomt geldt dat je zelf 14 dagen in quarantaine dient te gaan.
  • Een visumaanvraag starten kan nog steeds, bijvoorbeeld voor een Working Holiday of een vakantie. De goedkeuring van het visum kan echter op zich laten wachten, waarschijnlijk tot de reisrestricties worden opgeheven.
  • Working Holidayers die al in Australië zijn en in kritieke sectoren werken kunnen in sommige gevallen blijven, zolang ze zichzelf kunnen onderhouden voor de komende tijd.
  • Wanneer de grenzen weer opengaan is nog niet bekend. Wel heeft de Australische overheid laten weten dat de kans bestaat dat dit pas in 2021 zal gebeuren. Voor bepaalde groepen, zoals studenten, worden de beperkingen wellicht wel al eerder versoepeld. Houd dus vooral de nieuwsberichten in de gaten!

Bronnen:

Update 3 juli 2020

Countries & Regions: 
Follow the author: W.Support
More contributions of WorldSupporter author: W.Support
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
171
Last updated
22-05-2024