Corona: activiteiten, blogs , tips and ervaringen in het buitenland - Bundel

 

Bundle items:
21 originele dingen om thuis te doen tijdens de corona crisis
100 dingen om thuis te doen met kinderen in corona tijden

100 dingen om thuis te doen met kinderen in corona tijden

Kinder activiteiten thuis

Vrienden van ons zijn fysiek niet in orde en we nemen de kinderen een weekendje van ze in huis. Normaal gaan we met ze naar buiten maar nu moest ik toch even flink zoeken wat er allemaal voor leuke dingen te doen zijn binnenshuis. Van drie inspirerende websites heb ik hier de 100 leukste tips en ideëen onder elkaar gezet.

 1. Doe een fotoshoot met de kids en vergeet niet dat zij jullie ook op de foto kunnen zetten! In gewone kleding, of in themakleding. Denk aan allemaal dezelfde kleuren, allemaal met kerstmuts, met heel veel sieraden, verkleed als legopoppetjes of wat dan ook.
 2. Pak je oude blokfluit of gitaar erbij en speel liedjes die de kinderen kunnen meezingen. Heb je geen muziekboek? Online vind je ook van alles.
 3. Heb je iets grotere kids, dan kun je samen een DIY project in huis doen. Bijvoorbeeld een muur in twee kleuren verven of die oude stoel een kleurtje geven.
 4. Zijn je kinderen wat ouder, dan kun je ze ook leren handwerken, een regenachtige zondagmiddag is een prima moment om met naald en draad iets te maken of met de naaimachine om te leren gaan. Hier vind je heel veel handwerk ideeën voor kinderen.
 5. Met een textielstift versier je samen een oud shirt.
 6. Rooster marshmallows boven de open haard of een vuurkorf in de tuin onder een afdakje.
 7. Maak een kruidentuintje in de vensterbank.
 8. Ga samen naar de supermarkt en koop spullen om gezellig een high tea te houden… of een pannenkoekenfeestje… of een borrel…
 9. Veel kids vinden samen yoga doen heel leuk, bijvoorbeeld met de oefeningen in dit leuke boekje.
 10. Ga lekker samen dansen op de favoriete muziek van de kids, onze kids zijn bijvoorbeeld gek op nieuwe én oude nummers van Kinderen voor Kinderen, bijna alles staat op YouTube. Zie hier heel veel leuke dansnummers voor kinderen.
 11. Aerobics kun je prima samen met je kind doen, zodat je aan sporten toekomt op een regenachtige dag. Op YouTube vind je leuke workouts.
 12. Over een pad van kussens kun je de krokodillen ontwijken of een hindernisbaan doen. Sowieso is een hindernisbaan door het huis super leuk.
 13. Een vogelhuisje of een insectenhotel kun je zelf knutselen voor in de tuin.
 14. Als het zonnetje schijnt is het opeens al heel lekker buiten. Zouden we al een mini picknick in de tuin kunnen doen, met jas aan?
 15. Wij hebben een moestuinbak en ik zag al dat sommige plantjes alweer gezaaid kunnen worden. Het is een leuke manier om te zien hoe planten groeien en de groenten op je bord worden er ook meteen leuker van.
 16. Zondag Bosdag heeft een leuke gratis download: de Vogel Bingo. Zien jullie alle vogels in de tuin?
 17. De kinderen zijn enorm geïnteresseerd in vogels en gelukkig herken ik de meeste tuinvogels ook wel. Toch weet ik er verder niet zo veel van. En wat nou het verschil tussen een pimpelmees en een koolmees is… In De Tuin van Jacob en Thomas leer je van alles over vogels. Dat boek gaan we de komende dagen weer lezen!
 18. Van masking tape kun je leuke dingen maken. Bijvoorbeeld een autoweg van masking tape op de vloer of een poppenhuis op de muur.
 19. Het Klokhuis zet iedere dag een masterclass online. De eerste masterclasses zijn bijvoorbeeld Varkentje Rund striptekenen, goochelen en gebaren leren.
 20. We zijn al heel lang van plan een stop motion filmpje te maken. Zou het er nu eens van komen?
 21. Als kind heb ik wel eens een cursus blind typen gedaan, daar ben ik nog steeds blij mee. Destijds was de cursus heel saai, inmiddels zijn er leuke cursussen. Met de online typecursus van LOI Kidzz ga je op spionnenavontuur. Bij Duck Typen leer je typen met Donald Duck en zijn vrienden. Ook bij Bol.com kun je typecursussen bestellen, voor zowel kinderen als volwassenen.
 22. Er zijn ook leuke taalcursussen voor kinderen. LOI Kidzz heeft er bijvoorbeeld een aantal. Bij de cursus Engels ontrafel je een mysterie. In de cursus Spaans versla je een heks.
 23. Leren programmeren is super nuttig en het stimuleert creatief denken. Osmo Coding is bijvoorbeeld een iPad app om spelenderwijs te leren programmeren voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, ik schreef er een review over. Sommige scholen hebben ook inlogs voor programmeer websites.
 24. Les krijgen van bioloog Freek Vonk, hoe cool is dat? Op zijn website deelt hij filmpjes, die hij ook op YouTube deelt.
 25. De Botanische Tuinen hebben leuke proefjes die je thuis kunt uitvoeren. Hiermee leer je wat je allemaal met planten kunt doen. Een een boon planten, een discoplant maken, een katapult maken, leren hoe je je tuin het beste verzorgt en nog veel meer.
 26. Leer origami vouwen met een YouTube-tutorial of boekje.
 27. Kook samen een maaltijd en benoem je kind tot souschef.
 28. Leer je kind een simpel kaartspel.
 29. Maak elkaars gezicht na met klei.
 30. Leer nieuwe moppen om aan opa of oma te vertellen.
 31. Maak een rebus.
 32. Verzin om de beurt een zin van een griezelverhaal.
 33. Kun je niet naar opa & oma? Vraag je kinderen om ze een leuke brief te schrijven. Wie weet krijgen ze er snel één terug!
 34. Samen brood bakken en dan vooral een foccacia waar je met je duimen mooie gaatjes in kunt duwen, alvast een goeie oefening ;)
 35. En nu we het toch over brood hebben: weet je nog hoe je brooddeeg kunt maken en versieren?
 36. Een groot succes bij ons thuis: maak met Playmobil poppetjes een nerfparcours door je huis! Wel even oordoppen in, maar daarna zijn ze hun energie ook weer kwijt ;)
 37. En als je dan toch oordoppen in hebt: laat kinderen een eigen band beginnen! Wat maakt welk geluid? Verzamel pannen, emmers, flessen enz. Laat de buren het maar horen!
 38. Heb je nog een mooie doos staan? Maak er een huis van voor alle Lego, Playmobil of DOL poppetjes.
 39. Nu kan het: een pyjama dag! En met een mooi boek extra lang onder de dekens blijven liggen.
 40. En als het dan tijd is om te ontbijten en je hebt net ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ voorgelezen: poepjes en drollen maken van ontbijtkoek! Onze kids vinden het hilarisch…
 41. Zit je ’s avonds nog in pyjama? Kies voor kamperen in eigen huis: matrassen naast elkaar, zaklamp ernaast. Slaap lekker!
 42. Loop om de beurt de woonkamer door als een dier. Raden maar welk dier iedereen nadoet!
 43. De actie geldt nog: je kunt een week lang gratis een Disney + abonnement proberen! Voor als je zelf even helemaal uitgeknutseld bent…
 44. En als je dan toch een filmpje gaat kijken, maak er dan een thuisbioscoop van: alles donker, geluid lekker hard, popcorn & een glaasje fris erbij.
 45. Met een groot laken een tent bouwen onder de tafel en dan mogen de kinderen daar natuurlijk ook eten!
 46. Speur nu alvast naar het kinderfeestje dat je als alles voorbij is eindelijk kunt vieren!
 47. Wist je dat heel veel musea een deel van hun collectie ook online hebben staan? Zoek een mooi schilderij uit en laat je kids het namaken. Je eigen Rembrandt aan de muur!
 48. Sámen schoonmaken is veel leuker, vooral met een eigen schort en emmertje voor je kleine ;)
 49. Puzzelen! Leg een grote legpuzzel neer zodat je kind(eren) steeds een stukje kunnen maken.
 50. Surf eens langs alle mooie foto’s die je afgelopen jaar hebt gemaakt en maak samen een mooi fotoboekje.
 51. Laat twee kinderen van een schoenendoos allebei een eigen schatkist maken met bijbehorende schatkaart en deze voor elkaar verstoppen.
 52. Maak je eigen museum: knutsel, klei, schilder en bouw zoveel mogelijk kunstwerken en richt in de woonkamer een hoek in met de mooiste creaties en vondsten.
 53. Een fotospeurtocht is zo gemaakt: neem foto’s van leuke details in huis. Welk kind heeft het snelst alle gefotografeerde plekjes gevonden?
 54. Schilderen met alle gekheid op een stokje. Waar kun jij mee schilderen? Gebruik scheerschuim, aardbeienjam, aarde en olie. Je zult versteld staan wat je met deze ingrediënten kunt maken!
 55. Tijd voor een kinderkamer make-over! Trek samen het behang van de muur en behang daarna de muur opnieuw. Vooral het eerste gedeelte is heel leuk voor kids... ?
 56. Nu is er alle tijd om een spreekbeurt vast voor te bereiden, wist je dat je daarvoor heel veel materiaal op de websites van musea kunt vinden?
 57. Wij gaan naar de maan: bouw van dozen die je in huis hebt liggen een coole raket.
 58. De kast of wc wordt tijdmachine: omwikkel met aluminiumfolie, samen shuffelen en als je eruit stapt ben je in... Laat je fantasie de vrije loop en verzin om beurten de bestemming.
 59. Afvalkunstwerk: verzamel in huis of in je tuin allemaal restjes/afval/verpakkingen en maak een mega groot kunstwerk.
 60. Pak een groot vel papier, laat je kind erop liggen, teken de omtrek en maak een levensgroot schilderij.
 61. Limo-boot: maak van lege plastic flessen bootjes en laat ze lekker ronddobberen in bad.
 62. Is je kind daarna zelf drijfnat? Vul het bad met extra veel schuim en maak van je kleintje een sneeuwmonster. Waaahhh!
 63. Ontwerp je eigen spel. Hoe leuk om samen je eigen spel te ontwikkelen. Vind je dat lastig, neem dan je favoriete spel en maak deze na met jouw eigen thema.
 64. De grote middagshow. Niet naar het theater? Oefen allemaal een act en presenteer die aan het eind van de middag aan elkaar.
 65. Wij maakten vroeger van takjes en lege vuilniszakken de mooiste vliegers. Eerst knutselen en dan lekker naar buiten!
 66. Maak thuis een blotevoetenpad met watjes, steentjes, rijst, blaadjes, gras, water en meer.
 67. Heb je nog vuilniszakken over? Organiseer een modeshow! Geef je kind(eren) een vuilniszak, maak mooie creaties en loop op hippe muziek over de catwalk.
 68. Tiktok? Doe mee met je kind, leef je een uurtje uit en ontdek samen deze populaire app!
 69. Heb je thuis een Lego of Playmobil-fan? Regisseer een eigen Stop-motion-filmpje.
 70. Thematafel: de lente komt eraan. Zet een mooie tafel neer en laat je kind alles van de lente verzamelen en uitstallen.
 71. Creëer je eigen (ei)land: kies een plank, bord of dienblad en gebruik blaadjes, papier, poppetjes en plantjes om een eigen land te ontwerpen.
 72. Ken je het kat en muis spelletje? Theedoek in je broek en rennen maar!
 73. Black box opdracht: verzamel wat spullen in huis en laat je broertje/zusje of papa/mama daar iets van knutselen/bouwen/koken.
 74. Heb je teveel WC-papier ingeslagen? Rol elkaar helemaal in als een mummie, kun jij nog bewegen?
 75. Altijd cool: een vliegwedstrijd! Wie vouwt en versiert het mooiste vliegtuig? Maak een landingsbaan en kijk wie het verste gooit.
 76. Die goocheldoos.... pak hem uit de kast en probeer de moeilijkste goocheltrucs uit! Kost even tijd, maar gegarandeerd plezier!
 77. Pak verschillende objecten en maak in huis of in je tuin een heuse hindernisbaan. Spring over de schep, kruip onder de tuinstoel en rij met de kruiwagen.
 78. De 1 minuut challenge: Kun jij in 1 minuut met een beschuit in je mond een liedje fluiten? Langer dan 1 minuut op je handen staan? Hoeveel ballonnen kun je in 1 minuut opblazen? Hoeveel kauwgumbellen blazen kan je in minuut? Hoeveel kleren kun je in 1 minuut aantrekken?
 79. Maak foto’s van de mooie tekeningen en knutselwerkjes van je kind en ga er samen een fotoboekje van maken. Leuk als herinnering voor later en je hebt gelijk die berg papier opgeruimd!
 80. Maak van oude sokken en ander knutselmateriaal leuke handpoppen. Uiteraard is het daarna tijd voor een poppenkastshow!
 81. Vraag de kinderen wie hun favoriete popster is en organiseer een miniplaybackshow in je woonkamer.
 82. Bedenk je eigen geheimtaal! Maak bij alle letters van het alfabet een symbool. Schrijf elkaar briefjes met deze symbolen.
 83. Strijkkralen zijn ook fijn voor een rustig moment. Als de kinderen onrustig of druk zijn, dan worden ze vaak weer rustig na een tijdje priegelen met strijkkralen.
 84. Met kunst-doeboek Alles is kunst kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag. Het laat zien hoe beroemde kunstenaars werden geïnspireerd en hoe kids met die voorbeelden zelf kunst kunnen maken.
 85. Je kunt de komende tijd je eigen Muizenhuis knutselen. Op de site van het Muizenhuis vind je iedere dag een filmpje, waarin wordt uitgelegd hoe je een onderdeeltje zelf maakt. Een kacheltje, een bureautje of een lampje bijvoorbeeld.
 86. Willen de kids graag kleuren? Zoek in Google of Pinterest hun favoriete kleurplaten en print ze uit. Ook leuk: van een foto kun je een kleurplaat maken.
 87. Met een kleurplaat kun je iemand ook laten weten dat je aan hem of haar denkt. Letters met liefde heeft een aantal gratis kleurplaten ontworpen, onder andere om hulpverleners te bedanken.
 88. Sommige docenten zijn begonnen met leuke online cultuurlessen. Zo geeft Buro Bis op Instagram dagelijks een theaterles, voor kinderen van groep 3 tot en met 5. Klik op IGTV en je kunt beginnen. De Muziekschool Amsterdam geeft op IGTV muziekles. Er zijn verschillende lessen voor groep 1/2, groep 3/4 en groep 5/6.
 89. Gezinnig heeft een boel leuke gratis printables. Denk aan een kletskaarten, een opa en omaklets, thuisklets en een dagplanning.
 90. Digitaal naar de dierentuin. Safaripark Beekse Bergen laat kinderen digitaal op safari gaan. Op YouTube kun je op autosafari en je kunt naar de Safari School met Ranger Kris. Ook bij Burgers’ Zoo, Artis en Blijdorp kun je binnenkijken.
 91. In De achtertuin van Jan Wolkers gaat de kunstenaar 80 minuten lang op ontdekkingstocht in zijn eigen tuin.
 92. Met het Smart Kids Lab onderzoek je met zelfgemaakte meetinstrumenten water, geluid, lucht, aarde en licht. Hoe schoon is de lucht, hoeveel microben zitten er in de grond, dat soort vragen.
 93. NEMO Science Museum heeft allerlei proefjes en beantwoordt vragen van nieuwsgierige kinderen. Nu het museum dicht is kunnen kinderen filmpjes bekijken.
 94. Dopper, van de herbruikbare flessen, organiseert een leerzame online wedstrijd voor basisschool kinderen. Heeft jouw kind een oplossing voor wegwerpplastic? Dan kan je kind zich inschrijven en die oplossing delen. De beste ideeën gaan door naar de finale, daar mogen kinderen een prototype van hun oplossing bouwen.
 95. Zelf een game bouwen is leerzaam en leuk. Het kan gratis met de Klokhuis Game Studio en met de Bomberbot.
 96. Kinderen voor Kinderen publiceert twee weken lang elke werkdag een nieuwe video op YouTube. Hiermee kunnen kinderen vanuit huis vrolijk en energiek meebewegen. Ook zie je wat de koorkinderen doen nu ze thuis zijn.
 97. Op Taartrovers Thuis staan korte, bijzondere films met creatieve en onderzoekende activiteiten.
 98. Op de website van Donald Duck kun je figuren uit je favoriete strip leren tekenen.
 99. Even een frisse neus halen is heerlijk. Om dat voor kinderen ook leuk te maken is er nu in steeds meer woonwijken een berenjacht. Mensen zetten een beer of een andere knuffel voor de ramen. Als kinderen gaan wandelen tellen ze hoeveel beren ze zien. Babynestjes enzo heeft een leuke printable waarop je beren kunt tellen.
 100. Als ze hier allemaal moe van zijn, dan zet ik Netflix voor ze op!

Bron en meer informatie:

Related content on WorldSupporter: 
Check het reisadvies dat past bij jouw plannen - reizen in tijden van corona

Check het reisadvies dat past bij jouw plannen - reizen in tijden van corona

Image

Met de Europese grenzen die langzaamaan open gaan (en soms toch ook weer dicht), de zomervakantie die op het punt staat te beginnen, vliegen de reisadviezen je om de oren. Maar welke zaken moet je checken om te weten of je kunt afreizen naar het land van bestemming?

 1. Inreisregels van het land van bestemming
  1. en de visumregels
  2. en de mogelijkheden om te vliegen
 2. Reisadvies van de Nederlandse overheid
  1. en een reisverzekering die ook dekking biedt als het code oranje wordt
 3. De inreisregels voor je terugkeer naar Nederland

Wat je in principe niet hoeft te checken:

 • de inreisregels voor Nederland voor mensen vanuit je land van bestemming

Wat nog wel handig is om te checken

 • de lokale gezondheidssituatie
 • de lokale coronaregels

Mag je het land wel in?

 • De meeste landen hanteren sinds de wereldwijde uitbraak van het Coronavirus inreisbeperkingen voor mensen uit specifieke landen, of voor internationale toeristen in het algemeen.
 • Je kunt de website van de ambassade van dat land in de gaten houden voor updates.
 • Ook in het nationale nieuws van dat land kun je vaak al indicaties vinden over mogelijke langere sluitingen, of juist vervroegde opening van de grenzen.
 • Houd er rekening mee dat het ene land een werkvisum of het hervatten van je baan als reden kan zien om je weer (terug) binnen te laten, terwijl het andere land echt alleen 'residents' toelaat en een tijdelijk werkvisum geen geldige reden is om (terug) te keren.
 • Houd er ook rekening mee dat - hoewel het aanvragen van een visum weer mogelijk is in bepaalde landen zoals Canada - dit niet betekent dat je er ook al in mag. Aanvraagprocedures voor werkvisa kunnen enkele maanden duren, waardoor het nu al starten met aanvraagprocedures er voor zorgt dat er - als de grenzen weer open gaan - geen vertraging ontstaat door oponthoud in de aanvraagprocedure.

Gaan er weer vluchten?

 • Hoewel diverse landen nog strikte inreisverplichtingen hanteren, gaan er wel vluchten, bijvoorbeeld om residents terug te halen of om essentiele reizen mogelijk te houden.
 • Dat er gevlogen wordt, betekent niet dat jij het land ook in komt.
 • Daarnaast is het sowieso goed om te kijken of er weer vluchten gaan, maar over het algemeen blijven vluchten voor de noodzakelijke reizen en voor vrachtverkeer.
 • De luchtvaartmaatschappijen kunnen wel informeren over extra maatregelen, zoals het overleggen van een gezondheidsverklaring en het gebruik van mondkapjes aan boord.

Hoe veilig vindt Nederland jouw vakantieadres?

 • Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen af voor ieder land (en ook voor regio's binnen de landen).
 • Hiervoor worden kleurcodes (groen-geel-oranje-rood) gebruikt.
 • Sinds de coronauitbraak kleurde in korte tijd een groot deel van de lanen 'oranje', alleen noodzakelijk reizen.
 • De afgelopen maanden is dit reisadvies veel in het nieuws, waardoor de reisadviezen over het algemeen snel gevonden worden via nederlandwereldwijd.nl

Hoe zit het met negatief reisadvies als zelfstandige reiziger?

 • Door veel wereldreizigers is het reisadvies vaak als 'advies' aangenomen, en wordt ook regelmatig naar 'avontuurlijke' landen gereisd. Vaak geen 'pakketreisbestemming', maar soms kom je bij een werelreis nu eenmaal door gebieden met 'code oranje'
 • Reisorganisaties hebben de verplichting reizigers (met een pakketreis) terug bij 'code oranje' terug te halen, maar als je zelf je wereldreis hebt samengesteld, zal je moeten varen op je eigen kompas.
 • Dit is ook wat veel reizigers de afgelopen maanden hebben gedaan. Veel reizigers zijn binnen enkele weken teruggekeerd naar Nederland, maar er zijn ook de nodige reizigers die op locatie zijn gebleven, zeker wanneer dit een land was met minder coronagevallen al Nederland of wanneer mensen daar een sociale omgeving of werk hebben.

Hoe zit het met de reisverzekering en negatief reisadvies?

 • De meeste reisverzekeringen bieden alleen dekking bij het reisadvies met kleurcodes groen en geel. Bij een wijziging naar oranje is er vaak alleen dekking voor de dagen dat je bezig bent terug te keren naar huis. 
 • Indien je besluit te reizen naar een land met een negatief reisadvies, of indien je ervoor kiest om te blijven reizen, wanneer het reisadvies wijzigt naar code oranje, dan is het belangrijk te checken of je reisverzekering nog dekking biedt. De JoHo Special ISIS is een van de reisverzekeringen die voor deze reizigers wel geschikt is.
 • Deze reisverzekering kan ook interessant zijn wanneer het land waar je heen gaat op het moment van boeken, of van vertrek, code geel heeft, maar wijzigt naar code oranje tijdens je verblijf daar. Je weet dan dat je verzekerd bent voor de gehele reis.

Hoe zit het met de inreisregels voor residents?

 • Er is zo veel informatie rondom reisadviezen en inreisregels.
 • Het is belangrijk te kijken naar de voor jou relevante informatie.
 • Als je aan het uitzoeken bent of je weer naar Nieuw-Zeeland zou kunnen, dan hoef je niet de inreisregels voor Nieuw-Zeelanders zelf te checken. Dat scheelt weer een paar minuten!
 • Hetzelfde geldt voor de inreisregels voor Nieuw-Zeelanders naar de EU. Die zijn voor jou als reiziger ook niet van toepassing. Wel kan het handig zijn te checken of Nederland bepaalde eisen stelt aan jouw land als reisbestemming, bijvoorbeeld een quarantaineplicht bij terugkeer in Nederland.

Wat zijn de gezondheidsregels in je vakantieland?

 • Doe onderzoek naar de coronamaatregelen in het land. 
 • Welke afstand wordt gehanteerd?
 • Zijn er regels rondom reserveren in restaurants en musea?
 • Waar zijn mondkapjes verplicht? 

Wat is de coronasituatie in je vakantieland of regio?

 • Wees je bewust van de lokale situatie en de impact van lockdowns op de economische situatie in het land, en de impact op de gezondheidszorg.
 • Er zijn diverse landen die sterk regionale verschillen hebben qua gezondheidsbeleid, waardoor je je regelmatig lokaal zal moeten laten informeren over de actuele en exacte regels.
 • Sommige landen hebben - deels vanwege economische redenen - de grenzen weer geopend, of de beperkingen snel opgeheven. Het kan zijn dat je wel mag reizen, maar dat je dit zelf nog niet heel comfortabel vindt. Check reisblogs of reisorganisaties die in dat land actief zijn voor hun interpretatie van de actuele situatie.
 • Houd rekening met de politieke/maatschappelijke situatie in het land. Is het een land die kiest voor een snelle/heftige lockdown, zoals China heeft gedaan, en wat veel impact kan hebben op jouw reis, of is het een land dat kiest voor mildere coronamaatregelen (denk aan Zweden, met als gevolg dat er in zomer 2020 nog een quarantaineregel geldt bij terugkeer naar Nederland)

Meer lezen:

 • NederlandWereldwijd voor reisadviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken
 • WHO (World Health Organization - Corona Dashboard)
 • IATA (algemeen overzicht van inreisregels)
 • CharliesTravel (voor hun reisadviezen per land, diverse Afrikaanse landen)
 • JoHo (voor Special ISIS verzekering met dekking bij negatief reisadvies)

 

 

Corona-proof travel

Corona-proof travel

Image

Are you also excited, for the day, we can freely travel again? If the day will ever come... Just to stay positive and to prepare for your future travels, this is all you need... It is Corona-proof.

All you need is: 

 • Free your schedule for a day or longer
 • A map of the world
 • Blindfold
 • Groceries

Put the blindfold on, stand on the map of the world and point a destination randomly, since you can't see.

Our destination is French Polynesia! The whole week, you can read about your destination (I will call it French Polynesia, but every week it can be another destination). Get your travelbook, either from your own book shelf, the JoHo Kringloop, one of your friends or surf online and start preparing for your trip! Read up about French Polynesian culture, the islands, art, everything. And while reading you are also getting excited. I have never been in FP, it is expensive, there are beautiful islands you can dive, it is very far. 

When you prepare: Don't forget your clothes, and do some groceries. 

Next saturday, we wear clothes you would wear in French Polynesia, swimming clothes ;-) A flower in my hair, and a skirt made of romblom (if I can find one in the closet). We eat French Polynesian, you have to do some research. Sweet potatoes and fish and baguette, it is French. Listen to french polynesian music, watch French Polynesian movies or a movie taped in Bora-Bora. Drink the drinks, local rum or a mocktail with coconut juice. 

Throw your deadlines, schedules away, turn your phone of for the duration of your holiday, it is so remote in French Polynesia, so you cant be online ;-). Read a book which you would read on your holiday and be happy, it is a holiday after all.

The formula, is repeat, repeat and repeat, next week another destination.... This time, I have thought about my own health and well-being. It is not easy to stay home, so it is time to re-energize, instead of cleaning all the time, I am looking forward to this weeks Corona-proof trip. 

 

WorldSupporter Goals & Development Goals: 
Corona proof kleding ruilen
Coronavirus Hackaton: What does our future look like after Covid-19?

Coronavirus Hackaton: What does our future look like after Covid-19?

The world will never return to the way that it was; together, we can bring about change and invent a bright new future.

Can you help?

WANTED: The great minds of dancers, athletes, actors, industry experts, entrepreneurs, influencers, developers, economists, innovators, students, designers, scientists, doctors, manufacturers, consultants, campaigners, investors, brand managers, adventurers, young and old…..

Check out the website of CommonVC for more information and application

Date: 
18-04-2020 to 19-04-2020
Feeling better during corona-times

Feeling better during corona-times

Winter is coming. This, in combination with a pandemic, means working at home. It isn’t the best thing ever, but with this blog, I hope I can help you feel a little bit better.

A few weeks ago I had a lecture about treating depression. We talked about behavioural activation and why this is so important. I won’t bore you with the whole story (if you like clinical psychology as much as I do, you can read my summaries), but I believe some aspects of this therapy can help also you feel less blue in these dark days.

What is behavioural activation? Well, as you would probably have guessed, this means just being active. It is so simple, yet so difficult. A thing you can notice about yourself (and I have noticed about myself in yet another wave of corona), is that if you begin to feel blue, you don’t want to do anything. And, if you stop doing anything, you keep feeling blue. Most of the time, you will just have a bad day. It isn’t fun, but we have all been there (except if your extraordinarily happy, good for you). If you take a closer look at such a day, you can notice an very important thing. Namely, does lying in bed, feeling blue, really makes it better? In my experience, it doesn’t. If you keep doing nothing, there is nothing that makes live rewarding, and in that sense, fun. A second problem is that if you don’t do anything fun, you won’t ‘feel like doing anything’ again. It is a downwards circle.

To break this circle, the solution is to become active. This is all too simple, and all too difficult. Think of lying in bed and don’t feeling about

......Read more
Educational Institutions & Organizations: 
Activities abroad, study fields and work areas: 
Gewoon mensen die mensen willen helpen in de corona crisis
Gratis online leersessies: hoe pakken we sociale vraagstukken aan in tijden van corona?

Gratis online leersessies: hoe pakken we sociale vraagstukken aan in tijden van corona?

Vanwege de coronacrisis organiseert Movisie in april vijf nieuwe online leersessies voor sociaal professionals. Gebruik deze tijd vol nieuwe uitdagingen om meer te leren en steun aan elkaar te bieden. Doe mee en schrijf je in voor een van de gratis sessies!

Meer informatie: website van movisie

WorldSupporter goals & Development goals: 
Leuke initiatieven en ondernemers ten tijde van corona

Leuke initiatieven en ondernemers ten tijde van corona

Image

We maken wat mee in tijden van corona. Geweldig om te zien dat zo veel mensen en organisaties klaar staan om elkaar te ondersteunen wanneer we geconfronteerd worden met moeilijke tijden.

Hier licht ik wat initiatieven en ondernemers uit die me in de afgelopen tijd hebben geraakt of waarvan ik denk dat het wel een leuke kans biedt om gebruik van te maken. Ik deel ze op in werk, vrije tijd, gezin, gezondheid, mensen helpen en maatschappelijke ontwikkelingen.

Mensen helpen naar aanleiding van corona

Corona en je werk

Corona en je gezin

Maatschappelijke ontwikkelingen naar aanleiding van corona

Corona en je vrije tijd

Corona en je gezondheid

WorldSupporter Goals & Development Goals: 
Online Volunteering - vrijwilligerswerk in het buitenland over Nederland

Online Volunteering - vrijwilligerswerk in het buitenland over Nederland

Vrijwilligerswerk is er in vele vormen en projecten. Nog maar zelden heb ik echter iemand gesproken die vanonder een kokospalm op de wifi van de strandhut gratis en vrijblijvend zijn handen uit zijn zwembroekzakken haalde

Help op de website van VeleHanden mee met het digitaliseren van Nederlandse archieven.

Momenteel draaien er projecten rond georefereren van oude kaarten van Groningen en Amsterdam en bijvoorbeeld het uittypen van de bevolkingsregisters van verschillende Nederlandse regio's.

Ook een prima activiteit voor de tentamenluwe zomerperiode!

Personal competences & Meaningful goals: 
Online Volunteering opportunities around the globe

Online Volunteering opportunities around the globe

In dit magazine probeer ik regelmatig mogelijkheden voor online vrijwilligerswerk te plaatsen. Heb jij, of steun jij, een online volunteering project? Plaats zelf een request of deel je ervaringen. Ik check regelmatig alle nieuwe WorldSupporter bijdragen over online volunteering en zet de beste suggesties graag in de spotlight.

Neem ook eens een kijkje in het Magazine 'Digital Nomads & Global Workers' van Lisalotte

Organisaties in het buitenland: online mogelijkheden en inspiratie in coronatijden

Organisaties in het buitenland: online mogelijkheden en inspiratie in coronatijden

Wereldwijd worden zowel individuen als organisaties geconfronteerd met de directe en indirecte gevolgen van het coronavirus. Hoewel er voor veel organisaties onzekere tijden aanbreken, is juist ook te zien hoe veerkrachtig, creatief en flexibel zij zijn. 

Op deze pagina worden online mogelijkheden via of bij organisaties in het buitenland ten tijde van corona uitgelicht. Daarnaast vind je hier inspiratie om jezelf te ontwikkelen in deze periode en online een steentje bij te dragen om anderen te helpen. 

 • Wat jij júist nu kunt doen
 • Korting en voordeel bij projecten in het buitenland
 • Online onderwijs en cursussen
 • Positiviteit in coronatijd
 • Online events
Reizen post-corona

Reizen post-corona

Image

Door het coronavirus ligt het toerisme wereldwijd stil, met alle gevolgen van dien. In het nieuws gaat het voornamelijk over de negatieve gevolgen, maar kunnen hier ook positieve kanten aan zitten? In de Volkskrant verscheen afgelopen week het artikel "Coronacrisis houdt toerisme een spiegel voor". Hierin pleitten wetenschappers en docenten dat de huidige crisis een kans is om ons pre-corona reisgedrag te herzien en bewuster en duurzamer te gaan reizen.

Wat denk jij. Is het nodig dat mensen anders gaan reizen? En gaat deze crisis daar meer bewustzijn over creëren?

 Het hele artikel is online te lezen.

Personal competences, goals and skills: 
Wil je hulp aanbieden voor boodschappen, eten of gewoon een babbel ten tijde van corona?

Wil je hulp aanbieden voor boodschappen, eten of gewoon een babbel ten tijde van corona?

Corona raakt ons allemaal. Bij koorts en andere klachten blijven we thuis en het kan voor gaan komen dat een heel gezin thuis moet blijven terwijl er ook boodschappen gehaald moeten worden.

Wie wil helpen kan gebruik maken van deze handige flyer. Schrijf je telefoonnummer er op en duw de flyer bij je buurtgenoten in de brievenbus. Dan weten ze je te vinden in tijden van nood.

Meer informatie en downloads: www.facebook.com/groups/verspreidsolidariteitgeenvirus/

Countries & Regions: 
Follow the author: W.Support
More contributions of WorldSupporter author: W.Support
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
192
Last updated
22-05-2024