Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Australië?

Als toerist is het verplicht om een toeristenvisum aan te vragen voor een verblijf tot 3 maanden. De aanvraag kan online en kost 1 dag, en moet plaatsvinden buiten Australië. Op dit Evisum (ETA) kun je zo vaak als je wilt Australië inreizen binnen een jaar, maar nooit langer dan 3 maanden achter elkaar. Dit digitale visum is gebonden aan je paspoort, en als je een nieuw paspoort aanvraagt, vervalt het visum dus. Voor de aanvraag heb je een e-mailadres, creditcard en geldig paspoort nodig. Wil je langer dan 3 maanden achter elkaar in Australië blijven als toerist dan moet je een Visitor visum aanvragen. Afhankelijk van je aanvraag kan je maximaal 3, 6, of 12 maanden in Australië blijven met dit Visitor visum.

Werkvisum

Studentenvisum

  • Als je in Australië gaat studeren moet je een studievisum aanvragen (subclass 500). Met dit visum kan je maximaal vijf jaar een studie volgen in Australië. Om dit visum aan te vragen moet je toegelaten zijn aan een onderwijstinstituut in Australië. Ook moet je voldoen aan de Engelse taaleisen, genoeg financiële middelen hebben om de studie en levensonderhoud te kunnen bekostigen en zorgen dat je verzekerd bent voor zorgkosten. Op de website van de Australische overheid kun je meer lezen over de visa eisen. 

Vrijwilligersvisum

  • Als je vrijwilligerswerk gaat doen in Australië kan dit onder enkele voorwaarden met een toeristenvisum. De voorwaarden zijn dat je geen financiële vergoeding ontvangt voor je vrijwilligerswerk (kost en inwoning zijn wel toegestaan), je geen werk vervult waarvoor een Australiër anders betaald zou worden, je voornaamste doel is om te reizen en je alleen voor een korte periode als vrijwilliger aan de slag gaat. Is dit niet het geval, dan zul je in veel gevallen een werkvisum moeten aanvragen.

De meest recente informatie check je op: Ministry of homeaffairs

Meer tips over het voorbereiden van je Working Holiday vind je op joho.org

Austrlie
Follow the author: Travel Supporter
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Austrlie
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1