Hoe zit het met een Working Holiday in Nieuw-Zeeland in 2020?

Werken op een boerderij, de ruige natuur ontdekken of een keer écht aan de andere kant van de wereld zijn? Er zijn talloze redenen om een Working Holiday in Nieuw-Zeeland te doen. Op dit moment zit het land echter nog op grotendeels op slot. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels.

  • De grenzen van Nieuw-Zeeland zijn op dit moment gesloten voor internationale reizigers. Alleen Nieuw-Zeelanders en mensen die in Nieuw-Zeeland wonen of daar directe familie hebben mogen het land in. Ook zijn er een aantal uitzonderingen voor mensen die in bepaalde kritieke beroepen komen werken, bijvoorbeeld de gezonheidszorg. Voor de meeste geldt dat toestemming van de immigratiedienst vereist is om toegelaten te worden tot Nieuw-Zeeland.
  • Het is nog steeds mogelijk om een visumaanvraag te doen. Er worden echter pas weer visa's goedgekeurd wanneer de grenzen weer open gaan. Dit geldt ook voor visa's die al eerder aangevraagd zijn. 
  • Voor Working Holidayers die sinds begin dit jaar in Nieuw-Zeeland zijn, zijn in veel gevallen visa's automatisch verlengd tot in ieder geval september. Voor visa's die niet automatisch zijn verlengd dient een nieuwe aanvraag te worden ingediend, of dien je het land te verlaten.
  • Uit nieuwsberichten komt naar voren dat het er niet naar uitziet dat de grenzen snel weer opengaan, maar hier is nog geen officiële update over.

Meer lezen:

Update 3 juli 2020

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of LauraD
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Statistics
11 1
Connect
WorldSupporter Resources

Reisplannen en het coronavirus - Updates per land

Het coronavirus heeft in korte tijd plannen om te reizen en werken in het buitenland overhoop gehaald. Veel reizigers zijn teruggekeerd naar huis en wie op het punt stond te vertrekken was waarschijnlijk genoodzaakt om de plannen uit te stellen. Nu er vanuit Nederland weer meer mogelijk is komt daarbij ook de vraag hoe het nu zit met de situatie en regelgeving wereldwijd. In dit magazine vind je updates van een aantal populaire bestemmingen.

Let op: Er zijn nog steeds veel veranderingen gaande. Houd dus ook de nieuwsberichten in de gaten!

Selected Categories