Hoe zit het met reizen en werken in de Verenigde Staten in 2020?
Jaarlijks vertrekken er veel Nederlanders naar de Verenigde Staten voor vakantie, werk, stage of vrijwilligerswerk. Dit jaar zien de vooruitzichten er echter heel anders uit als gevolg van de coronacrisis. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels in de Verenigde Staten.
  • Op 21 januari bevestigde het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) de eerste besmetting van COVID-19 in de Verenigde Staten. Al snel liep het aantal besmettingen op, en werd de VS het zwaarst getroffen land.
  • De Amerikaanse regering kondigde per 13 maart een inreisverbod af voor reizigers die in de afgelopen 14 dagen in de Schengenzone waren geweest, waarvan Nederland ook deel uitmaakt. Dit inreisverbod is nog steeds van kracht en er is nog geen zicht op versoepeling van de maatregelen.
  • Er zijn momenteel geen uitreisbeperkingen naar Nederland vanuit de Verenigde Staten. Check voor beschikbare vluchten de verschillende luchtvaartmaatschappijen.
  • De Amerikaanse economie wordt zwaar getroffen als gevolg van de pandemie. Op 22 april kondigde het Witte Huis aan dat lopende aanvragen voor ‘green cards’ (permanente verblijfsvergunningen) worden stilgelegd. Dit besluit werd op 24 juni verlengd tot 31 december en uitgebreid naar diverse ‘non-immigrant’ visa, waaronder het J-1 visum voor onder meer stagiairs, trainees, leerkrachten en au pairs.
Meer lezen:

 

Update: 21 juli 2020

 
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Update juni 2021

Bijna een jaar later geldt er nog steeds een inreisverbod voor mensen die in 14 dagen voorafgaand aan hun bezoek aan de VS in een EU-Schengenland zijn geweest, waar ook Nederland onder valt. Wel staat er op nederlandwereldwijd.nl dat er (beperkte) mogelijkheden zijn voor studenten die in de VS willen studeren. In nieuwsberichten (bijvoorbeeld Reuters) komt naar buiten dat de Amerikaanse overheid wel aan het onderzoeken is of, en wanneer, de grenzen weer open kunnen maar er is nog geen concrete planning bekend.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect
WorldSupporter Resources

Hoe zit het met reizen en werken in Spanje in 2020?

Voor veel Nederlanders is Spanje een populaire vakantiebestemming. Begin dit jaar leek het er als gevolg van de pandemie op dat het deze zomer niet mogelijk zou zijn om naar Spanje te reizen voor vakantie of werk. Inmiddels zijn de grenzen echter weer open voor internationale reizigers. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels in Spanje.Sinds 21 juni zijn de Spaanse grenzen weer open voor (toeristische) reizigers uit Schengenlanden. De beperkingen voor landen buiten het Schengen...

Image
Blog of Jasmijn
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
17 1 1
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.