Leuke initiatieven en ondernemers ten tijde van corona

We maken wat mee in tijden van corona. Geweldig om te zien dat zo veel mensen en organisaties klaar staan om elkaar te ondersteunen wanneer we geconfronteerd worden met moeilijke tijden.

Hier licht ik wat initiatieven en ondernemers uit die me in de afgelopen tijd hebben geraakt of waarvan ik denk dat het wel een leuke kans biedt om gebruik van te maken. Ik deel ze op in werk, vrije tijd, gezin, gezondheid, mensen helpen en maatschappelijke ontwikkelingen.

Mensen helpen naar aanleiding van corona

Corona en je werk

Corona en je gezin

Maatschappelijke ontwikkelingen naar aanleiding van corona

Corona en je vrije tijd

Corona en je gezondheid

Supporting content on WorldSupporter
Wil je hulp aanbieden voor boodschappen, eten of gewoon een babbel ten tijde van corona?

Wil je hulp aanbieden voor boodschappen, eten of gewoon een babbel ten tijde van corona?

Image

Corona raakt ons allemaal. Bij koorts en andere klachten blijven we thuis en het kan voor gaan komen dat een heel gezin thuis moet blijven terwijl er ook boodschappen gehaald moeten worden.

Wie wil helpen kan gebruik maken van deze handige flyer. Schrijf je telefoonnummer er op en duw de flyer bij je buurtgenoten in de brievenbus. Dan weten ze je te vinden in tijden van nood.

Meer informatie en downloads: www.facebook.com/groups/verspreidsolidariteitgeenvirus/

Gewoon mensen die mensen willen helpen in de corona crisis
Enjoy quality food and support your local food entrepreneurs

Enjoy quality food and support your local food entrepreneurs

Quality food

Would you like a take out or delivered dinner and do you want to support your local food businesses? 'We Are Still Open' is a non-profit initiative created to support local quality food businesses struggling to survive the COVID-19 crisis by connecting their take-out or delivery options directly to consumers.

Check out the options in your neighborhood at the website of We Are Still Open

Bon appétit!

Thuisonderwijs in coronatijd? Kijk samen met je kinderen GEFLIPT!
100 dingen om thuis te doen met kinderen in corona tijden

100 dingen om thuis te doen met kinderen in corona tijden

Kinder activiteiten thuis

Vrienden van ons zijn fysiek niet in orde en we nemen de kinderen een weekendje van ze in huis. Normaal gaan we met ze naar buiten maar nu moest ik toch even flink zoeken wat er allemaal voor leuke dingen te doen zijn binnenshuis. Van drie inspirerende websites heb ik hier de 100 leukste tips en ideëen onder elkaar gezet.

 1. Doe een fotoshoot met de kids en vergeet niet dat zij jullie ook op de foto kunnen zetten! In gewone kleding, of in themakleding. Denk aan allemaal dezelfde kleuren, allemaal met kerstmuts, met heel veel sieraden, verkleed als legopoppetjes of wat dan ook.
 2. Pak je oude blokfluit of gitaar erbij en speel liedjes die de kinderen kunnen meezingen. Heb je geen muziekboek? Online vind je ook van alles.
 3. Heb je iets grotere kids, dan kun je samen een DIY project in huis doen. Bijvoorbeeld een muur in twee kleuren verven of die oude stoel een kleurtje geven.
 4. Zijn je kinderen wat ouder, dan kun je ze ook leren handwerken, een regenachtige zondagmiddag is een prima moment om met naald en draad iets te maken of met de naaimachine om te leren gaan. Hier vind je heel veel handwerk ideeën voor kinderen.
 5. Met een textielstift versier je samen een oud shirt.
 6. Rooster marshmallows boven de open haard of een vuurkorf in de tuin onder een afdakje.
 7. Maak een kruidentuintje in de vensterbank.
 8. Ga samen naar de supermarkt en koop spullen om gezellig een high tea te houden… of een pannenkoekenfeestje… of een borrel…
 9. Veel kids vinden samen yoga doen heel leuk, bijvoorbeeld met de oefeningen in dit leuke boekje.
 10. Ga lekker samen dansen op de favoriete muziek van de kids, onze kids zijn bijvoorbeeld gek op nieuwe én oude nummers van Kinderen voor Kinderen, bijna alles staat op YouTube. Zie hier heel veel leuke dansnummers voor kinderen.
 11. Aerobics kun je prima samen met je kind doen, zodat je aan sporten toekomt op een regenachtige dag. Op YouTube vind je leuke workouts.
 12. Over een pad van kussens kun je de krokodillen ontwijken of een hindernisbaan doen. Sowieso is een hindernisbaan door het huis super leuk.
 13. Een vogelhuisje of een insectenhotel kun je zelf knutselen voor in de tuin.
 14. Als het zonnetje schijnt is het opeens al heel lekker buiten. Zouden we al een mini picknick in de tuin kunnen doen, met jas aan?
 15. Wij hebben een moestuinbak en ik zag al dat sommige plantjes alweer gezaaid kunnen worden. Het is een leuke manier om te zien hoe planten groeien en de groenten op je bord worden er ook meteen leuker van.
 16. Zondag Bosdag heeft een leuke gratis download: de Vogel Bingo. Zien jullie alle vogels in de tuin?
 17. De kinderen zijn enorm geïnteresseerd in vogels en gelukkig herken ik de meeste tuinvogels ook wel. Toch weet ik er verder niet zo veel van. En wat nou het verschil tussen een pimpelmees en een koolmees is… In De Tuin van Jacob en Thomas leer je van alles over vogels. Dat boek gaan we de komende dagen weer lezen!
 18. Van masking tape kun je leuke dingen maken. Bijvoorbeeld een autoweg van masking tape op de vloer of een poppenhuis op de muur.
 19. Het Klokhuis zet iedere dag een masterclass online. De eerste masterclasses zijn bijvoorbeeld Varkentje Rund striptekenen, goochelen en gebaren leren.
 20. We zijn al heel lang van plan een stop motion filmpje te maken. Zou het er nu eens van komen?
 21. Als kind heb ik wel eens een cursus blind typen gedaan, daar ben ik nog steeds blij mee. Destijds was de cursus heel saai, inmiddels zijn er leuke cursussen. Met de online typecursus van LOI Kidzz ga je op spionnenavontuur. Bij Duck Typen leer je typen met Donald Duck en zijn vrienden. Ook bij Bol.com kun je typecursussen bestellen, voor zowel kinderen als volwassenen.
 22. Er zijn ook leuke taalcursussen voor kinderen. LOI Kidzz heeft er bijvoorbeeld een aantal. Bij de cursus Engels ontrafel je een mysterie. In de cursus Spaans versla je een heks.
 23. Leren programmeren is super nuttig en het stimuleert creatief denken. Osmo Coding is bijvoorbeeld een iPad app om spelenderwijs te leren programmeren voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, ik schreef er een review over. Sommige scholen hebben ook inlogs voor programmeer websites.
 24. Les krijgen van bioloog Freek Vonk, hoe cool is dat? Op zijn website deelt hij filmpjes, die hij ook op YouTube deelt.
 25. De Botanische Tuinen hebben leuke proefjes die je thuis kunt uitvoeren. Hiermee leer je wat je allemaal met planten kunt doen. Een een boon planten, een discoplant maken, een katapult maken, leren hoe je je tuin het beste verzorgt en nog veel meer.
 26. Leer origami vouwen met een YouTube-tutorial of boekje.
 27. Kook samen een maaltijd en benoem je kind tot souschef.
 28. Leer je kind een simpel kaartspel.
 29. Maak elkaars gezicht na met klei.
 30. Leer nieuwe moppen om aan opa of oma te vertellen.
 31. Maak een rebus.
 32. Verzin om de beurt een zin van een griezelverhaal.
 33. Kun je niet naar opa & oma? Vraag je kinderen om ze een leuke brief te schrijven. Wie weet krijgen ze er snel één terug!
 34. Samen brood bakken en dan vooral een foccacia waar je met je duimen mooie gaatjes in kunt duwen, alvast een goeie oefening ;)
 35. En nu we het toch over brood hebben: weet je nog hoe je brooddeeg kunt maken en versieren?
 36. Een groot succes bij ons thuis: maak met Playmobil poppetjes een nerfparcours door je huis! Wel even oordoppen in, maar daarna zijn ze hun energie ook weer kwijt ;)
 37. En als je dan toch oordoppen in hebt: laat kinderen een eigen band beginnen! Wat maakt welk geluid? Verzamel pannen, emmers, flessen enz. Laat de buren het maar horen!
 38. Heb je nog een mooie doos staan? Maak er een huis van voor alle Lego, Playmobil of DOL poppetjes.
 39. Nu kan het: een pyjama dag! En met een mooi boek extra lang onder de dekens blijven liggen.
 40. En als het dan tijd is om te ontbijten en je hebt net ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ voorgelezen: poepjes en drollen maken van ontbijtkoek! Onze kids vinden het hilarisch…
 41. Zit je ’s avonds nog in pyjama? Kies voor kamperen in eigen huis: matrassen naast elkaar, zaklamp ernaast. Slaap lekker!
 42. Loop om de beurt de woonkamer door als een dier. Raden maar welk dier iedereen nadoet!
 43. De actie geldt nog: je kunt een week lang gratis een Disney + abonnement proberen! Voor als je zelf even helemaal uitgeknutseld bent…
 44. En als je dan toch een filmpje gaat kijken, maak er dan een thuisbioscoop van: alles donker, geluid lekker hard, popcorn & een glaasje fris erbij.
 45. Met een groot laken een tent bouwen onder de tafel en dan mogen de kinderen daar natuurlijk ook eten!
 46. Speur nu alvast naar het kinderfeestje dat je als alles voorbij is eindelijk kunt vieren!
 47. Wist je dat heel veel musea een deel van hun collectie ook online hebben staan? Zoek een mooi schilderij uit en laat je kids het namaken. Je eigen Rembrandt aan de muur!
 48. Sámen schoonmaken is veel leuker, vooral met een eigen schort en emmertje voor je kleine ;)
 49. Puzzelen! Leg een grote legpuzzel neer zodat je kind(eren) steeds een stukje kunnen maken.
 50. Surf eens langs alle mooie foto’s die je afgelopen jaar hebt gemaakt en maak samen een mooi fotoboekje.
 51. Laat twee kinderen van een schoenendoos allebei een eigen schatkist maken met bijbehorende schatkaart en deze voor elkaar verstoppen.
 52. Maak je eigen museum: knutsel, klei, schilder en bouw zoveel mogelijk kunstwerken en richt in de woonkamer een hoek in met de mooiste creaties en vondsten.
 53. Een fotospeurtocht is zo gemaakt: neem foto’s van leuke details in huis. Welk kind heeft het snelst alle gefotografeerde plekjes gevonden?
 54. Schilderen met alle gekheid op een stokje. Waar kun jij mee schilderen? Gebruik scheerschuim, aardbeienjam, aarde en olie. Je zult versteld staan wat je met deze ingrediënten kunt maken!
 55. Tijd voor een kinderkamer make-over! Trek samen het behang van de muur en behang daarna de muur opnieuw. Vooral het eerste gedeelte is heel leuk voor kids... ?
 56. Nu is er alle tijd om een spreekbeurt vast voor te bereiden, wist je dat je daarvoor heel veel materiaal op de websites van musea kunt vinden?
 57. Wij gaan naar de maan: bouw van dozen die je in huis hebt liggen een coole raket.
 58. De kast of wc wordt tijdmachine: omwikkel met aluminiumfolie, samen shuffelen en als je eruit stapt ben je in... Laat je fantasie de vrije loop en verzin om beurten de bestemming.
 59. Afvalkunstwerk: verzamel in huis of in je tuin allemaal restjes/afval/verpakkingen en maak een mega groot kunstwerk.
 60. Pak een groot vel papier, laat je kind erop liggen, teken de omtrek en maak een levensgroot schilderij.
 61. Limo-boot: maak van lege plastic flessen bootjes en laat ze lekker ronddobberen in bad.
 62. Is je kind daarna zelf drijfnat? Vul het bad met extra veel schuim en maak van je kleintje een sneeuwmonster. Waaahhh!
 63. Ontwerp je eigen spel. Hoe leuk om samen je eigen spel te ontwikkelen. Vind je dat lastig, neem dan je favoriete spel en maak deze na met jouw eigen thema.
 64. De grote middagshow. Niet naar het theater? Oefen allemaal een act en presenteer die aan het eind van de middag aan elkaar.
 65. Wij maakten vroeger van takjes en lege vuilniszakken de mooiste vliegers. Eerst knutselen en dan lekker naar buiten!
 66. Maak thuis een blotevoetenpad met watjes, steentjes, rijst, blaadjes, gras, water en meer.
 67. Heb je nog vuilniszakken over? Organiseer een modeshow! Geef je kind(eren) een vuilniszak, maak mooie creaties en loop op hippe muziek over de catwalk.
 68. Tiktok? Doe mee met je kind, leef je een uurtje uit en ontdek samen deze populaire app!
 69. Heb je thuis een Lego of Playmobil-fan? Regisseer een eigen Stop-motion-filmpje.
 70. Thematafel: de lente komt eraan. Zet een mooie tafel neer en laat je kind alles van de lente verzamelen en uitstallen.
 71. Creëer je eigen (ei)land: kies een plank, bord of dienblad en gebruik blaadjes, papier, poppetjes en plantjes om een eigen land te ontwerpen.
 72. Ken je het kat en muis spelletje? Theedoek in je broek en rennen maar!
 73. Black box opdracht: verzamel wat spullen in huis en laat je broertje/zusje of papa/mama daar iets van knutselen/bouwen/koken.
 74. Heb je teveel WC-papier ingeslagen? Rol elkaar helemaal in als een mummie, kun jij nog bewegen?
 75. Altijd cool: een vliegwedstrijd! Wie vouwt en versiert het mooiste vliegtuig? Maak een landingsbaan en kijk wie het verste gooit.
 76. Die goocheldoos.... pak hem uit de kast en probeer de moeilijkste goocheltrucs uit! Kost even tijd, maar gegarandeerd plezier!
 77. Pak verschillende objecten en maak in huis of in je tuin een heuse hindernisbaan. Spring over de schep, kruip onder de tuinstoel en rij met de kruiwagen.
 78. De 1 minuut challenge: Kun jij in 1 minuut met een beschuit in je mond een liedje fluiten? Langer dan 1 minuut op je handen staan? Hoeveel ballonnen kun je in 1 minuut opblazen? Hoeveel kauwgumbellen blazen kan je in minuut? Hoeveel kleren kun je in 1 minuut aantrekken?
 79. Maak foto’s van de mooie tekeningen en knutselwerkjes van je kind en ga er samen een fotoboekje van maken. Leuk als herinnering voor later en je hebt gelijk die berg papier opgeruimd!
 80. Maak van oude sokken en ander knutselmateriaal leuke handpoppen. Uiteraard is het daarna tijd voor een poppenkastshow!
 81. Vraag de kinderen wie hun favoriete popster is en organiseer een miniplaybackshow in je woonkamer.
 82. Bedenk je eigen geheimtaal! Maak bij alle letters van het alfabet een symbool. Schrijf elkaar briefjes met deze symbolen.
 83. Strijkkralen zijn ook fijn voor een rustig moment. Als de kinderen onrustig of druk zijn, dan worden ze vaak weer rustig na een tijdje priegelen met strijkkralen.
 84. Met kunst-doeboek Alles is kunst kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag. Het laat zien hoe beroemde kunstenaars werden geïnspireerd en hoe kids met die voorbeelden zelf kunst kunnen maken.
 85. Je kunt de komende tijd je eigen Muizenhuis knutselen. Op de site van het Muizenhuis vind je iedere dag een filmpje, waarin wordt uitgelegd hoe je een onderdeeltje zelf maakt. Een kacheltje, een bureautje of een lampje bijvoorbeeld.
 86. Willen de kids graag kleuren? Zoek in Google of Pinterest hun favoriete kleurplaten en print ze uit. Ook leuk: van een foto kun je een kleurplaat maken.
 87. Met een kleurplaat kun je iemand ook laten weten dat je aan hem of haar denkt. Letters met liefde heeft een aantal gratis kleurplaten ontworpen, onder andere om hulpverleners te bedanken.
 88. Sommige docenten zijn begonnen met leuke online cultuurlessen. Zo geeft Buro Bis op Instagram dagelijks een theaterles, voor kinderen van groep 3 tot en met 5. Klik op IGTV en je kunt beginnen. De Muziekschool Amsterdam geeft op IGTV muziekles. Er zijn verschillende lessen voor groep 1/2, groep 3/4 en groep 5/6.
 89. Gezinnig heeft een boel leuke gratis printables. Denk aan een kletskaarten, een opa en omaklets, thuisklets en een dagplanning.
 90. Digitaal naar de dierentuin. Safaripark Beekse Bergen laat kinderen digitaal op safari gaan. Op YouTube kun je op autosafari en je kunt naar de Safari School met Ranger Kris. Ook bij Burgers’ Zoo, Artis en Blijdorp kun je binnenkijken.
 91. In De achtertuin van Jan Wolkers gaat de kunstenaar 80 minuten lang op ontdekkingstocht in zijn eigen tuin.
 92. Met het Smart Kids Lab onderzoek je met zelfgemaakte meetinstrumenten water, geluid, lucht, aarde en licht. Hoe schoon is de lucht, hoeveel microben zitten er in de grond, dat soort vragen.
 93. NEMO Science Museum heeft allerlei proefjes en beantwoordt vragen van nieuwsgierige kinderen. Nu het museum dicht is kunnen kinderen filmpjes bekijken.
 94. Dopper, van de herbruikbare flessen, organiseert een leerzame online wedstrijd voor basisschool kinderen. Heeft jouw kind een oplossing voor wegwerpplastic? Dan kan je kind zich inschrijven en die oplossing delen. De beste ideeën gaan door naar de finale, daar mogen kinderen een prototype van hun oplossing bouwen.
 95. Zelf een game bouwen is leerzaam en leuk. Het kan gratis met de Klokhuis Game Studio en met de Bomberbot.
 96. Kinderen voor Kinderen publiceert twee weken lang elke werkdag een nieuwe video op YouTube. Hiermee kunnen kinderen vanuit huis vrolijk en energiek meebewegen. Ook zie je wat de koorkinderen doen nu ze thuis zijn.
 97. Op Taartrovers Thuis staan korte, bijzondere films met creatieve en onderzoekende activiteiten.
 98. Op de website van Donald Duck kun je figuren uit je favoriete strip leren tekenen.
 99. Even een frisse neus halen is heerlijk. Om dat voor kinderen ook leuk te maken is er nu in steeds meer woonwijken een berenjacht. Mensen zetten een beer of een andere knuffel voor de ramen. Als kinderen gaan wandelen tellen ze hoeveel beren ze zien. Babynestjes enzo heeft een leuke printable waarop je beren kunt tellen.
 100. Als ze hier allemaal moe van zijn, dan zet ik Netflix voor ze op!

Bron en meer informatie:

Digitale lees- en luisterboeken voor de kinderen: 1 cent

Digitale lees- en luisterboeken voor de kinderen: 1 cent

Audioboek

Om die dagen thuis ietsje leuker te maken, heeft bol.com allerlei digitale lees- en luisterboeken voor je uitgezocht en beschikbaar gesteld voor 1 cent per stuk. Ook plaatsen ze elke dag nieuwe video's waarin een verhaal wordt voorgelezen door de verschillende voorlezers. Veel lees- en luisterplezier!

Meer informatie en lekker luisteren: Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

AVG & privacy ten tijde van corona
Kostenloos advies: Onderhandelen in Crisistijd

Kostenloos advies: Onderhandelen in Crisistijd

Onderhandelen in crisistijd

"De gezondheidszorg staat voor een enorme opgave.  Samen doen we er alles aan om de zwakkeren te beschermen en elkaar te helpen in een tijd van grote economische onzekerheid. Velen moeten onder hoge druk lastige beslissingen nemen. ZZPers en ondernemers in het MKB staan voor grote dilemma's. Een restaurant eigenaar moet een betalingsregeling treffen met leveranciers. Een zelfstandig adviseur ziet de ene na de andere opdracht ingetrokken worden. Managers moeten slechtnieuwsgesprekken in met werknemers en freelancers. Misschien zie je het (nog) niet als een onderhandeling maar als iets dat je overkomt. Of misschien ben je je terdege bewust van de complexe onderhandelingsuitdaging die voor je ligt. Misschien wel de belangrijkste uit je leven."

RoutsLaeven biedt tot 1 juni, voor eenieder, kostenloos Onderhandelingsadvies in Crisistijd.

Meer informatie en aanmelden op de website van RoutsLaeven

Funding voor ideeën of initiatieven die bijdragen aan meer werkgelegenheid na corona?

Funding voor ideeën of initiatieven die bijdragen aan meer werkgelegenheid na corona?

Kraak de crisis

Kraak de crisis is op zoek naar ideeën die bijdragen aan een socialer en duurzamer Nederland. Ideeën of initiatieven die nu, maar ook na de crisis werkgelegenheid creëren. Zo hopen ze samen het fundament voor een veerkrachtig land.

In welk stadium jouw idee ook is, Kraakdecrisis helpt je om het samen met experts verder te ontwikkelen. Ze hebben coaches, potentiële investeerders en andere partners gemobiliseerd om je, gedurende 1 week, te ondersteunen om jouw idee of initiatief voor een duurzamer en socialer Nederland na de crisis op te schalen.

Het doel is om de 3 winnende concepten met €5.000 te funden en te voorzien van professionele coaching.

Aanmelden: kraakdecrisis

Gratis online leersessies: hoe pakken we sociale vraagstukken aan in tijden van corona?
Coronavirus Hackaton: What does our future look like after Covid-19?

Coronavirus Hackaton: What does our future look like after Covid-19?

Coronavirus Hackathon

The world will never return to the way that it was; together, we can bring about change and invent a bright new future.

Can you help?

WANTED: The great minds of dancers, athletes, actors, industry experts, entrepreneurs, influencers, developers, economists, innovators, students, designers, scientists, doctors, manufacturers, consultants, campaigners, investors, brand managers, adventurers, young and old…..

Check out the website of CommonVC for more information and application

Gratis luisterboeken van de LuisterBieb
Reeks nieuwe en gratis online talks van The School of Life

Reeks nieuwe en gratis online talks van The School of Life

Image

Bij The School of Life denk je na over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven: werk, vriendschap, liefde, geld, familie en meer. Inzichten uit 2500 jaar cultuur en wetenschap helpen je een wijzer en mooier leven te leiden. Ten tijde van corona bieden ze gratis online talks aan.

Van hun website: "Voor veel mensen is alles opeens anders. En wanneer dingen veranderen is het goed om even stil te staan en op de nieuwe situatie én op jouw gevoelens daarover te reflecteren. Daar helpen we je graag bij! We komen met een reeks nieuwe gratis online talks en hebben onze archieven doorgespit om je goede ideeën te bieden in deze gekke tijden."

Zie voor meer informatie de website van The School of Life

21 originele dingen om thuis te doen tijdens de corona crisis
Watch IDFA films online

Watch IDFA films online

Watch IDFA films online

Free collection
Did you know that, for several years now, International Documentary Film Festival Amsterdam has a collection of films and new media projects you can watch online? If not, IDFA invites you to take advantage of it now. Within the Netherlands there are about 300 titles available for free. Outside the Netherlands there are almost 200.

A small fee
Want more? You can also watch about 500 more projects for a small fee. Your contribution goes directly to the filmmaker, distributor, or other rights holder of the film. All IDFA does is collect films and projects from previous festival editions on their website, because they think they should be seen.

More information: watch IDFA Films online

Corona en de ALV: Welke juridische consequenties heeft de coronacrisis op de algemene ledenvergadering?

Corona en de ALV: Welke juridische consequenties heeft de coronacrisis op de algemene ledenvergadering?

Corona en de ALV

9 april 2020

Voor verenigingen is het op dit moment wettelijk gezien niet mogelijk om een algemene ledenvergadering (ALV) te houden zonder fysiek bij elkaar te komen. Dat betekent dat je niet via bijvoorbeeld Skype besluiten kunt nemen. Ook als in je statuten staat dat leden digitaal een stem mogen uitbrengen, kan dat alleen in een vergadering die in de basis een bijeenkomst is.

'Buiten vergadering' besluiten nemen kan alleen als alle stemgerechtigde leden een stem uitbrengen en dan ook nog allemaal hetzelfde stemmen. De overheid is momenteel aan het onderzoeken of een tijdelijke uitzondering op de wet gemaakt kan worden, waardoor vergaderen via electronische weg (zoals Skype) wel toegestaan is. Tot die tijd kun je digitaal natuurlijk wel zaken bespreken, maar is het verstandig om het nemen van besluiten uit te stellen. Indien je noodzaak ziet om 'buiten vergadering' besluiten te nemen, houdt dan rekening met de voorwaarden.

Zie voor meer informatie De Nederlandse Associatie

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
2483