Online Volunteering opportunities around the globe

Online Volunteering opportunities around the globe

promote waterfall

In dit magazine probeer ik regelmatig mogelijkheden voor online vrijwilligerswerk te plaatsen. Heb jij, of steun jij, een online volunteering project? Plaats zelf een request of deel je ervaringen. Ik check regelmatig alle nieuwe WorldSupporter bijdragen over online volunteering en zet de beste suggesties graag in de spotlight.

Neem ook eens een kijkje in het Magazine 'Digital Nomads & Global Workers' van Lisalotte

cross-cultural volunteer exchange
Microtasking - Online volunteering voor Amnesty International
Volunteers needed in the field of regenerative agroforestry
Join one of the weekly beach clean-up actions as a tourist in Thailand, Vietnam, Romania and more
Want to be an Online Volunteer?

Want to be an Online Volunteer?

Want to be an Online Volunteer?

Online volunteering of ook wel virtual volunteering genoemd is vrijwilligerswerk, maar dan online. Gewoon thuis achter de computer.
Mijn stage werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van vrijwilligers bij de verschillende partner organisaties van WorldActivity Philippines.  

Ik ben aan de slag gegaan en gaan kijken welke project organisaties interesse hebben in online vrijwilligers. Ik ben hierover in gesprek gegaan met de organisatie: KnK children without Borders, Phils, Inc. Een organisatie dat kansarme kinderen een warm thuis geeft en de kennis en vaardigheden die nodig zijn om zich te kunnen ontwikkelen. De organisatie biedt alternatief onderwijs voor de niet-schoolgaande jeugd in achtergestelde gemeenschappen. Zoals ze zelf zeggen. Educatie is de kans op een betere toekomst!

Om bij KnK Children Without Border te komen moest ik met het openbaar vervoer. Communiceren met de conducteur was lastig, want hij sprak maar een paar woorden Engels. (Ja je hebt hier in de bus een conducteur en een chauffeur) ik had het adres gelukkig op een briefje geschreven en 1,5 uur later was ik op mijn eindbestemming.

KnK is gelegen in een subdivision. Met natuurlijk zoals je dat hier veel ziet twee bewakers bij het hek. Gelukkig had ik hen gevraagd hoe ik het laatste stukje moest lopen, want ik kwam daarna niemand meer tegen. Wat een rust vergeleken met de drukte in Manila. Ik werd hartelijk ontvangen! De organisatie heeft uitgelegd wat zij doen en hoe ze aankijken tegen online volunteering en wat voor ideeën zij daarover hebben.

De organisatie vertelde mij dat het voor veel kinderen onmogelijk is om naar school te kunnen gaan. Zo noemde ze het volgende voorbeeld van een jongen. De ouders van deze jongen hebben niet genoeg geld. De jongen moet meehelpen om inkomen te generen voor het gezin. Hij verzamelt afval en verdient daarmee 50 Peso per dag (ongeveer 1 euro) hij heeft de droom om naar school te gaan. Maar hoe kan dat als zijn ouders geen eens het geld hebben om de kosten van de bus naar school te betalen en nauwelijks kunnen rondkomen. Deze organisatie helpt dus mee aan millenniumdoel 2: ‘alle kinderen naar school’ Helaas is dit nog niet het geval. 

Het probleem is dat de organisatie niet genoeg fondsen heeft en dus ook niet het geld om experts in te huren, Toch hopen ze dat mensen via het internet hen kunnen helpen. Het lastige hier in de Filipijnen is de soms slechte internet verbinding.

De organisatie had nog niet eerder van online volunteering gehoord en ziet hier dus kansen in, maar hier hebben ze natuurlijk wel online vrijwilligers voor nodig!
Zou jij een online vrijwilliger willen zijn? 

Teach English songs to children online
Op safari in de Amazone zonder dat het je iets kost - cameravallen analyseren
Samenvatting verplichte stof Handboek van het Nederlandse Staatsrecht (Van der Pot, 15e druk)
Samenvattingen bij de voorgeschreven artikelen bij het vak Pedagogische Praktijkontwikkeling, Onderzoek & Beleid UU - 22/23
Online Volunteering - vrijwilligerswerk in het buitenland over Nederland
Zet je op afstand in voor Vlaamse, Afrikaanse en Zuid Amerikaanse bossen
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
online volunteering
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1
Last updated
25-08-2023
Search